Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Phillips Senseo Latte Duo

De Phillips Senseo Latte Duo is alweer een tijdje verkrijgbaar, maar tot op heden waren wij niet eerder in de gelegenheid om deze machine te testen.

Deze Senseo is (zoals de naam al doet vermoeden) ideaal geschikt om één of twee normale kopjes Senseo tijdens het bereiden om te toveren tot twee cappuccino’s, latte macchiato’s, lungo’s of espresso’s.

Een uitkomst voor de (Senseo) pad liefhebber die iets meer variatie van zijn koffie verlangd. 


Uiterlijk en stijl van de Philips Senseo Latte Duo

Met de Philips Senseo Latte Duo wijkt Philips af van het eerder gebruikelijke ontwerp van de half ronde Senseo machine, die de afgelopen jaren een vertrouwd beeld in menig Nederlandse keuken is geworden. De machine heeft een vierkante vorm met ronde hoeken en oogt direct iets luxueuzer (met name de titanium variant) als dat wij eerder gezien hebben bij vergelijkbare machines.

De Philips Senseo Latte Duo is op dit moment verkrijgbaar in de kleuren zwart en Titanium.

Wat direct opvalt aan deze Senseo machine is naast het melkslangetje voor de warme melk – de led lampjes van het bedieningspaneel. Dit paneel heeft naast de luxe uitstraling ook direct opvallend meer knopjes – deze knopjes wijzen zich zoals wij bij Senseo machines gewend zijn eigenlijk direct vanzelf.


Hoe werkt de Philips Senseo Latte Duo

Deze Senseo machine heeft naast de standaard één en twee kops knopjes aan de rechterzijde ook 2 knopjes waarmee de koffiesterkte bepaald kan worden, nieuw bij deze machine is dat er aan de linkerzijde een keuze gemaakt kan worden welke koffie variant de machine zal gaan bereiden.

Wanneer het waterreservoir is gevuld met water en de machine ingeschakeld en opgewarmd is, kunnen er doormiddel van de bekende pad houders 1 of 2 koffiepads in de machine worden geplaatst. Plaats vervolgens de melkslang met rvs aanzuigbuis in een pak melk en kies voor 1 van de melkspecialiteiten en de Senseo Latte Duo doet het werk.

Kies daarnaast tussen 2 koffiesterktes: mild of sterk. Met de Senseo Latte Duo HD7857/50 pas je de kopinhoud aan aan je persoonlijke smaak. Zo kun je de hoeveelheid van de 6 vooringestelde recepten aanpassen naar je eigen smaak.


Opmerking KoffieDuo De Philips Senseo Latte Duo wordt niet geleverd met een melkkannetje – waardoor de melkslang in een kopje of direct in het melkpak  geplaatst dient te worden. Wil jij iets extra’s toevoegen aan jouw machine, dan zou een goedkope RVS melkkan naast deze machine zeker niet misstaan.


Voor wie is de Philips Senseo Latte Duo ideaal

Deze machine is ideaal geschikt voor de liefhebbers van Senseopads die hun koffie graag van een warme opgeklopte schuimlaag voorzien. Doordat Senseo zelf inmiddels diverse luxe pads in haar assortiment heeft opgenomen kan deze machine gebruikt worden voor het bereiden voor luxe pad koffie. Deze machine is snel en zeer gebruiksvriendelijk waardoor hij op ieder moment van de dag in een mum van tijd een smakelijke koffievariant bereid.

Bent jij echter op zoek naar een ’echte’ koffie bar espresso of cappuccino ervaring? Dan zouden wij je aanraden ook de duurdere volautomatische espresso machines te overwegen. Deze zijn duurder en (vaak) iets minder simpel in gebruik, maar benaderen de authentiekere espresso/cappuccino ervaring.


 

Gerelateerde berichten

Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Philips Senseo Viva Café

De Philips Senseo Viva Café is een van de jongste Philips Senseo machines. Deze Pad machine is net als zijn
Filter koffieapparaat

Krups KM442D

De Krups KM442D is een filterkoffieapparaat met een eigentijdse vormgeving. De Krups KM442D machine is voorzien van een timer. Deze