KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

De komst van het groene koffiedrinken - Advertorial

StascafeDe komst van het groene koffiedrinken 100% biologisch afbreekbare espressocapsules: sinds kort bestaan ze!

Nespresso® doet haar best. Met een recyclingprogramma en overtuigende webpagina’s over milieuvriendelijke en eerlijke handel geeft de espressogigant haar klanten een beter gevoel over de grote hoeveelheid afval die deze manier van koffiedrinken voortbrengt.

Wat Nespresso® niet vertelt, is dat aluminium erg moeilijk te recyclen is. Bovendien zijn de capsules niet afbreekbaar. Het overgrote deel van de capsules dat nog altijd op de afvalberg belandt, moet dus worden verbrand. Steeds vaker gaan er daarom stemmen op die het gebruik van Nespresso® capsules afkeuren. Zo besloot de gemeente Hamburg recentelijk om gebruik van Nespresso® capsules in overheidsgebouwen te verbieden.

Ondertussen wordt er druk gezocht naar alternatieven. Innovator STASCAFE heeft zo’n alternatief gevonden: zij ontwikkelden 100% composteerbare espressocapsules voor gebruik in Nespresso® apparaten.

STASCAFE is een initiatief van de Brabantse ondernemers Rien en André Stas. Zij ontwikkelden capsules die vervaardigd zijn van een smaak- en geurloos biokunststof (PLA). Dit materiaal breekt volledig af in de GFT-centrales. De capsules kunnen dus gewoon samen met de bananenschillen bij het groenafval worden weggegooid. De broers Stas houden niet van half werk. Daarom werd de STASCAFE koffie ook in eigen huis gebrand en gemalen. De bonen zijn afkomstig van eerlijke plantages.

STASCAFE is inmiddels online te koop via www.stascafe.com en is beschikbaar in vijf verschillende smaken.


Dit bericht delen: