KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Nespresso Capsules Lavazza - Review

Lavazza Espresso Capsules

De Nespresso capsules van Lavazza zijn (net als de espresso cups van Illy) niet ‘nieuw’. Bezoekers wezen ons er echter terecht op dat wij nog niet eerder hebben geschreven over deze capsules.

Met dit bericht hopen wij hier direct verandering in te brengen.

Net als bij andere koffie capsules delen wij in dit bericht graag onze ervaring met de Lavazza Nespresso capsules. Wij vertellen graag hoe wij ze vonden smaken, hun prijs en tot slot iets over hun beschikbaarheid. 

De prijs van de Lavazza cups:

Koffieproducent Lavazza staat name bekend om de kwalitatief goede koffiebonen die zij produceren. Daarnaast zullen veel mensen Lavazza kennen door het eigen koffie capsule systeem ‘A Modo Mio’, en de gelijknamige cups die met dit systeem werken.

Wellicht iets minder bekend is dat Lavazza ook capsules voor in een Nespresso machine produceert. Deze cups vallen wat betreft prijs, net als Lavazza bonen, Modo Mio capsules en E.S.E pads, in het midden segment. Lavazza producten zijn daardoor vrijwel nooit goedkoop of duur te noemen.

De espresso cups zijn in vergelijking tot de concurrent dus niet opvallend duur. Doordat de aluminum trend de Lavazza capsules echter nog niet bereikt heeft vragen wij ons echter wel af of deze prijs in de toekomst blijvend zal zijn.

“Nog goedkoper tijdens acties en aanbiedingen”

Net als andere supermarkt capsules hebben ook de Lavazza capsules een prijsvoordeel ten opzichte van de originele capsules. Supermarkt capsules zijn zeer regelmatig onderdeel van acties en aanbiedingen waardoor de prijs op momenten tot wel 50% daalt.

Lavazza (N)espresso capsules goedkoper maar plastic

Lavazza Nespresso Cups Armonico

Lavazza heeft ervoor gekozen de prijs van hun espresso capsules lager te houden dan de originele capsules. Vrijwel de gehele Lavazza (N)espresso collectie is (met een prijs van €2,79) goedkoper dan de originele capsules.

Aan de prijs van deze capsules hangt echter wel een maar. De Lavazza cups worden (op dit moment) gemaakt van plastic. Op zich niet opvallend aangezien Nespresso tot een aantal jaar geleden het alleen recht op aluminum capsules wist te behouden. Op het moment dat dit recht verdween hebben meerdere concurrenten de overstap gemaakt naar aluminum capsules.

Lavazza’s directe ‘supermarkt concurrenten’ (bijv: L'or espresso, Illy, DE en Cafe Royal) hebben de overstap inmiddels gemaakt. Hierdoor lijkt het voorspelbaar dat ook Lavazza op een bepaald moment deze switch zal maken.

Mocht Lavazza besluiten deze overstap te maken? Dan zijn wij erg benieuwd of zij de huidige prijs blijven hanteren.

De smaak van de Nespresso capsules van Lavazza:

Lavazza Nespresso Cups Assortiment

Zoals gebruikelijk beginnen wij ook in dit bericht met de zin “smaak is persoonlijk”. Niet iedereen zal het met onze ‘smaak ervaring’ eens zijn. Ben jij het niet met ons eens? Dan nodigen wij je graag uit om jouw persoonlijke ervaring met ons te delen.

Voor het schrijven van dit bericht proefden wij de Lavazza capsules die bij ons in de plaatselijke supermarkten (Lelystad) verkrijgbaar zijn. Hieronder volgt allereerst een overzicht van het complete aanbod Lavazza (N)espresso capsules.

De capsules die wij geproefd hebben zijn gemarkeerd met een dubbel * teken. Wij streven erna het complete aanbod te proeven. Eventuele veranderingen zullen wij direct in dit bericht verwerken:

De Nespresso capsule lijn van Lavazza bestaat op dit moment uit:

  • Lavazza espresso Armonico **
  • Lavazza espresso Decaffeinato Ricco
  • Lavazza espresso Deciso **
  • Lavazza espresso Delicato **
  • Lavazza espresso Vigoroso
  • Lavazza lungo Avvolgente **
  • Lavazza lungo Leggero **

Review Lavazza Nespresso capsules

Lavazza bonen en capsules

De koffiebonen van Lavazza zijn en waren de afgelopen jaren met grote regelmaat in de door ons gebruikte volautomatische espressomachine te vinden. De kwaliteit van Lavazza en de prettige koffie die zij produceren zijn voor ons dus zeker geen onbekenden. De verwachtingen betreft de capsules waren hierdoor erg hoog... misschien zelfs te hoog.

“De cups werkten bij ons regelmatig net niet”

Wanneer wij capsules testen/reviewen/proeven doen wij dit altijd door ze te gebruiken in ten minste twee machines. Testen wij capsules die geschikt zijn voor het gebruik in een Nespresso machine? Dan maken wij (op dit moment) gebruik van een (hele) oude versie van de Ezzensa en een relatief nieuwe Citiz & Milk.

“Water en val probleem”

Bij beide machines verliep het gebruik van deze capsules niet vlekkeloos. De oude Nespresso Ezzensa had moeite het water stabiel door de cup te laten lopen. Dit probleem hadden wij niet toen wij ze gebruikten in de Citiz & Milk, maar in dit apparaat viel de capsule tijdens het plaatsen zeer regelmatig direct door naar beneden.

“Gaat het goed dan smaakt het goed”

Met name de eerder genoemde doorloop problemen hadden een negatief effect. De smaak was niet stabiel en gaf in enkele gevallen een ‘te’ bittere of juist ‘te’ waterige smaak. Verliep de bereiding goed? Dan smaakte ook de gekozen koffie goed.

Nespresso capsules van Lavazza niet in iedere supermarkt verkrijgbaar.

Supermarkt 02

Een van de grootste voordelen van ‘supermarkt capsules’? Dat is volgens ons dat ze makkelijk verkrijgbaar zijn. Je kunt de cups tijdens het winkelen direct in je mandje stoppen zonder rekening te houden met een minimum aantal of verzendkosten.

Net als bij de onlangs besproken Illy (N)espresso capsules viel ons ook bij de Lavazza cups op dat deze niet in iedere supermarkt verkrijgbaar zijn. In eerste instantie leek dit ‘logisch’ want iedere supermarktketen heeft immers zijn eigen assortiment. Dat gezegd hebbende ontdekten wij al snel dat het wel/niet verkopen van de cups ook binnen winkels uit dezelfde keten verschilt - en dat vonden wij iets minder verklaarbaar.

In de online webshops van de meeste supermarkten zijn de capsules wel te vinden. Je kunt ze dus online vrijwel altijd bestellen. Prettig dat het kan, maar praktisch gezien vervalt daarmee een van de grootste voordelen ten opzichte van de originele capsules.

Tot slot: onze conclusie en oproep

espresso kop

Onze ervaringen met deze capsules zijn niet louter positief te noemen. Voor ons doet dit echter geen afbreuk aan het beeld wat wij hebben over het Lavazza merk in zijn geheel. Dat gezegd hebbende, verkleind deze ervaring wel de kans dat wij deze cups snel opnieuw zullen kopen.

De kans is groot dat een andere type Nespresso apparaat wel beter met deze capsules over weg kan. Hierdoor raden wij dan ook niemand af deze cups zelf te proberen. Ondanks onze ervaringen geloven wij dat de smaak van de espresso in de cups wel goed is.

Heb jij bijzonder goede ervaringen van met deze (N)espresso capsules? Of herken jij jezelf in de door ons geschreven obstakels? Dan hopen wij dat jij dit met ons wilt delen. Wij zullen jouw mening (indien gewenst anoniem) zo snel mogelijk in dit bericht verwerken.


Dit bericht delen: