KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

KoffieWeetje - Wat zijn E.S.E Servings

ESE-ServingsEen E.S.E (Easy Serving Espresso Pod) is een kleine samenperste ”koffiepad” met daarin ongeveer 7 gram gemalen koffie. De pad is geschikt voor espresso machines die het gebruik van E.S.E servings ondersteunen.

De E.S.E Serving Pods zijn bedacht en ontwikkeld door Illy Espresso met als doel een makkelijke oplossing te bieden voor het thuis bereiden van een goede espresso die voor iedereen makkelijk te gebruiken is. 

ESE Servings diverse merken

Na het creëren van de ESE methode is Illy patenthouder geworden van de E.S.E Servings methode. Dit patent wordt door Illy echter niet gebruikt om concurrentie te vermijden. Illy staat ieder bedrijf toe deze methode gratis te gebruiken, zolang deze bedrijven zich maar aan de door Illy voorgeschreven standaard houdt.

Het idee achter achter deze open methode is om een wildgroei aan Espresso servings te voorkomen en dat de kwaliteit van de ESE servings gewaarborgd blijft.

E.S.E servings niet voor Senseo

Doordat het idee achter Senseo Pads (een kleine dosis gemalen koffie in een voorverpakte filter) erg lijkt op die van E.S.E servings, zou de indruk kunnen ontstaan dat beide systemen met elkaar samen kunnen werken. Dit is in de praktijk echter niet het geval. ESE servings hebben een compacter formaat en zijn geschikt om onder een andere druk te worden bereid als Senseo Pads.

Door deze verschillen is het (helaas) niet mogelijk om ESE servings te gebruiken in een Senseo machine en is het niet mogelijk om Senseo pads te bereiden in één voor ESE servings geschikte espresso machine.

ESE-serving koffiemachines

Wanneer u opzoek bent naar een E.S.E servings espresso machine is het goed om vooraf te bedenken of u keuze wilt behouden om naast E.S.E servings ook gebruik te kunnen maken van gemalen espresso. Er zijn namelijk espresso machines die uitsluitend zijn gemaakt voor het gebruik van servings net als machines die naast uw de keuze bieden naast servings ook gebruik te (blijven) maken van gemalen espresso.

Voorbeeld van een uitsluitend E.S.E servings machines is de Francis Francis X1 Trio.

Het aantal E.S.E servings machines die ook de optie tot het gebruik van gemalen koffie bieden is groot (en blijft toe nemen).
Enkele bekende voorbeelden op dit moment zijn de;

De voordelen van ESE servings

Het gebruik van E.S.E servings biedt veel verschillende voordelen waaronder;

  • Uw hoeft zich geen zorgen te maken over de maalgraad
  • De hoeveelheid koffie is vooraf afgemeten
  • De druk is constant waardoor de smaak stabiel blijft
  • Uw koffie is zeer snel bereid (u hoeft niet te malen, meten of wegen) 

Waar zijn ESE servings te koop

ESE espresso servings zijn verkrijgbaar in de supermarkt en talloze webshops waaronder bijvoorbeeld bol.com.

De prijs en smaak van ESE servings loopt (net als bij gemalen espresso) erg uiteen. Om de zoektocht naar de ESE servings die het beste bij uw past hebben verschillende webwinkels een ESE servings proefpakket, en zijn de Illy Ese Servings ook verkrijgbaar als grote voordeel bundels in onder anderen de webwinkels van:

A

 TIP; Vind jij het leuk om meerdere merken E.S.E servings te proberen? Dan raden wij graag de E.S.E servings pagina van bol.com aan. 

 


Dit bericht delen: