Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2016)

Het drinken van espresso is een eigenlijk altijd een genot. Wil je echt genieten van espresso, dan is er echter iets meer nodig dan goede bonen en een perfecte espresso machine. Wie echt wilt genieten van espresso drinkt zijn of haar espresso uit een mooi ontworpen espresso kopje of glas.

Met deze gedachten in ons achterhoofd, zijn wij ook dit jaar weer op zoek gegaan naar een aantal leuke uitbreidingen voor de koffie & espresso kopjes collectie. Net als voorgaande jaren, is ook het afgelopen jaar het aanbod weer sterk gegroeid. 

Deze lijst bevat onze persoonlijke top 4 espresso kopjes van 2016. 

Onderstaande lijst bevat een overzicht van onze persoonlijke favoriete espresso kopjes en glazen van 2016. Benieuwd naar ons Espresso kopjes overzicht van 2014 – of de lijst van 2015? Ook deze zijn onlangs bijgewerkt waardoor deze (ook) zijn voorzien van actuele prijzen en beschikbaarheid.  


4) Hovac G12 Espressoglas 10cl – 2 st.

Op de vierde plaats in onze persoonlijke “top vier espresso kopjes van 2016” is geëindigd de heel opvallende set van 2 Hovac espresso glazen .
Deze set bevat 2 glazen die geschikt zijn voor 10cl espresso.

Wij kunnen ons voorstellen dat het aparte ontwerp van deze set niet direct bij iedereen in de smaak zal vallen. In eerste instantie zagen wij ook niet direct de wow factor terug. Wanneer je deze glazen echter vaker bekijkt valt op dat het silicone bodem het (redelijk standaard) ontwerp net even omtovert tot iets unieks.

De complete 2 delige set kost op dit moment (slechts) € 8,95 –

*De Hovac G12 espresso glazen vonden wij bij Fonq.nl


3) Leonardo Senso Basalto Espressoglazen

Ook onze nummer 3 is gemaakt van glas. Waar de nr 4 ‘echt apart is’ – is de nummer 3 wellicht iets minder gedurft. Wij vonden dit persoonlijk wel een voordeel. De espresso glazen springen in het oog maar passen ondanks dat toch binnen ieder interieur. Daarnaast tonen en voelen deze espresso glazen kwalitatief zeer goed aan.

Naast espresso zijn deze glazen ook geschikt om bijvoorbeeld koffielikeur in te serveren. De glazen zijn vaatwasmachine bestendig, zodat afwassen niet verplicht is na het drinken van een kopje espresso.

Ook de prijs voor deze 6 delige set is volgens ons prima in orde. Voor € 22,00 ontvang je namelijk maar liefst 6 glazen.

*De Leonardo Senso Basalto Espressoglazen vonden wij bij bol.com


2) Anish Kapoor, 2 espressokoppen

Net als in 2014 en 2015 is de lijst met mooie espresso kopjes ook dit jaar niet compleet zonder in ieder geval een item uit de Illy collectie. Onze keus viel dit jaar binnen deze collectie op de Illy Art Collection van Anish Kapoor. De Illy Art Collection van Anish Kapooris gecreëerd op basis van de tegenstellingen ‘vol’ en ‘leeg’.

Deze bijzondere Illy kop is opvallend en mooi. De reflecterende platina oppervlakten van het schotelje en de binnenzijde van het koffiekopje nodigen uit om naar te kijken, te ontdekken en te gebruiken.

Deze set van 2 glazen ziet eruit als echt iets unieks (en volgens ons ook als echt iets moois) maar is helaas niet goedkoop te noemen. De prijs heeft ervoor gezorgd dat deze set niet onze nummer 1 van 2016 is geworden.

Update 2017: Helaas is de Anish Kapoor niet langer verkrijgbaar in de reguliere Illy Webwinkel. Deze (volgens ons er mooie) set is echter nog wel vollop verkrijgbaar via Ebay.

* De Anish Kapoor espressokoppen vonden wij op Ebay


1) Rivièra Maison Barista Espresso Cup

Voor het eerst in 3 jaar tijd is onze nummer 1 niet gemaakt van glas. Ondanks dat espresso glazen altijd erg hoog op ons persoonlijke lijstje staan, vonden wij deze Rivièra Maison kop en schotel te mooi om hem niet op nummer 1 te zetten.

De kop en schotel vielen bij ons op door zijn… tja onopvallendheid. De klassiek witte uitstraling met speelse opdruk is maakt de kop en schotel mooi zonder de aandacht op te eisen. Wij vonden het klassiek met net dat tikje ‘anders’.

Natuurlijk speelt ook de prijs van deze kop en schotel mee – ondanks dat het slechts 1 kopje betreft vonden wij € 11,99 best een mooie prijs voor deze mooie kop.

De Rivièra Maison Barista espresso cup vonden wij bij Bol.Com


Opmerking KoffieDuoEen goede tip? Dan nodigen wij je uiteraard graag uit deze met ons te delen.

 


Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden