Koffie servies en accessoires

5 Opvallende Koffie Capsulehouders

Misschien herken je de situatie. Je bent aan het winkelen – en ineens kom je iets tegen waarvan je denkt: “Ja, dat is precies wat ik zoek – terwijl ik er niet na op zoek was”. Exact dat gevoel kreeg ik vandaag toen ik, per toeval, tegen een groot assortiment koffiecapsule houders aanliep.

Nu kende, en heb, ik zelf de recht opstaande capsule houders al een tijd. Deze houders zijn handig, maar hebben ook een nadeel;  Ze nemen best veel ruimte in beslag. Dat dit handiger kan. Dat blijkt uit het het enorme aanbod van alternatieve koffie capsule houders.

Deze (voor mij) nieuwe ontdekking zorgt volgens mij ineens weer voor een hoop vrije ruimte op het aanrecht. Omdat ik zelf direct enthousiast werd van deze gedacht wilde ik deze ontdekking, in de vorm van een ‘mini greep’ uit het enorme assortiment van capsule houders, dan ook graag direct delen.


Opmerking KoffieDuo Onderstaande lijst is in willekeurige volgorde.


1). Cuisinier – Houder voor 60 koffiecapsules – € 17,08-


“Til je koffiezetapparaat naar een hoger niveau en gebruik de ruimte onder het apparaat.”

Deze koffiecapsule houder is precies gelijk aan het type capsule houder die ik onverwacht in de winkel vond. Het grote voordeel van deze houder is dat hij onder (vrijwel) iedere koffie capsule machine past. Dit gegeven maakt het super interessant, aangezien je de ruimte onder het koffiezet apparaat normaal nergens meer voor kunt gebruiken.

De beschrijving vermeld helaas niet precies welke cups er in deze houder passen. Het feit dat er ruimte is voor 30 tot 60 capsules doet mij vermoeden dat vrijwel iedere capsule past.

* De Cuisinier houder vonden wij op Fonq.nl


2). Balvi – Koffie Capsulehouder – € 34,60-

“Je kunt de ruimte binnenin zelf aanpassen aan de cups die je gebruikt.”

Het idee achter de Balvi capsulehouder is vergelijkbaar met de nummer 1 uit deze lijst. Het verschil is, buiten een ander ontwerp en hogere prijs, dat er bij deze capsulehouder direct vermeld staat dat je ruimte zelf aan kunt passen aan de cups. Dit is met name handig wanneer je overstapt van bijv. Dolce Gusto naar Nespresso (of vice versa).

Kleine persoonlijke noot – ik had persoonlijk nog niet eerder van het merk Balvi gehoord. Na een korte zoektocht kwam ik er echter achter dat dit merk een hele hoop leuke (koffie) Fonq verkoopt.

* De Balvi koffie capsule houder wordt verkocht door bol.com en Fonq


3). Vannons – RVS Klein Capsulehouder (20 cups) – € 20,00-

“Ruimte voor (slechts) 20 Nespresso capsules.”

De nummer 3 uit deze lijst is iets minder opvallend en nieuw dan de nummers 1 en 2. Daarnaast passen er in deze houder uitsluitend Nespresso capsules en biedt deze houder tot slot enkel ruimte aan 20 capsules.

Ondanks dat dit geen positieve punten zijn vond ik toch dat deze houder niet aan deze lijst mocht ontbreken. De reden? Je plaatst hem zonder schroeven of boren op een loze ruimte in de kast. De cupjes liggen daardoor niet in de weg en, doordat je ze kunt zien, maakt deze houder het makkelijk om snel het juiste cupje te pakken.

* De Vannons koffie capsule houder wordt verkocht door bol.com


4). Scanpart – Inissia Capsule houder – € 26,05-

“Tover je machine om tot cupjes houder.”

Ook de nummer 4 is (helaas) enkel geschikt voor Nespresso capsules (en machines). Doordat het idee achter deze capsule houder echter uniek, praktisch en slim bedacht is leek het mij logisch ook deze aan dit lijstje toe te voegen.

Het getoonde en (gelinkte model) is geschikt voor de Nespresso Inissia en biedt plaats voor 18 capsules. Vergelijkbare houders zijn er ook de: Nespresso Citiz, Lattissima touch en de Nespresso Pixie.

* Alle Scanpart Nespresso capsule houders worden verkocht door Bol.com


5). Barista & Co Koffie Cups Mand – € 15,50-

“Gooi het maar in het mandje.”

Ook Barista & Co heeft nagedacht over een manier waarop capsules bewaard kunnen worden. Hun idee wijkt echter compleet af van de eerste 4 genoemde houders. Barista & Co heeft er namelijk voor gekozen een ‘mand’ te maken voor capsules.

Dit heeft een aantal nadelen waaronder bijvoorbeeld dat je capsules niet gescheiden van elkaar kunt bewaren. Ruimte besparend is deze mand daarnaast ook niet bepaald, aangezien je juist door deze mand meer ruimte op het aanrecht zult verliezen. Ondanks deze min punten vind ik dit idee zelf erg goed gevonden, en de houder zelf een erg leuke toevoeging in de keuken.

* De Barista & Co koffiemand bij bol.com

* De Barista & Co koffiemand bij Fonq


Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden