Koffie servies en accessoires

5 Thermosbekers voor de herfst en winter

Welke thermosbeker houdt koffie bloedheet? Welke thermosbeker is makkelijk mee te nemen? En met welke thermosbeker kom je daarnaast ook nog een beetje leuk voor de dag? Wij gingen op onderzoek uit en vonden 5 hele leuke koffie thermosbekers, waarmee wij hopen ook jou te kunnen inspireren tijdens je zoektocht naar een leuke, mooie nieuwe thermosbeker. 

Nu de dagen korter, (binnenkort) kouder en druileriger beginnen te worden. Wordt het met de dag moeilijker om ‘klaar wakker’ en ‘volledig alert’ op weg naar school of werk te gaan. Natuurlijk is hier een simpele oplossing voor te bedenken die dit probleem kan verhelpen ‘een kop heerlijk hete koffie’. Maar die koffie moet dan natuurlijk niet al koud zijn zodra je in de auto (of op de fiets stapt).


Om koffie heet te houden, en dan met name heet tot het moment dat je volledig klaar bent om te vertrekken, is een goede thermosbeker (bijna) van levensbelang.


Bodum Travel Mug (14,90)

De eerste beker is gelijk de goedkoopste thermosbeker uit deze lijst. De Bodum Travel Mug is een ‘coffee to go’ beker welke is voorzien van een dubbele wand en een vacuüm sluitende deksel. Deze thermosbeker bewaart de hitte in de beker zonder dat de buitenkant heet wordt.

Zo blijft je drinken circa twee uur warm, en brand jij je handen niet aan de beker. Pluspunt van deze beker: Dankzij de siliconen strip zal de beker nooit uit je handen glijden.

Opmerking KoffieDuo Bodum adviseert, ondanks dat deze beker voorzien is van een anti-lekdop, om deze thermosbeker zoveel mogelijk rechtop te houden wanneer hij gevuld is.

De Bodum travel mug vonden wij bij Fonq


Stelton To Go Click (vanaf 20,95)

De Stelton To Go Click is een (niet al te) opvallende stijlvolle thermosbeker. Deze thermosbeker heeft een state-of-the-art SmartClick die ervoor zorgt dat de beker nog makkelijker opent en sluit. Het is precies hetzelfde drinken als uit een gewone mok of beker, er bestaat geen verkeerde kant.

De To Go Klik is verkrijgbaar in twee praktische afmetingen; 200 ml en 340 ml, perfect voor respectievelijk espresso’s, zwarte koffie en melk gebaseerde dranken.

* De Stelton To Go Click vonden wij bij Bol.com


Contigo; Byron – Gunmetal (24,95)

Voor ongeveer even veel geld (wijzigingen voorbehouden) als de Stelton To Go vonden wij ook de Contigo Byron Gunmetal thermosbeker. Deze beker is wat betreft uitstraling (volgens ons) net even iets bijzonderder en oogt, op het eerste gezicht, vrij solide en betrouwbaar.

Belangrijker nog, volgens de fabrikant zal de Contigo Byron Gunmetal thermosbeker je drankje tot wel 6 uur warm weten te houden. Dit zorgt ervoor dat je zelfs op een niet zo ‘razend snelle dag’ onderweg toch nog van een heet bakje koffie kunt genieten.

De Contigo; Byron – Gunmetal vonden wij bij Bol.com


Stanley Classic One Hand Vacuum Mug (29,00)

De Stanley Classic One Hand Vacuum Mug is misschien wel de meest opvallende thermosbeker uit deze lijst. Om met het praktische te beginnen – deze beker is instaat om een kopje koffie tot wel 4,5 uur warm te houden.

Daarbij is deze beker, volgens ons, een leuke opvallende verschijning met een stoere uitstraling. Het design maakt deze thermos beker ‘net even anders’ – en volgens ons is dat in het geval van deze thermosbeker zeker een pluspunt.

Stanley Classic One Hand Vacuum Mug vonden wij bij Coolblue


Contigo; West Loop – Autoseal (32,95)

Het was voor ons erg lastig om te kiezen welke beker de laatste plaats op deze lijst zou bemachtigen. Vooral de keuze tussen de Contigo West Loop en de Contigo Transit heeft ons aardig wat disscussie (en koppen koffie) gekost. Beiden bekers zijn voorzien van een super handige anti lek functie (auto seal) en uitgevoerd in een leuk (totaal verschillend) design.

De reden dat wij niet voor de Contigo Transit, maar wel voor de Contigo West Loop hebben gekozen is omdat deze laatste net iets gunstiger geprijsd is. Daarnaast is deze thermos beker (net als de andere bekers in de Contigo collectie) gemaakt van RVS. Hoewel deze beker koffie tot 4 uur warm houdt, is dat wel duidelijk iets korter dan de 6 uur warmte van de Contigo Byron en de 5 uur van de Contigo Transit – Wij verwachten echter dat 4 uur in het dagelijks gebruik meer dan voldoende zal zijn om je gehele reis verzekerd te zijn van een warm kopje koffie.

De Contigo; Westloop vonden wij bij Coolblue
De Contigo; Transit vonden wij bij Bol.com


Net niet op onze thermosbeker top 5 lijst

Normaal lukt het ons om onze lijstjes ook echt tot maximaal 5 producten te beperken. Doordat wij een tweetal bekers echter erg graag aan deze lijst hadden toegevoegd – maar niet voor deze bekers hebben gekozen na het lezen van de consumenten recensies  – maken wij eenmalig een uitzonder en delen wij toch nog graag de volgende twee thermosbekers.


Tefal Travel Cup Thermosbeker (12,99)

De Tefal Travel Cup leek ons de ideale reisbeker voor de korte reis/kleine kop koffie. Hoewel wij de beker mooi en praktisch vonden, lazen wij in de recensies terug dat de beker echt rechtop vervoerd moet worden om lekken te voorkomen.

Dit hoeft opzich geen probleem te zijn, maar toch, het maakt de beker toch net even ietsjes minder handig.

* De Tefal Travel Cup vonden wij bij Fonq


Zak!Designs Hot Beverage Thermosbeker (12,50)

Ook de thermosbeker van Zak!Designs viel net buiten deze lijst door de consumenten recensies. Deze beker viel ons allereerst op door de prijs – maar zeker ook door zijn nette en onopvallende ontwerp. De reden dat deze beker net buiten ons lijst is gevallen?

In de recensies lazen wij meerdere keren terug dat de beker (soms) lekt en makkelijk beschadigd.

De Zak!Designs Hot Beverage Thermosbeker vonden wij bij Bol.com


Opmerking KoffieDuoWij waren blij verbaast over het aantal bijzondere thermosbekers die wij in korte tijd ontdekten. Maar natuurlijk blijven wij altijd op zoek naar (nog) meer bijzondere koffie thermos (en to go) bekers. Wij nodigen je dan ook graag uit om je persoonlijke favorieten met ons te delen.


Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden