Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Philips Senseo Viva Café

De Philips Senseo Viva Café is een van de jongste Philips Senseo machines. Deze Pad machine is net als zijn voorgangers in staat is om in een mum van tijd een of twee goede kopjes koffie te bereiden.

De Viva Café is voorzien van een rond (modern) design waarin klassieke Senseo elementen te herkennen zijn welke gecombineerd zijn met frisse en luxueuzere elementen. Naast het vernieuwde ontwerp beschikte deze machine over een aantal nieuwe functies waaronder onder anderen een ontkalking indicator en een verstelbare tuit van echt metaal.


Uiterlijk en stijl van de Philips Senseo Viva Café

Het ontwerp van de Philips Senseo Viva Café doet ons denken aan èèn Senseo Original maar dan versie 2.0 – Een ‘echte’ Senseo maar dan in een nieuw jasje. Het design van deze padmachine is naast de herkenbare zachte contouren voorzien van nieuwe strakke elementen. Een voorbeeld van het nieuwe design is bijvoorbeeld de verstelbare metalen koffietuit. Deze heeft direct een groot voordeel; hij biedt in de hoogste stand ruimte voor grote koffiekoppen.

 

 

 

 

 

 


Opmerking KoffieDuoOndanks dat wij de machine erg vonden lijken op een Philips Senseo Original ontdekten wij dat  objectief gezien het uiterlijk van beiden machines eerder afwijkt dan overeenkomt.Hoe werkt de Philips Senseo Viva Café

De Viva Café is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Niet alle varianten beschikken over dezelfde mogelijkheden. Het meest in het oog springend verschil is volgens ons dat het bij het duurdere model mogelijk is zelf de koffiesterkte te bepalen. 


Opmerking KoffieDuoDe machine aan de rechterzijde is voorzien van de koffie sterkte instel functie.


De Viva Café is voorzien van de drie klassieke functie-knopjes aan de voorzijde. Met het middelste knopje kan de machine worden in/uitgeschakeld – Met de linker en rechter knop wordt het aantal kopjes te bereiden koffie ingesteld.

Nieuw aan de Viva Café is de mogelijkheid om direct tijdens het inschakelen het aantal kopjes te selecteren. Deze functie heeft als voordeel dat het niet langer nodig is om bij te machine te blijven wachten tijdens het opwarmen.

Ook nieuw de Viva Café beschikt over een kalkindicator. Deze indicator geeft tijdig aan wanneer de machine ontkalkt moet worden.


Voor wie is de Philips Senseo Viva Café ideaal

De Viva Café combineert het gebruiksgemak van de Original met nieuwe handige functies zoals een kalk indicator. Deze koffiepadmachine is volgens ons daardoor zeer geschikt voor koffieliefhebbers die opzoek zijn naar een goede koffiepadmachine met net iets meer luxe.

De Senseo Viva Café is(standaard) niet voorzien van een melkschuim systeem. Dit maakt dat de machine niet direct de ‘optimale’ koffiepadmachine voor de liefhebbers van melkspecialiteiten is. Dit probleem is echter snel verholpen door de machine te combineren met de Philips Melkopschuimer. Dit betekend echter wel een extra apparaat, wanneer dit niet gewenst is, raden wij aan te kijken naar een complete ‘alles in een’ Philips Senseo zoals bijvoorbeeld de Philips Senseo Latte Duo of Latte Select.


 

Gerelateerde berichten

Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Phillips Senseo Latte Duo

De Phillips Senseo Latte Duo is alweer een tijdje verkrijgbaar, maar tot op heden waren wij niet eerder in de
Filter koffieapparaat

Krups KM442D

De Krups KM442D is een filterkoffieapparaat met een eigentijdse vormgeving. De Krups KM442D machine is voorzien van een timer. Deze