KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Instant Espresso zonder water - El Café Pocket Gel

el cafe pocket gelIn het tijdperk van o.a. Senseo & Nespresso is ‘wachten’ op koffie geen noodzaak meer. Inmiddels heeft het wachten op (en genieten van) de bereiding van koffie zelfs meer de status van ‘geniet’ moment gekregen in de vorm o.a. slow down coffee en Chemex.

Ondanks deze verandering blijven er momenten waarop “super snel” niet snel genoeg lijkt. De momenten waarop je denkt “ik wil koffie, en ik wil het nu”. Ik denk direct aan lange auto vakanties of eindeloos (mee) winkelen. Dat ook deze momenten tot het verleden kunnen behoren leerden wij van KoffieCupster.nl. Via hen maakten wij kennis met El Café Pocket Gel - Espresso (gel) uit een zakje - direct klaar voor consumptie.

Wat is El Café Pocket Gel

“El Cafè Pocket gel is het eerste product waarin koffie in een gel vorm aangeboden wordt. In een klein zakje zit Braziliaanse koffie vermengd met gel zodat je overal kunt genieten van een heerlijke koffie smaak. De zakjes zijn eenvoudig mee te nemen in een tas of jaszak en kunnen dus overal mee naar toe. Het gebruiksgemak van dit gelproduct is uitzonderlijk en ideaal voor de espresso liefhebber die echt niet zonder kan.” - bron koffiecupster.nl 

Onze ervaring met El Café Pocket Gel

Een product als deze vult mij met enorm veel nieuwsgierigheid waardoor ik nauwelijks kon wachten om het uit te proberen. Gelukkig is wachten (op het moment dat het product bezorgd is) niet nodig. Wanneer het afscheur randje open is zorgt zacht in de verpakking knijpen ervoor dat je direct voorzien wordt van een “Shot” koffie. 

De vloeistof die uit de verpakking komt doet zijn naam eer aan. Het ziet er inderdaad uit als gel (en ook een beetje als een mix tussen stroop en gelei). De Smaak is natuurlijk het belangrijkst - persoonlijk vind ik deze (voor de super snelle/grote koffie trek) boven verwachting goed.

De smaak omschrijven vind ik lastiger dan gedacht. De smaak van Espresso komt als eerste naar boven aangevuld met een zachte zoete smaak. De zoete smaak deed mij in eerste instantie denken aan hazelnoot of misschien toch mokka? Ik ben er nog niet helemaal uit*. Smakelijk durf ik het na twee zakjes in ieder geval wel te noemen. 

4 el cafe pocket gel sticks

Na afloop van het “drinken” van twee zakjes was mijn koffiedrang direct verminderd. Ik geef toe dat  ik best nog wel een zakje/bakje had willen drinken, maar ik ben mij ervan bewust dat mijn koffie liefde de afgelopen jaren misschien een beetje (te) groot is geworden. 

blockheadericon * Vaak proeven (achter elkaar) is helaas geen optie - aangeraden wordt om niet meer dan 2 zakjes per dag te consumeren. 


El Café Pocket Gel ideaal voor

De zakjes gel zijn ideaal voor momenten waarop espresso/koffie bereiden niet of nauwelijks een optie is. Welke momenten dit zijn is persoonlijk. Waar bij ons deze gel tijdens onze laatste auto vakantie een uitkomst had geleken, leerde de reacties op een kort Facebook berichtje ons dat er voorbeelden in overvloed zijn. De reacties liepen erg uiteen en bestonden uit o.a. “perfect voor als ik in het zwembad naar de kinderen kijk” tot “uitkomst tijdens het lopen van de marathon”.

El Café Pocket minder geschikt voor

Ondanks het feit dat deze gel op bepaalde momenten een uitkomst zullen zijn is deze gel geen vervanging voor een heerlijke vers kopje espresso. Wanneer de gel bewaard blijft voor de “nood momenten” denken wij dat deze een prima aanvulling zullen zijn op iedere koffievoorraad. 

Verkrijgbaarheid El Café Pocket 

El Café Pocket is verkrijgbaar in de koffie webwinkel KoffieCupster.nl voor de prijs van 2,20 per 4 zakjes. KoffieCupster verkoopt naast deze gel koffie voor Illy Iperespresso & Lavazza A Modo Mio en een breed assortiment alternatieve koffie (en thee!) cups geschikt voor Nespresso. 

Direct naar de webwinkel van KoffieCupster.nl 


Dit bericht delen: