KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia

Wat is een AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia

Lavazza Fantasia compact

De AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia maakt onderdeel uit van een reeks compacte lavazza koffiemachines die het afgelopen jaar gelanceerd werden.

Binnen deze nieuwe lijn koffiemachines, heeft Fantasia het hoogste prijskaartje - daar staat tegenover - dat de Fantasia ook is voorzien van de meeste functies. Deze machine biedt talloze mogelijkheden waarmee u uw kopje koffie af kunt stemmen op uw persoonlijke smaak. 

 

De AEG Fantasia - Meer dan alleen koffie bereiden

Dankzij de afneembare melkkan, bied deze machine de mogelijkheid om zowel warme als koude melk op te schuimen tot een gladde romige textuur. Dit maakt dat de fantasia (ook) een ideale machine voor bijv. het bereiden van warme chocolademelk, milkshakes en cappuccino.

Uiterlijk en stijl van de AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia

Het lijkt inmiddels een ‘Lavazza traditie’ om iedere nieuwe koffiemachine lijn te voorzien van een compleet nieuw (en een compleet ander) ontwerp. Ook bij deze ‘laatst verschenen’ A Modo Mio lijn (waar ook de Espria en Magia onderdeel van zijn) is dit het geval.

Het vierkante ontwerp, die in de voorlaatste lijn nog duidelijk aanwezig was, heeft plaats gemaakt voor een (meer) rechthoekig ontwerp met ronde lijnen.

De vele functies waarover deze machine beschikt, hebben geen afbreuk gedaan aan het design. De asymmetrische vormen zijn op een subtiele manier verwerkt, hierdoor oogt de machine niet heel strak maar (ondanks dat) toch nog heel modern.

Helemaal van deze tijd zijn de “touch-sensitive” toetsen waarmee u de machine kunt bedienen. Als (zeer) prettige bijkomstigheid is de machine daarnaast ook voorzien van een kopjes plateau die iop drie verschillende hoogtes kan worden ingesteld. Hierdoor passen de meeste kopjes onder deze machine.

De AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren; Romig wit en Ebony Black (er is ook een rode versie. Die lijkt echter nog niet verkrijgbaar)

lavazza fantasia romig witlavazza fantasia zwart

blockheadericon Er is een ding wat ons opviel aan het ontwerp waar niet iedereen enthousiast over zal zijn namelijk; De breedte van het waterreservoir. Deze is breder in vergelijking tot de rest van de machine en steekt hierdoor uit.

Hoe werkt de Lavazza A Modo Mio Fantasia

Een espresso of lungo bereiden met de Lavazza A Modo Mio Fantasia;

Wanneer de machine is ingeschakeld, en het waterreservoir is gevuld, is de machine klaar voor gebruik. Aan de linkerzijde van het touch paneel, kunt u nu selecteren welke variant koffie u wilt zetten. U heeft de keuze uit een espresso of espresso lungo.

Vindt u de voorgeprogrammeerde hoeveelheid bereide koffie te weinig?

Geen probleem. Plaats een kopje op de lekbak. Houd de knop voor Espresso of Espresso Lungo ingedrukt totdat deze 3 keer per seconde begint te knipperen. Houd de knop ingedrukt en laat deze pas los zodra de gewenste hoeveelheid koffie is bereikt.

Hoe werkt de Lavazza A Modo Mio Fantasia melkschuimer

Vul het melkreservoir met verse melk tot aan het niveau van de door uw gekozen variant (Cappuccino,Grote Cappuccino of Latte). Plaats vervolgens het deksel op het melkreservoir en schuif deze vervolgens terug aan in de machine.

Wilt u warm melkschuim maken: Dan drukt u (aan de rechterzijde van het touch paneel) op de knop voor Cappuccino, Grote Cappuccino of Latte. De machine begint met het opschuimen van de melk zodra de knop stopt met knipperen.Het opschuimen zelf stopt automatisch zodra de melk klaar is.

Wilt u koud melkschuim maken: Houd dan de knop voor Cappuccino, Grote Cappuccino of Latte langer dan 3 seconden ingedrukt. De indicator voor koud melkschuim (een sneeuwvlokje) begint te knipperen, waarna vervolgens alleen de garde wordt geactiveerd. Ook het van koud melkschuim stopt automatisch zodra de melk klaar is

Vindt u de voorgeprogrammeerde hoeveelheid bereid melkschuim te weinig?

Ook dit is geen probleem. U kunt de hoeveelheid schuim wijzigen door de knop voor melkschuiminstellingen in te drukken. De pijl omhoog geeft aan dat er extra schuim is geselecteerd. Pijl omlaag geeft aan dat er minder schuim is geselecteerd

Voor wie is de AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia ideaal

De AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia is ideaal voor de liefhebber van Lavazza capsules die opzoek is naar een compacte machine die in staat is melkschuim te bereiden.

Vind u het design niet mooi, maar bent u wel opzoek naar een Lavazza machine met melkschuim functie? Dan is de AEG Favola Cappuccino een wellicht een betere (en iets goedkopere) optie.

Heeft u geen behoefte aan een ingebouwd melkschuim systeem? Dan zijn de Espria en Magia lavazza machines het overwegen waard. 

AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia Kopen - Vergelijk de prijzen