KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Percolator - Wat is het en hoe werkt het?

PercolatorHet bereiden van espresso met een percolator is niet nieuw en/of trendy. Dat laatste is best opvallend. Je kunt met een percolator namelijk op een vrij gemakkelijke manier zelf een stevige (espresso achtige) koffie te bereiden.

En dat is niet alles. De koffie bereidingsmethode van een percolator is niet alleen vrij uniek maar ook nog eens leuk om mee te experimenteren.

Lees meer: Percolator - Wat is...

Chemex koffiezethmethode

chemexLaboratorium zuivere koffie, vrij van ongewenste vetten, oliën, residu en bitterheid? Het lijkt onhaalbaar, maar is precies wat een Chemex belooft te bereiken. De Chemex is oorspronkelijk bedacht in de jaren 1940 (en na een tijdje in de vergetelheid te zijn geraakt) is deze 'slow down coffee maker' de laatste jaren hard bezig een comeback te maken.

> Lees meer: Chemex koffiezethmethode

Koffie bereiden met een single serve

single serve bereidenSingle Serve koffiemachines zijn in Nederland bekend (en geliefd) geworden door de komst van het Senseo apparaat. Single-serve machines werken net als de standaard filterkoffiemachines. Het verschil met een filterkoffiemachine is dat single serve machines gebruik maken van pads of pods met daarin voorgemalen en pre-geportioneerde koffie.

 

> Lees meer: Koffie bereiden met...