Koffie servies en accessoires

Bijzonder en/of Grappig koffieservies

Het bereiden, serveren en drinken van koffie is de afgelopen jaren steeds een serieuzere aangelegenheid geworden. Met veel zorg wordt de juiste koffiemachine gekozen, worden de juiste bonen geselecteerd en wordt, met de grootst mogelijke aandacht, het kopje koffie bereid.

Na al deze inspanningen is het haast als vanzelf sprekend dat je de koffie niet ‘zo maar’ in de eerste de beste mok giet, maar dat de koffie geserveerd wordt in een mooi en luxueus koffieservies.

Althans meestal…, want soms kan bijzonder, opvallend en/of een beetje gek koffieservies je koffie-momentje net een klein beetje leuker maken. 


Doordat wij ieder jaar opzoek zijn naar ‘leuke koffiecadeautjes’ en ‘bijzondere espresso kopjes’, komen wij regelmatig kopjes tegen die (misschien) niet vallen onder de noemer ‘bijzonder mooi’ of ‘enorm stijlvol’ – maar die wel bijzonder, apart of grappig te noemen zijn. In het verleden schoven wij deze mokken direct door naar ons privé wensen lijstje’.

Dit jaar leek het ons leuk om deze kopjes juist wel te delen, doormiddel van dit lijstje, en delen wij een aantal kopjes die ons het afgelopen jaar (op een leuke manier) zijn opgevallen.


Blond Amsterdam Paradise Flamingo Mok (€ 9,95-)

“Mooi (flamingo) roze is niet lelijk.”

Heb jij wel eens een kopje koffie gedronken uit een roze of rode flamingo? De kans is groot dat het antwoord hierop nee zal zijn.Toch is het niet onmogelijk.

Met de Paradise Flamingo Mok van het merk Blond Amsterdam drink je jouw geliefde kopje koffie namelijk letterlijk uit een flamingo. Volgens de makers waan je je, tijdens het drinken, direct op een tropisch eiland, wat zeker in deze koude maanden best verleidelijk klinkt.

Wij geven bij dit kopje graag direct toe dat dit niet het meest ‘subtiele’, ‘chique’ of ‘luxueuze’ koffie kopje op de markt is… Grappig en opvallend is dit kopje echter wel, en met een prijskaartje van net geen €10,- is dit kopje, naast grappig, ook nog eens perfect als last minute koffie cadeautje.

Deze Blond Amsterdam Paradise Flamingo Mok is verkrijgbaar bij Fonq


Magische Harry Potter beker (€ 22,99-)

“Magisch, maar ook een tikje prijzig.”

De boeken en films van Harry Potter waren een overweldigend succes. Zelfs nadat de Harry Potter reeks, met de laatste film en het laatste boek, werd afgesloten is de merchandise machine niet gestopt.

Terecht, want bij veel mensen is de Harry Potter magie nog steeds volop aanwezig.  De echte ‘Die Hard’ fan wilt die magie natuurlijk ook tijdens een kopje koffie ervaren. Goed nieuws, dat kan. Deze Harry Potter toont namelijk, wanneer de mok met een warme drank is gevuld, de Marauder’s Map.

Wij hebben zelf enorm genoten van zowel de boeken als de films, dus wij vinden oprecht dat deze mok niet aan ons lijstje mocht ontbreken. Een ding moet echter wel gezegd; “de prijs is net iets minder magisch”. Deze beker, met een inhoud van 400ml, kost op dit moment namelijk € 22,99 – wat het echt een beker maakt voor de ware Harry Potter fan.

Deze Harry Potter mok is verkrijgbaar bij bol.com


Super Mario Bros. Heat Change Mug (€16,-)

“Breng je koffie naar een nieuw level.”

Net als de Trolls Mug brengt ook de Super Mario Change Mug gevoelens uit het verleden opnieuw tot leven.

Deze beker is een geweldig cadeau voor elke Mario-fan. De mok is geïnspireerd op de klassieke videogames die voor het eerst in de jaren tachtig zijn uitgebracht. De reeks Super Mario Bros games heeft een revolutie teweeggebracht in de videogamesindustrie en wordt beschouwd als een van de grootste gaming klassiekers van de afgelopen decennia. Personages als Mario en Luigi zijn direct herkenbare iconen van de populaire cultuur geworden en favoriet bij meerdere generaties gamers.

Deze leuke drinkmok is geïnspireerd op de iconische videogames. Het leukste aan deze beker? Wanneer de beker koud is heeft de drinkbeker een duidelijke Mario-achtergrond. Vul je de mok met een warme drank, dan veranderd de achtergrond in een klassiek Super Mario-level-scherm doordat de achtergrond van kleur veranderd en er extra details, zoals munten, vijanden, wolken en natuurlijk Mario zelf verschijnen.

Deze Super Mario Bros. Heat Change Mug is verkrijgbaar bij bol.com


Donkey Products Monster Mok (€ 9,25-)

“Koekje erbij?”

Wat is een kopje koffie zonder koekje? Een teleurstelling!

De oplossing? Een koffiemok waarbij je nooit zult vergeten om er een koekje bij te serveren. Deze coole mok bevat namelijk een ingebouwde koekjeshouder.

Het voordeel? Deze mok beloofd het onmogelijke waar te maken: Het maakt (volgens eigen zeggen) niet alleen je drankje leuker maar ook het eten van koekjes direct nog smakelijker!

Deze Donkey Products Monster Mok is verkrijgbaar bij Fonq


Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden