Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Senseo Switch

De Philips Senseo Switch is het eerste 2-in-1 Senseo koffiezetapparaat waarmee je met een druk op de knop kunt kiezen of je een pot filterkoffie voor een groter gezelschap wilt zetten of slechts één kopje voor zichzelf. Of in het kort samengevat “het is een Senseo en filterkoffie apparaat in een”. De Philips Senseo Switch is een compacte dunne machine die op het gebied van design echt iets nieuws toevoegd aan de Senseo lijn.


Na een simpele druk op de knop is de koffie binnen een minuut klaar, met die heerlijke crema‑laag die het bewijs is van de Senseo kwaliteit – Phillips

Uiterlijk en stijl van de Philips Senseo Switch

De Senseo Switch is voorzien van een strak en chic design en valt met name op door zijn zeer compacte formaat met een hoogte van slechts 27 cm en een breedte van niet meer dan 15 cm. Toegegeven de Philips Senseo Switch is niet het meest compacte apparaat die er op dit moment verkrijgbaar is, doordat deze echter zowel het Senseo als filterkoffieapparaat vervangt levert de Senseo Switch direct een hoop extra keukenblad ruimte op.

De Philips Senseo Switch is verkrijgbaar in de kleuren: Wit, Zwart en Rood

Pad en Filterkoffiemachine

De Philips Senseo Switch is meer dan een padmachine alleen deze Senseo doet namelijk ook dienst als filterkoffiemachine. Hierdoor maak je niet alleen snel een of twee kopjes koffie voor jezelf, maar zet je met de meegeleverde filterhouder eenvoudig een kan koffie voor 7 kopjes. Het wisselen tussen pad en filterkoffiemachine gaat super gemakkelijk. Je wisselt door de padhouder af te nemen en de filterhouder te plaatsen.

Is de koffiekan niet in 1 keer leeg? Geen probleem, de thermische kan houdt de koffie op temperatuur zonder dat de smaak verbittert. Energie zuinig is deze Senseo ook, De Senseo Switch van Philips schakelt na elke zetbeurt automatisch uit.

Philips Senseo Switch in het kort:

 • Koffiezettijd voor één kopje: 30 seconden
 • Koffiezettijd voor een volle kan: 8.5 minuten
 • Capaciteit waterreservoir: 1 liter, 7 koppen koffie
 • Kalkindicator
 • Afneembare lekbak en verwijderbaar waterreservoir
 • Vermogen: 1450 Watt
 • Meegeleverd: Padhouder en thermische kan

Hoe werkt de Philips Senseo Switch

De Philips Senseo Switch gebruiken als filterkoffieapparaat:

 1. Open het deksel van het apparaat en verwijder de padhouder en lekbak
 2. Vul het waterreservoir met schoon, koud water tot het niveau voor het aantal kopjes koffie dat je wilt zetten en plaats het waterreservoir terug op het apparaat.
 3. Spoel de thermoskan met warm kraanwater om deze voor te verwarmen.
 4. Plaats de filterhouder boven op de thermoskan en open het deksel van de filterhouder.
 5. Plaats een filterzakje (nr. 102) in de filterhouder en schep met de maatlepel de benodigde hoeveelheid voorgemalen koffie in het filter.
 6. Sluit het deksel van de filterhouder en schuif de thermoskan op het plateau van het apparaat.
 7. Druk op de kanknop om het koffiezetten te starten. Het lampje in de kanknop begint te knipperen en het koffiezetten wordt gestart.
 8. Wanneer al het water uit het waterreservoir door het filter is gelopen, gaat het lampje in de kanknop uit en wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld.

De Philips Senseo Switch gebruiken als padmachine:

 1. Vul het waterreservoir met schoon, koud water tot de MAX-aanduiding en plaats het terug op het apparaat.
 2. Open het deksel van het apparaat door de hendel omhoog te bewegen en plaats de lekbak op het plateau van het apparaat.
 3. Plaats één pad in de 1-kops padhouder met de bolle zijde naar beneden en druk de pad licht aan in de padhouder.
 4. Plaats de 1-kops padhouder in het apparaat en sluit het deksel.
 5. laats een kop op de lekbak en druk op de 1-kops knop om koffie te zetten. De knop begint te knipperen en het apparaat wordt opgewarmd.
 6. Wanneer de machine is opgewarmd, begint het apparaat met koffiezetten.
 7. Na het koffiezetten wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld.
 8. Verwijder na gebruik de koffiepad door de padhouder uit het apparaat te nemen en te legen.

Philips Senseo Switch onderhouden

Het onderhoud van de Philips Senseo Switch verreist niet meer werk in vergelijking tot andere koffiefilter en pad machines en is globaal een kwestie van; Het koffiefilter of de pad na ieder gebruik verwijderen, de machine afnemen met een doekje en de machine van tijd tot tijd ontkalken.

Opmerking KoffieDuo Een voordeel aan deze machine is dat deze beschikt over een ontkalk indicatie lampje – dit betekend dat de machine zelf aangeeft wanneer hij ontkalkt dient te worden. Wij vinden dit een zeer postief punt aangezien deze optie op een hoop pad en filtermachines ontbreekt.


Voor wie is de Philips Senseo Switch ideaal

Ben jij een liefhebber van Senseo? Dan is volgens ons de Senseo Switch op dit moment het beste apparaat dat verkrijgbaar is. De prijs van de Senseo Switch (zeker in deze periode van aanbiedingen) is namelijk zeer vergelijkbaar met andere pad machines. Het feit dat de Senseo Switch ook dienst kan doen als filtermachine maakt hem uniek in zijn soort en goedkoop in verhouding tot de aanschaf van 2 losse koffieapparaten.

Normaal vermelden wij op deze plaats de alternatieven. In het geval van deze Senseo machine is dat iets wat lastig aangezien deze machine niet alleen het eerste maar ook het enigste apparaat is die deze twee koffie functies met elkaar combineert. Natuurlijk blijft de optie van een losse pad en filtermachine bestaan – dit zouden wij aanraden aan de koffieliefhebbers die een van beide koffie functies van de Switch niet verwacht te zullen gaan gebruiken.


 

Gerelateerde berichten

Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Phillips Senseo Latte Duo

De Phillips Senseo Latte Duo is alweer een tijdje verkrijgbaar, maar tot op heden waren wij niet eerder in de
Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Philips Senseo Viva Café

De Philips Senseo Viva Café is een van de jongste Philips Senseo machines. Deze Pad machine is net als zijn