KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Starbucks Chilled Classics (Nieuwe Smaken)

Starbucks Chilled ClassicsGoed nieuws voor Starbucks liefhebbers die houden van ijskoude koffie maar niet van zuivel; Aan de Starbucks Chilled Classics lijn is namelijk een nieuwe plantaardige variant toegevoegd met de naam 'Almond Ice'.

Met de toevoeging van 'Almond Ice', bestaat de lijn van Chilled coffee to-go varianten nu uit zeven verschillende smaak variaties.

AAlle Starbucks Chilled Classics varianten zijn gebaseerd op de favoriete coffees uit de Starbucks coffee houses. Geen Starbucks in de buurt? Geen probleem, de Chilled Classics zijn namelijk (ook) verkrijgbaar in de supermarkt.

> Lees meer: Starbucks Chilled...

Recept: Valentijnsdag koffie recept

Uit jouw liefde door middel van een heerlijk valentijnsdag koffie recept.

Valentijnsdag koffie receptOmdat de liefde niet (altijd) gevierd hoeft te worden met grote cadeaus dit jaar geen lijst met leuke valentijns koffie cadeaus. In plaats daarvan delen wij dit jaar graag drie heerlijke (en liefdevolle) koffierecepten. Chocolade en koffie zijn immers een voorbeeld van het perfecte koppel. Elk vult de smaak van de ander aan terwijl ze samen volledig samensmelten in een kopje. 

Combineer deze Valentijnsdag zelf de zoetheid van chocolade met de rijke, volle smaak van koffie. En creëer hiermee vliegensvlug een romantische drankje die jouw grote liefde (of jezelf) volledig zal doen smelten.

Lees meer: Recept: Valentijnsdag...

Speculaas, Kruid of Pepernoot Latte (Koffierecept)

Pepernoot LatteDecember staat voor de deur wat betekend dat (bij mij) de Sint en Kerst kriebels alweer volledig zijn opgelaaid. December betekend voor mij namelijk een maand lang genieten van speculaas, peper/kruidnoten, marsepein, chocolade letters, banketstaven en talloze andere feestelijke lekkernijen. De potjes koek en speculaas kruiden zijn dan ook oprecht een maand lang niet aan te slepen. Werkelijk ieder recept waar het in gebruikt wordt probeer ik (minstens een keer) uit te proberen. Recepten met koffie en koekkruiden staan op deze lijst bovenaan, want wat is er immers leuker dan een heerlijk kopje om te toveren tot een warme zoete (sint) traktatie.

 AIk maakte (ditmaal) het recept met proteine kruidnoten, maar ik kan uit ervaring (en met een gerust hart) zeggen dat het ook erg lekker smaakt wanneer je de kruidnoten vervangt door 'echte' pepernoten.

Lees meer: Speculaas, Kruid of...

Recept: Koffie ijs met een tik (geen ijsmachine nodig)

KoffieIJs KleinNadat wij aan het begin van deze week het recept voor een “Zomerse Cointreau Koffie Cocktail” deelde, ontvingen wij direct een hoop (enorm gewaardeerde) zomerse koffie tips en recepten. Aangezien de warmte periode van dit moment tijdelijk lijkt te zijn, en deze recepten het beste tot hun recht komen bij zomers weer, hebben wij ons voorgenomen ons best te gaan doen om deze recepten pas in de zomermaanden online te zetten.

Gezien het mooie weer vandaag willen wij hier (nu al) een uitzondering op maken waardoor wij nu alvast het ingestuurde recept voor overheerlijk koffie ijs (met of zonder) tik delen.

> Lees meer: Recept: Koffie ijs met...