KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Recept: Koffie ijs met een tik (geen ijsmachine nodig)

KoffieIJs KleinNadat wij aan het begin van deze week het recept voor een “Zomerse Cointreau Koffie Cocktail” deelde, ontvingen wij direct een hoop (enorm gewaardeerde) zomerse koffie tips en recepten. Aangezien de warmte periode van dit moment tijdelijk lijkt te zijn, en deze recepten het beste tot hun recht komen bij zomers weer, hebben wij ons voorgenomen ons best te gaan doen om deze recepten pas in de zomermaanden online te zetten.

Gezien het mooie weer vandaag willen wij hier (nu al) een uitzondering op maken waardoor wij nu alvast het ingestuurde recept voor overheerlijk koffie ijs (met of zonder) tik delen.

Ingrediënten (voor 5 personen)

  • 200 ml verse slagroom125 ml gecondenseerde melk
  • 4 gram oplos espresso (of 2 espresso sticks)
  • 15 ml amaretto (of een andere likeur naar keuze*)

A Liever alcohol vrij? Ook met koffie siroop schijnt dit recept erg goed te smaken.

Bereiding Koffie ijs met een tik

  1. Klop met een (hand)mixer alle ingrediënten tot er een stevige (stijve) massa ontstaat. Afhankelijk van de kracht en snelheid van de mixer duurt dit tussen de 2 en 5 minuten. 
  2. Schep het mengsel over in een diepvries bestendige bak of kom en plaats deze in de vriezer. 
  3. Haal de bak, gedurende 6 tot 8 uur, ieder uur even kort uit de vriezer om het ijs even kort door te roeren.

Het resultaat

Na ongeveer 6 tot 8 uur zou het ijs helemaal perfect ‘ijzig’ moeten zijn en kun jij genieten van één (of meerdere) kop(jes) koffie roomijs.

KoffieIJs Groot

A Heb jij dit recept voor Koffie ijs met een tik gemaakt en geproefd? Dan nodigen wij je graag uit om te vertellen hoe deze jou gesmaakt heeft.

A Heb jij zelf een leuk en lekker koffie (cocktail) recept? Dan nodigen wij jou uiteraard heel erg graag uit om ook deze met ons te delen.

A Tip: Ben jij opzoek naar meer heerlijke ijskoffie recepten? Op de site van WijnSpijs staan vier feestelijke ijskoffie recepten.

 


Dit bericht delen: