Koffie servies en accessoires

4 Melkopschuimers (2019)

Een perfecte cappuccino is pas echt compleet wanneer deze is voorzien van een stevige laag opgeklopt melkschuim. Helaas beschikt niet iedere espresso of capsule machine standaard over een melkopschuimer. Iets wat erg jammer kan zijn wanneer jij wel graag wilt genieten van bijvoorbeeld een latte macchiato of cappuccino. De oplossing is (vrij) simpel aangezien er veel goede en (relatief) goedkope losse melkopschuimers te vinden zijn.

Geen idee waar jij jouw melk opschuim zoektocht het beste kunt starten? Geen zorgen, wij helpen je graag op weg met deze 4 voorbeelden van goede en goedkope elektrische melkopschuimers.


Opmerking KoffieDuo Een melkopschuimer moet natuurlijk in de eerste plaats in staat zijn goed en stevig melkschuim te produceren, omdat wij erg van gemak houden gingen wij op internet opzoek naar vier volledig elektrische en automatische melkopschuimers.

Gesorteerd op prijs van hoog naar laag vindt je hier de 4 door ons gevonden melkopschuimers op een rij.


4) Espressions Lattista Melkopschuimer – € 99,00 –

De eerste melkopschuimer uit onze lijst is zeker niet de goedkoopste elektrische melkopschuimer die te vinden is.

Het is echter wel een van de meest opvallende en veelzijdige melkopschuimers die op dit moment verkrijgbaar is.

Opmerking KoffieDuoDe Espressions Lattista Melkopschuimer kan zowel koude als warme melk opschuimen. Daarnaast is deze melkopschuimer uitgerust met maar liefst 2 reinigingsprogramma’s.

De melkopschuimer oogt misschien iets wat ingewikkeld. In gebruik is deze dat zeker niet. Je hoeft alleen een beker of glas onder de uitloop te plaatsen. Vervolgens maak je met de knoppen aan de bovenzijde een keuze voor het bereiden van koude/warme melk of melkschuim. Hierna hoef jij alleen nog maar de Lattista de rest te laten doen.

* De Espressions Lattista melkopschuimer vonden wij bij de Fonq


3) Melkopschuimer Philips Senseo  – € 54,99 – 

De Philips Senseo melkopschuimer is al een aantal jaar een van de (door ons) meest geliefde melkopschuimers. Dit komt ondermeer doordat deze voor een redelijke prijs verkrijgbaar is. Deze mooie melkopschuimer is (anders dan de naam doet vermoeden) niet alleen geschikt voor het gebruik bij een Senseo apparaat, want hij zal ook absoluut niet misstaan bij ieder andere pad, cup of espressomachine.

Net als de Illy melkopschuimer is ook de Senseo melkopschuimer in staat zowel warm als koud melkschuim te bereiden. Door de eenknops bediening is ook het perfect opschuimen van melk zelfs een koud kunstje.

Bijkomend pluspunt? Dat is wat ons betreft het feit dat hij draadloos is waardoor deze zeer makkelijk te reinigen is.

*De Philips Senseo Melkopschuimer vonden wij bij Bol.com

Deze Philips Senseo melkopschuimer is de opvolger van het model welke origineel in dit bericht vermeld stond.


2) Inventum Melkopschuimer MK350 – € 44,99 –

De Inventum melkopschuimer is niet voorzien van het nieuwste ontwerp. Deze melkopschuimer stond zelfs al in de eerste versie van dit bericht (jan 2016) en viel ons in eerste instantie het meest op door zijn prijs. Inmiddels weten wij echter dat niet alleen de prijs van de MK350 opvallend is. Deze melkopschuimer wordt namelijk de afgelopen jaren vrijwel altijd geprezen in klant recensies.

Met deze melkopschuimer bewijst Inventum dat een goede melkopschuimer niet perse duur hoeft te zijn. 

Net als de andere melkopschuimers uit deze lijst, is ook de MK350 snoerloos, makkelijk schoon te maken en bereid ook deze opschuimer (binnen 90 seconden) warme melk en zowel koud als warm melkschuim.

* De Inventum Melkopschuimer MK350 vonden wij bij ondermeer Fonq.nl


1) KitchenBrothers 4-in-1 Elektrische Melkopschuimer – € 39,99 –

Wat natuurlijk het eerste opvalt aan de melkopschuimer van KitchenBrothers is zijn bijzondere (en wat ons betreft) mooie uiterlijk. Deze melkopschuimer heeft een inductieplaatje en een melkkan met een inhoud van maar liefst 240 ml.

Kies tussen 4 opties: warm en dik schuim, warm en luchtig schuim, opwarmen en koud opschuimen.

Met de Illy Melkschuimer Inductie maak je snel en geruisloos melkschuim, zowel warm voor bijvoorbeeld een kop cappuccino of koud voor de bereiding van ijskoffie.

In het ruime melkreservoir past tot 240 ml melk. Als de melk op 65℃ is, gaat de melkopschuimer automatisch weer uit. Door de anti-aanbaklaag is de melkopschuimer ook heel eenvoudig schoon te maken. Zo wordt je koffie een echte traktatie.

De KitchenBrothers 4-in-1 Elektrische Melkopschuimer vonden wij bij Bol.com


Bovenstaande melkopschuimers behoren op dit moment tot onze persoonlijke favorieten. Doordat het aanbod melkopschuimers regelmatig veranderd zullen wij dit overzicht regelmatig aanpassen. 

Opmerking KoffieDuoHeb jij zelf een goede ‘melkopschuim’ tip? Of ken of bezit jij een melkopschuimer die je iedereen wel zou willen aanraden? Dan nodigen wij jou uiteraard graat uit deze met ons en onze (andere) bezoekers te delen.


 

Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden