Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden wel verwerkt zodat deze actueel zullen zijn. *

Espresso drinken is een fijne ervaring – en wat past en hoort er beter bij een mooie espresso dan een perfect kopje of glaasje om van dit drankje te drinken.

Met deze gedachten in ons achterhoofd zijn wij ook dit jaar weer op zoek gegaan naar een aantal leuke uitbreidingen voor de koffie kopjes collectie en zijn op wij op internet op jacht gegaan naar nieuwe kopjes en glazen. 

De vier mooiste en leukste espresso bekers wilden wij graag met u delen en in dit artikel vindt u onze persoonlijke top 4 van dit moment.  


4) Fabienne Chapot Espresso kopjes Gold Stars 6-delig

Op de vierde plaats in onze persoonlijke “top vier espresso kopjes” van dit moment is geëindigd de strakke en stijlvolle 6-delige Fabienne Chapot kopjes set.
Deze set maakt onderdeel uit van de ‘Gold Star Collection’ en bevat 6 witte espresso kopjes met gouden sterren.

De kopjes zijn (met uitzondering van de sterren die van echt goud zijn gemaakt) van porselein.
Wij vinden deze set erg leuk door de gebruikte elementen van goud, maar eigenlijk nog het meest doordat de gehele Gold Star Collectie is voorzien van een tekst onderin de beker of het kopje. In het geval van deze espresso kopjes is dat de tekst “Snap out of it!”

* De Fabienne Chapot Espressokopje set vonden wij bij Bol.com Fabienne Chapot Espressokopje set vonden wij bij Bol.com


3) Illy Kopjes Kiki Smith

Net als voorgaande jaren is de lijst met mooie koffie glazen/bekers of espresso kopjes niet compleet zonder in ieder geval een item uit de Illy collectie. Ook dit jaar is de nieuwe Illy collectie in zijn geheel erg mooi, maar om toch een keuze te maken hebben wij dit keer gekozen voor de espresso mokken die zijn ontworpen door Kiki Smith.

Bloemen, vlinders, zonnen en manen versieren de nieuwe illy Art Collection, ontworpen door Kiki Smith. Deze bekers zijn geinspireerd op het gevoel van de nacht en voorzien van blauwe (vallende)sterren.
Ondanks dat wij deze bekers erg kunnen waarderen hebben wij deze gezien de prijs (ruim 38 euro per set) op de derde plaats gezet.

Opmerking KoffieDuoUpdate: Helaas zijn de Kikki Smith espresso kopjes niet langer via de normale webwinkel van Illy verkrijgbaar. Zou jij deze set toch graag willen bemachtigen? Dan raden wij je aan een kijkje te nemen op de pagina van Ebay.

*De Kiki Smith Espresso kopjes vonden wij enkel nog op enkel nog op Ebay.


2) Eva Solo Espresso Kopjes

Wellicht veroorzaakt door het feit dat wij regelmatig capsule espresso nuttigen, maar bij het zien van de Eva Solo collectie zagen wij een gelijkenis met de capsule gevormde kopjes van Nespresso.

Dat de kopjes van Eva Solo toch echt anders zijn bewijst het gebruikte materiaal, de kopjes van porselein zijn namelijk voorzien van een siliconen jasje, waardoor het vasthouden van een heet kopje geen probleem zal zijn.

De kopjes staan bij ons op de tweede plaats, niet alleen door de overeenkomsten met eerder genoemde kopjes, maar door het feit dat (ook) deze kopjes geschikt zijn voor onder een capsule machine en daarnaast verkrijgbaar zijn voor een prijs van net iets minder dan 15 euro per set.

* De Eva Solo espreso kopjes set vonden bij Fonq


1) Espresso Kopje en Schotel met Lepel Set Senso Leonardo

Onze voorliefde voor espresso/cappucino en latte glazen steken wij ook dit jaar niet onder stoelen of banken. Glas geeft wat ons betreft namelijk altijd een extra dimensie aan het bereiden van koffie – doordat tijdens het vullen van het glas al direct zichtbaar is hoe de kwaliteit van bijvoorbeeld de crèma laag zicht ontwikkeld.

Dat onze tik geen dure hobby hoeft te zijn bewijst de espresso set van Senso Leonardo, voor een prijs van slechts € 8,99 ontvangt u deze set bestaande uit èèn glazen espresso glas met bijbehorend glazen schoteltje, het meegeleverde lepeltje maakt de set compleet.

*Deze Senso Leonardo Espresso set vonden wij bij Bol.Com


Bovenstaande espresso kopjes en glazen waren onze persoonlijke favorieten van 2014 – deze informatie wordt echter zo vaak mogelijk bijgewerkt zodat bovenstaande artikelen nog leverbaar zouden moeten zijn.

Opmerking KoffieDuoZelf een goede tip? Dan nodigen wij jou uiteraard graag uit om deze met ons te delen.

 


Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2015)

Er zijn weinig dingen zo fijn als het drinken van een goede/stevige espresso – de kwaliteit van een espresso hangt