Thuis waar je Douwe Egberts drinkt Blog

Persbericht: Nederland luidt klokken met bekende D.E tune

Om het jubileum van Douwe Egberts te vieren, spelen beiaardiers van verschillende Nederlandse kerken gedurende drie dagen de bekende D.E tune. Onder meer in de Domtoren in Utrecht waar de branderij van Douwe Egberts gevestigd is en in Joure, daar waar D.E ooit is begonnen. Het is de start van het jubileumjaar waarin Douwe Egberts […]

Douwe Egberts Waardepunten Blog

Persbericht: D.E Actie goed voor 90.000 pakken koffie voor de voedselbanken

De zesde editie van de Douwe Egberts waardepuntenactie heeft maar liefst 90.000 pakken D.E Aroma Rood opgeleverd voor de voedselbanken. Lionsclubs en voedselbanken in het hele land hebben afgelopen december waardepunten ingezameld in winkels, supermarkten, bibliotheken, scholen en andere locaties in diverse gemeenten. In totaal werden bijna 44 miljoen punten verzameld. Bijna 44 miljoen Douwe […]

KoffieWeetje Koffiezetmethodes

Chemex koffiezethmethode

Laboratorium zuivere koffie, vrij van ongewenste vetten, oliën, residu en bitterheid? Het lijkt onhaalbaar, maar is precies wat een Chemex belooft te bereiken. De Chemex is oorspronkelijk bedacht in de jaren 1940 (en na een tijdje in de vergetelheid te zijn geraakt) is deze ‘slow down coffee maker’ de laatste jaren hard bezig een comeback […]

KoffieWeetje Koffiezetmethodes

Koffie bereiden met een single serve

Single Serve koffiemachines zijn in Nederland bekend (en geliefd) geworden door de komst van het Senseo apparaat. Single-serve machines werken net als de standaard filterkoffiemachines. Het verschil met een filterkoffiemachine is dat single serve machines gebruik maken van pads of pods met daarin voorgemalen en pre-geportioneerde koffie. Het voordeel van een Single Serve machine is […]

KoffieWeetje Koffiezetmethodes

‘Standaard’ filterkoffiezetapparaat

De grootvader van alle brouwmethoden is ongetwijfeld het bereiden van koffie met een standaard filterkoffiemachine. Filterkoffiezetten is in het kort het (automatisch) overgieten van heet water in een filter gevuld met gemalen bonen. De gefilterde koffie beland vervolgens in een grote pot en kan daarna worden gedronken. De grootvader van alle brouwmethoden is ongetwijfeld het […]