KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Recept: IJskoffie Appeltaart

appeltaart ijskoffieNaast onze passie voor (ijs)koffie hebben wij ook een voorliefde voor lekker/gezond eten en fitness. Omdat de eerste twee passies niet altijd aansluiten bij de laatste zijn wij altijd opzoek naar (koffie)recepten die passen bij ons voornemen gezond en sportief te leven.

Nu de tijd van ijskoffie is aangebroken zijn wij dan ook direct opzoek gegaan naar een ijskoffie recept die op de eerste plek erg goed smaakt - maar net iets minder calorieën en met meer eiwitten bevat dan een ‘normale’ ijskoffie. Recepten bleken erg makkelijk te vinden - en na een paar kleine aanpassingen delen wij graag het recept voor onze (op dit moment) favoriete ijskoffie “Grootmoeders Appeltaart”.

Ingrediënten

*Naar smaak eventueel een snufje kaneel.

Bereiding Grootmoeders Appeltaart IJskoffie

Stap 1

Bereid 40 ml sterke koffie of espresso en plaats deze in de koelkast om af te koelen.

Stap 2

Mix of blend de gekoelde koffie samen met de melk en het proteïne poeder totdat er een mooi schuimige masse ontstaat (doordat wij er voor hebben gekozen smart proteïne poeder te gebruiken wordt deze variant dikker/lobbiger dan gebruikelijk).

Stap 3

Plaats het gemengde product in een vriezer bestendige beker en koel het drankje zo koud mogelijk - maar nog niet (volledig) bevroren is.

Het resultaat

Het afkoelen en het opnieuw bevriezen van het drankje neemt redelijk wat tijd in beslag*, maar voor ons is het iedere keer weer het wachten waard. 
Het resultaat van dit recept is een volle stevige ijskoffie met een zeer zoete smaak die wat ons betreft erg lijkt op een "Frozen Yoghurt" variant ijskoffie die wij tijdens onze vakantie dronken.

Voordeel van 'onze eigen' variant vinden wij dat deze echt opvallend veel minder calorieën bevat en daarnaast (door de hoge hoeveelheid eiwitten) past binnen ons voedingsplan.

appeltaart ijskoffie

 *(Tip)Wij gebruiken de Princess Mini Blender voor al onze koffie en smoothie recepten - deze blender beschikt over een beker die in de vriezer kan worden bewaard. Een soortgelijke vergelijkbare beker verkort de afkoel en invries tijd aanmerkelijk. 


blockheadericonWij zijn altijd opzoek naar nieuwe recepten en nodigen u dan ook graag uit uw recept of tip met ons te delen. 


Dit bericht delen: