Koffie servies en accessoires

Top 4 Melkopschuimers (2021)

Dat een goede melkopschuimer niet perse een dure melkopschuimer hoeft te zijn ontdekte wij tijdens het schrijven van onze ‘top 4 melkopschuimers’ lijsten van 2019 en 2020.

In de lijst van 2021 wordt dit nog eens extra benadrukt. Dit jaar bevat onze lijst namelijk maar liefst 3 automatische melkopschuimer die perfect warm – en ook koud – melk schuimt voor een prijs onder of net boven € 40,-

Ben jij op zoek naar een losse melkopschuimer, maar raak jij verdwaald in het (inmiddels) enorme aanbod? Dan hopen wij je via deze weg een klein beetje op weg te kunnen helpen. In dit bericht delen wij namelijk graag onze persoonlijke ‘top vier favoriete melkopschuimers’ die op dit moment verkrijgbaar zijn.


Opmerking KoffieDuo Dit bericht is een vervolg op onze persoonlijke top 4 melkopschuimers 2019 en 2020 – alle genoemde melkopschuimers uit de lijst van 2019 en 2020 zijn, op het moment van schrijven, ook nog altijd verkrijgbaar. 


Gesorteerd op prijs van hoog naar laag vindt je hier onze persoonlijke top 4 van melkopschuimers op een rij.


4) Smeg Elektrische Melkopschuimer – € 167 –

De eerste melkopschuimer uit onze lijst is de Smeg Elektrische Melkopschuimer. Deze melkopschuimer is in verhouding tot de andere melkopschuimers uit onze lijst opvallend duur te noemen. Ondanks de bijzonder hoge prijs vonden wij toch dat deze melkopschuimer een plekje in onze lijst verdiend. Allereerst door het bijzonder opvallende ontwerp. Maar daarnaast ook zeker door de opvallend grote inhoud.

“De Smeg Melopschuimer verwarmd maar liefst 600 ml melk”

Een van de belangrijkste redenen om voor dit apparaat te kiezen, naast het opvallende ontwerp, is het feit dat dit apparaat (volgens de specificaties) vaatwasserbestendig is. Deze optie zorgt ervoor dat deze melkopschuimer een van de meest eenvoudig te reinigen opschuimers is uit onze lijst.

* De Smeg Elektrische Melkopschuimer vonden wij bij de Fonq


3) KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer RVS – 41,99 –

De tweede melkopschuimer uit onze lijst komt van het merk KitchenBrothers. Het merk KitchenBrothers komt niet voor het eerst voor in onze lijst. In 2019 stond een andere melkopschuimer van dit merk namelijk op de eerste positie binnen onze lijst.

Doordat deze melkopschuimer “net iets duurder” is dan zijn voorganger en ook “net iets minder opvallend” staat deze melkopschuimer iets lager op de lijst van 2021. De

“Deze melkopschuimer van KitchenBrothers kan niet gereinigd worden in de vaatwasser”

Met de KitchenBrothers 3-in-1 melkopschuimer maak je thuis de heerlijkste cappuccino’s, latte macchiato’s en andere warme of koude melkspecialiteiten. Giet je favoriete melk in het reservoir en kies voor één van de drie opties: warm opschuimen, opwarmen of koud opschuimen. Binnen een mum van tijd is de melk gereed.

De KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer Bol.com


2) Qualitá Melkopschuimer  – € 37,99 –

Net als de nummer 4 uit deze lijst is ook de melkopschuimer van het merk Qualitá voorzien van een bijzonder opvallend ontwerp. Anders dan bij de nummer 4 uit de lijst komt dit bijzondere ontwerp niet gepaard met een bijzonder hoge prijs. De melkopschuimer van Qualitá is namelijk al verkrijgbaar vanaf  € 37,99.

“De Qualitá melkopschuimer creëert snel warme schuim in minder dan 2 minuten”

De prijs en het ontwerp zijn niet de enigste redenen waarom deze melkopschuimer zo hoog op onze lijst is geplaatst. Deze melkopschuimer is namelijk ook nog eens bijzonder simpel in gebruik en laat zich in drie punten samenvatten:

1. Warme melk opschuimen. Druk 1x op de aan knop.
2. Melk warm maken. Druk 2x op de aan knop.
3. Schuimlaag van koude melk. Aan knop 3 seconden ingedrukt houden.

* De Qualitá Melkopschuimer vonden wij bij Bol.com


1) MOA Melkopschuimer MF4B – € 29,99 –

Als laatste melkopschuimer van deze lijst hebben wij gekozen voor de MOA Melkopschuimer. Het merk MOA is zeker niet nieuw op onze lijst. Een andere (net iets duurdere ) melkopschuimer van dit merk stond namelijk op de tweede plaats in de lijst; Top 4 melkopschuimers 2020.

“Deze relatief goedkope melkopschuimer heeft een ontwerp dat net iets meer opvallend te noemen is als zijn voorganger.”

Naast de relatief lage prijs is deze melkopschuimer ook opvallend door zijn gebruiksgemak en het bijzondere ontwerp. Met de MOA Melkopschuimer MF4B kun je tot 120 ml melk opschuimen en tot 210 ml melk verwarmen.

In ruim een minuut maak je melkschuim voor zowel koude als warme koffierecepten, zoals bijvoorbeeld cappuccino’s. De inhoud is ruim genoeg om er direct twee te maken. De bediening is eenvoudig te regelen met slechts één knop.

Opmerking KoffieDuoOndanks dat wij erg tevreden zijn over de werking van deze melkopschuimer vinden wij het belangrijk om te vermelden dat dit apparaat niet altijd even goed scoort in gebruikers reviews.

* De MOA Melkopschuimer MF4B vonden wij bij Bol.com


Bovenstaande melkopschuimers behoren op dit moment tot onze persoonlijke favorieten. Doordat het aanbod melkopschuimers regelmatig veranderd zullen wij dit overzicht regelmatig aanpassen. 

Opmerking KoffieDuo Heb jij zelf een goede ‘melkopschuim’ tip? Of bezit jij een melkopschuimer die je iedereen wel zou willen aanraden? Dan nodigen wij jou uiteraard graat uit deze met ons en onze (andere) bezoekers te delen.


 

Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden