KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

5 Leuke (Slow) Koffie Cadeautjes

slow coffee cadeauSlow Coffee heeft de laatste jaren een enorme comeback gemaakt. Het einde van deze (hernieuwde) trend lijkt nog lang niet in zicht, al zou het kunnen dat het komend jaar iets af zal nemen,  trendsetters voorspelde namelijk eerder dat de Slow Coffee trend in 2016 zijn hoogtepunt heeft bereikt.

Het afgelopen jaar hebben wij erg genoten van deze trend en weer op vele manieren kennis mogen maken met de verschillende slow coffee zet methodes. Omdat wij zelf nog steeds enthousiast zijn - en doordat er voorspeld wordt dat volgend jaar het jaar is waarin we langzaam weer afscheid gaan nemen van slow coffee  - leek het ons leuk nog snel een lijstje te maken met "5 leuke slow coffee cadeautjes".

 


AeroPress Cafetière (39,95)

Aeropress2De favoriet van veel barista's - De Aeropress. 

De Aeropress zet door ‘zijn’ filter een “schoner" kopje koffie dan een cafetiere en zijn compacte oppervlak zorgt voor een evenwichtige koffie extractie in een (relatief) korte tijd.

Dit slow coffee cadeautje is het duurste cadeau van deze lijst, volgens de "echte" slow coffee kenners is dit het enigste slow coffee 'apparaat' waar je niet zonder kunt en (na hem gebruikt te hebben) zonder wilt.

* Dit koffie cadeautje is verkrijgbaar in de webwinkel van Fonq

 Bodum Pour Over Cafetiere (€ 29,90)

Bodum Pour overOp de tweede plek binnen ons (op prijs geordend) lijstje staat deze mooie en (in verhouding relatief) geprijste cafetière van het merk Bodum.

Met de Bodum Pour Over haalt u de uiterste smaken en aroma's uit uw koffie. De Bodum Pour Over is gemaakt voor 'slow' koffie zetten. Neem de tijd en proef je alle verborgen smaken van u koffie. Door langzaam en gecontroleerd water toe te voegen komen smaken en aroma's optimaal vrij. Het kannetje druppelt uiteindelijk vol met een rijke, maar zachte koffie.

Dit (slow) koffie cadeautje vonden wij bij Bol.com

Bialetti Kitty – Percolator (24,95)

Bialetti Kitty percolatorDe Bialetti Kitty 2-kops Moka Express is een moderne versie van de wereldwijd bekende Bialetti Moka Express.

De Kitty percolator van Bialetti heeft een prachtig, italiaans design en zorgt op authentieke, Italiaanse wijze voor een heerlijke espresso. De koffiemaker is gemaakt van hoogwaardig 18/10 RVS waardoor hij geschikt is voor alle warmtebronnen inclusief inductiekookplaten.

Wat ons betreft is dit apparaatje een perfect cadeau om op een 'moderne' wijze te genieten van een 'klassieke' zethmethode.

* Dit koffie cadeautje vonden wij bij Fonq.nl

Bialetti Moka Express – Percolator (22,99)

Bialetti-Moka-Express-Percolator-KleinDe Bialetti 2-kops Moka Express is 's werelds meest erkende en gekoesterde koffiezetapparaat en produceert een rijke, heerlijke, aromatische espresso in slechts enkele minuten. 

 De Bialetti valt met zijn prijs nog net binnen de marge van een leuk cadeautje – maar overstijgt dit niveau zeker door zijn gemak en kwaliteit.

Wat ons betreft is dit apparaatje een perfect cadeau om terug te vinden onder de kerstboom.

*Dit koffie cadeautje vonden wij bij Coolblue

 GEFU Sandro Koffiefilter - Porselein (14,95)

KoffieFilter GevuHet laatse en goedkoopste item op ons lijstje is deze GEFU Sando KoffieFilter. Ondanks zijn (in verhouding) lage prijs - is deze porseleinen filter ook geschikt voor het bereiden van Slow Coffee (op de klassieke filter methode). 

"Puur aroma. Vers gezette koffie. Koffiedrinkers weten: er gaat niks boven een vers gezet kopje koffie. Ideaal voor een volmaakte koffiesmaak is de koffiefilter SANDRO die direct op uw kopje past."

*Dit koffie cadeautje vonden wij bij Bol.com


blockheadericonWij waren blij verrast met de keuze mogelijkheden maar staan zeer open voor (nog meer) leuke cadeau tips voor de slow coffee liefhebber. 


Dit bericht delen: