Filter koffieapparaat Koffie servies en accessoires

5 Opvallende Koffie apparaten

De tijd van “de lijstjes” is weer in volle gang. Ook wij doen hier (met veel plezier) aan mee. Ieder jaar lezen (en schrijven) wij met veel plezier de lijsten met daarin de mooiste, duurste en meeste bijzondere koffie machines. Een lijst maken met daarin ‘de meest opvallende’ koffiezetapparaten was bij ons nog niet eerder opgekomen. 

Tijdens het speuren naar kerst cadeautjes, ontdekten wij dit jaar zoveel bijzondere koffie ‘apparaten, waardoor wij letterlijk lijsten vol konden schrijven. Wij houden het (voor het overzicht) bij een top 5 van bijzondere koffiezetapparaten.


DOMO DO437K MyCoffee (€ 36,75)

“De Domo MyCoffee is een koffiezetapparaat en drinkbeker in één. De automaat is geschikt voor zowel gemalen koffie als koffie pads. Met één druk op de knop zet deze DOMO heerlijke “koffie To-Go”

Komt de Domo MyCoffee jou ook zo bekend voor? Ook ons viel direct de gelijkenis met de KitchenAid Personal Coffeemaker op.

De Domo MyCoffee heeft een iets minder aansprekend en solide ontwerp – het prijs verschil van ruim € 80,- maakt dit ‘struikelblok’ wellicht iets minder van belang.

* De DOMO MyCoffee is verkrijgbaar in de webwinkel van Fonq


Bodum Pebo Vacuüm Koffiemaker (€ 49,90)

“Dit is pas koffie zetten op een bijzondere manier. Met de Bodum Pebo Vacuüm Koffiemaker is goed te zien hoe de koffie gemaakt wordt. Dit is geen kwestie van water opzetten en wachten, dit is iets om naar te kijken totdat de koffie klaar is.” 

De Bodum Pebo Vacuüm is volgens ons ‘Slow Coffee’ op zijn mooist. Dit is geen “een druk op de knop” machine – geduld is verreist – deze bijzondere manier van koffiebereiden is volgens ons erg mooi voor een rustig moment, waarin je tijd kunt nemen er naar te kijken en van te genieten. 

* De Bodum vacuüm Koffiemaker is verkrijgbaar in de webwinkel van Fonq


Bodum Elektrische French Press (€ 64,90)

“Dit koffiezetapparaat is geïnspireerd op de Franse pers-koffiezetters. Hierdoor wordt de lekkerste koffie gezet met het grootste gemak! Met een druk op de knop wordt de koffie namelijk al gezet”

Een elektrische French Press – wij waren er zelf nooit opgekomen. Een mix van ‘slow’ en ‘fast’ coffee (als dat mogelijk is?) lijkt het resultaat. Praktisch, handig, logisch? Wij zijn er nog niet uit. Wij weten een ding wel zeker – deze koffiemaker is absoluut opvallend.

* De Bodum Elektrische French Press is verkrijgbaar bij Fonq


 Retro Line Retro Koffiezetapparaat (€ 69,95)

“Schenk heerlijke koffie met het retro koffiezetapparaat van Retro Line. De koffiemachine komt in een mooie glossy rode 50’s style look”

Door onze liefde voor ‘Retro’ koffieapparaten zijn wij regelmatig op zoek naar nieuwe machines binnen deze stijl. De Retro line Retro – gaat hierin voor ons misschien net een stapje te ver – toch vonden deze machine absoluut thuis horen binnen de lijst ‘opvallende koffieapparaten’.

De Retro Line Retro is verkrijgbaar bij onder andere Bol.com


Tokio Koffie Sifon (€ 79,00)

“Het apparaat ziet er ingewikkelder uit dan het eigenlijk is. Doe heet water in de bol onderin. Daarboven in de ‘trechter’ doe je gemalen koffie. Vervolgens steek je de vlam aan de onderkant aan en laat je de coffee maker z’n werk doen.”

Wat ons opviel aan dit slow koffiezetapparaat is op de eerste plaats dat hij bijzonder te noemen is door zijn ontwerp, waardoor hij (ook) niet zou misstaan in het scheikundelokaal. Op de tweede plaats viel dit apparaat ons op door de (bijzonder) opvallende overeenkomsten met de ‘iets’ duurdere Hario Coffee Syphon.

De Tokio Koffie Sifon is verkrijgbaar bij onder andere Bol.com


Opmerking KoffieDuoWij waren blij verbaast over het aantal bijzondere koffiemachines die wij in korte tijd ontdekten. Natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar (nog) meer bijzondere koffiezet-methodes en machines. Wij nodigen jouw dan ook graag uit om je persoonlijke favorieten met ons te delen.


Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Phillips Senseo Latte Duo

De Phillips Senseo Latte Duo is alweer een tijdje verkrijgbaar, maar tot op heden waren wij niet eerder in de