Koffie servies en accessoires

Top 4 Melkopschuimers (2020)

Een goede melkopschuimer is niet perse een dure melkopschuimer. Een automatische melkopschuimer die perfect warm – en vaak ook koud – melk schuimt is namelijk al verkrijgbaar rond de € 40,- Ben jij op zoek naar een losse melkopschuimer, maar raak jij verdwaald in het (inmiddels) enorme aanbod? Dan hopen wij je via deze weg een klein beetje op weg te kunnen helpen.

In dit bericht delen wij namelijk graag onze persoonlijke ‘top vier favoriete melkopschuimers’ die op dit moment verkrijgbaar zijn.


Opmerking KoffieDuoDit bericht is een vervolg op onze persoonlijke top 4 melkopschuimers 2019 – alle genoemde melkopschuimers uit de lijst van 2019 zijn, op het moment van schrijven, ook nog altijd verkrijgbaar. 


Gesorteerd op prijs van hoog naar laag vindt je hier onze persoonlijke top 4 van melkopschuimers op een rij.


4) De Severin SM 3585 – 99,25 –

De tweede melkopschuimer uit onze lijst komt van het merk Severin. Ook van deze melkopschuimer kunnen wij uit ervaring zeggen dat hij bijzonder mooi melkschuim maakt. Het merk Serverin is daarnaast voor ons ook geen onbekende. Wij hebben jaren lang, met veel plezier, gebruik gemaakt van een espressomachine van Serverin.


“Ook de Severin melkopschuimer kan grotendeels in de vaatwasmachine”

Net als onze nummer 1 kan ook een groot deel van de Serverin melkopschuimer in de vaatwasser. De Serverin heeft daarnaast een aparte klopper voor schuim en ‘gewone’ warme melk en beschikt, net als de nummer 1, over de functie om koud melkschuim te maken.

De Severin Melkschuimer vonden wij bij Bol.com


3) Graef MS701 – € 73,20 –

De eerste melkopschuimer uit onze lijst is de Greaf MS701/02/03** Deze melkopschuimer scoort hoog op onze lijst doordat wij uit ervaring kunnen zeggen dat deze opschuimer stevig en warm melkschuim maakt.

“Volgens Greaf is het met deze melkopschuimer ook mogelijk om een milkshake te maken”

Wij hebben het niet zelf getest, maar volgens Greaf kun je met deze melkopschuimer ook een milkshake maken. Deze optie zal niet voor iedereen interessant zijn maar het betekend direct ook dat het mogelijk is om koude melk ‘op te schuimen’ voor over de ijskoffie. Tot slot kan de losse kan in de vaatwasser. Persoonlijk zien wij dat als een bijzonder groot pluspunt.

* De Greaf MS701 vonden wij bij de Fonq

De laatste 2 cijfers uit het type nummer vertegenwoordigen kleuren:

01 – is de witte variant

02 – is de zwarte variant

03 – is een rode versie.


2) MOA Melkopschuimer  – € 35,99 –

Voor de nummer 2 positie op onze lijst hebben wij lang getwijfeld tussen de melkopschuimer van MOA en de Philips Senseo CA6500. De reden dat wij gekozen hebben voor de MOA melkopschuimer is dat deze toch best een stukje goedkoper is.

Dat was echter niet de enigste reden. De opschuimer van MOA heeft namelijk 2 aparte opschuim kloppers – 1 voor warme melk en 1 voor koud of warm melkschuim. Ervaring heeft ons geleerd dat dit meestal betekend dat beiden opties beter uit de verf komen.

“De MOA melkopschuimer is BP Vrij – Dit betekend dat dit apparaat vrij is van de chemische stof Bisfenol A welke in veel plastic producten voorkomt.”

Het ontwerp van de MOA melkschuimer is neutraal en strak waardoor hij eigenlijk bij ieder koffieapparaat past. Dat gezegd hebbende past hij helemaal goed bij MOA’s eigen cup apparaat – die overigens erg veel weg heeft van de Nespresso Pixie en de Nespresso Inissia.

* De MOA Melkopschuimer vonden wij bij Bol.com


1) Inventum Melkopschuimer MK351 – € 33,89 –

Als laatste melkopschuimer van deze lijst kozen wij opnieuw voor de opschuimer van Inventum. Deze opschuimer is zeker niet nieuw op onze lijst. De zwarte versie van deze melkopschuimer stond zelfs al in onze ‘melkopschuimers lijst’ van 2016.

“Deze relatief goedkope melkopschuimer scoort al jaren hoog op review en recensie sites.”

Natuurlijk viel ook bij deze versie in eerste instantie de lage prijs op. Inmiddels weten wij echter dat niet alleen de prijs opvallend is. Deze melkopschuimer wordt namelijk de afgelopen jaren vrijwel altijd geprezen in klant recensies en was zelfs onderdeel van de Best Reviewed lijst van kieskeurig.nl in september 2019.

De MK351 is snoerloos en makkelijk schoon te maken. Opvallend snel is hij ook. Met deze opschuimer bereid je namelijk al binnen 90 seconden zowel warme melk en koud/warm melkschuim.

* De Inventum Melkopschuimer MK351 vonden wij bij ondermeer bij Bol.com


Bovenstaande melkopschuimers behoren op dit moment tot onze persoonlijke favorieten. Doordat het aanbod melkopschuimers regelmatig veranderd zullen wij dit overzicht regelmatig aanpassen. 

Opmerking KoffieDuoHeb jij zelf een goede ‘melkopschuim’ tip? Of bezit jij een melkopschuimer die je iedereen wel zou willen aanraden? Dan nodigen wij jou uiteraard graat uit deze met ons en onze (andere) bezoekers te delen.


Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden