Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2015)

Er zijn weinig dingen zo fijn als het drinken van een goede/stevige espresso – de kwaliteit van een espresso hangt voornamelijk af van de gebruikte bonen, de maling en de machine. Minder van belang – maar zeker niet onbelangrijk – speelt ook het espresso kopje of glas een belangrijke rol bij de smaak beleving. 

Met deze gedachten in ons achterhoofd, zijn wij dit jaar wederom op zoek gegaan naar een aantal leuke uitbreidingen voor de koffie kopjes collectie. Net als voorgaande jaren, is ook het afgelopen jaar het aanbod erg toegenomen. 

Deze lijst bevat onze persoonlijke top 4 espresso kopjes van 2015. 

Onderstaande lijst bevat een overzicht van onze persoonlijke favoriete espresso kopjes en glazen van 2015. Benieuwd naar ons espresso kopjes overzicht van 2014 – ook deze is onlangs bijgewerkt waardoor deze (ook) is voorzien van actuele prijzen en beschikbaarheid.  


4) ThumbsUp! Leaning Tower Kopjes 6 st.

Op de vierde plaats in onze persoonlijke “top vier espresso kopjes van 2015” is geëindigd de heel opvallende 6-delige ThumbsUp! kopjes set.
De set bevat 6 kopjes die, op elkaar gestapeld, geïnspireerd zijn op de scheve toren van Pisa.

Deze kopjes konden door hun opvallende en speelse ontwerp niet op onze lijst ontbreken. Het aparte ontwerp zal niet bij iedereen in de smaak vallen – maar voor de espresso liefhebber die op zoek is naar ‘iets bijzonders’, is deze set een opvallend laag geprijsde optie.

De complete 6 delige set kost op dit moment (slechts) € 21,95 –

*De ThumbsUp! Leaning Tower Kopjes vonden wij bij Fonq.nl


3) Asa Ligne Noir Espressokop en schotel

Onze nummer 3 is een complete tegenpool van de nummer vier. Waar de nr 4 speels, modern en opvallend is – is de nummer 4 juist klassiek, chique en relatief neutraal te noemen.

Deze kop & schotel is door zijn neutrale uiterlijk te combineren met bijna ieder servies. Het kopje heeft een inhoud van 70 milliliter en is gemaakt van duurzaam Stoneware. Hierdoor is het geschikt voor dagelijks gebruik, maar bijvoorbeeld ook voor de vaatwasmachine en magnetron.

De prijs voor deze kop en schotel is in verhouding duurder dan nr.3 maar lager dan wij verwacht hadden namelijk 10,99,-

*De Asa Ligne Noir Espresso Kop en Schotel vonden wij bij Fonq


2) Illy – Yoko Ono “Unbroken Cup”

Net als voorgaande jaren is de lijst met mooie espresso kopjes niet compleet zonder in ieder geval een item uit de Illy collectie. Ook dit jaar is de nieuwe Illy art collectie in zijn geheel erg mooi, maar viel een kopje bij ons (extra) goed in smaak de; Unbroken Cup – uit de Illy Art collectie van 2015.

Deze bijzondere Illy kop is het zevende kopje uit de collectie, de “UNBROKEN CUP”, en is als enigste kopje uit de collectie afzonderlijk verkrijgbaar. Het schoteltje ervan bevat een boodschap van vrede en hoop met de woorden van Yoko Ono: “This cup will never be broken as it will be under your protection”

De complete set vonden wijzelf heel erg mooi – maar gezien zijn prijs (€ 120,-) ook erg prijzig – Ook deze Unbroken kop is zeker niet goedkoop (€ 25,-) maar voor de liefhebber een ‘iets’ minder grote aanslag op de portemonnee.
Update 2017 – Het lijkt erop dat de Illy – Yoko Ono set niet langer verkrijgbaar is via de reguliere Illy webwinkel. Deze set is echter nog wel vollop via Ebay verkrijgbaar.

* De Illy Yoko Ono “Unbroken Cup” vonden wij via Ebay


1) Leopold Vienna Espresso Set (2 delig)

Ook dit jaar is onze persoonlijke nummer 1 gemaakt van glas. Glas geeft wat ons betreft namelijk altijd een extra dimensie aan het bereiden van koffie – doordat tijdens het vullen van het glas al direct zichtbaar is hoe de kwaliteit van bijvoorbeeld de crèma laag zicht ontwikkeld.

Dit jaar kozen wij voor de Leopold Vienna set; “Een set van 2 Espressoglazen van 100ml. De espressoglazen zijn dubbelwandig, dus de buitenkant blijft koel.”

Deze set heeft èèn nadeel (waardoor wij twijfelden hem aan de lijst toe te voegen) namelijk de levertijd van gemiddeld 2 weken. De voordelen (waaronder de prijs van  € 14,95- per set) maken dit volgens ons echter weer goed

* De Leopold Vienna Espresso set vonden wij bij Bol.Com


Opmerking KoffieDuoZelf een goede tip? Dan nodigen wij je uiteraard graag uit deze met ons te delen.

 


Dit bericht delen:{jssocials}{jcomments off}

Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden