KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Electrolux A Modo Mio Machine

Wat is een Electrolux A Modo Mio

Electrolux-A-Modo-Mio
Electrolux was voor ons tot voor kort een onbekend merk in de espressomachine markt. 
Toen wij dit merk tegenkwamen in de lijst met gevonden Lavazza A Modo Mio machines konden wij het niet laten deze machine eens nader te bekijken. 
Hieronder vindt u onze review over het uiterlijk, de werking en de prijs van de Electrolux Lavazza A Modo Mio machine.

 

Uiterlijk en stijl van de Electrolux A Modo Mio machine

De Electrolux Lavazza A Modo Mio is in weinig opzichten te vergelijken met de eerste en bekendste Lavazza A Modo Mio Machine de “Saeco Lavazza A Modo Mio”. Waar de Saeco het met name moest hebben van zijn vierkante en compacte design – heeft de Electrolux variant een veel moderner en eigentijds ontwerp mee gekregen.

Ronde vormen, aluminium handgrepen en keuze uit verschillende neutrale kleuren geven de Electrolux lijn een ‘echt’ koffiemachine gevoel. Waar het bij andere machines soms lastig is om er direct een koffie apparaat in te herkennen, laat de Electrolux Lavazza A Modo Mio direct zien dat hij gemaakt is voor het bereiden van espresso en cappuccino.

*Doordat de machine voorzien is van een stoompijpje en een knop om het stoomvolume te regelen wordt direct duidelijk dat deze machine in staat is tot het handmatig opschuimen van melk.

Hoe werkt de Electrolux A Modo Mio

Niet alleen het ontwerp laat direct zien waar deze machine voor bedoeld is – ook de knoppen geven direct aan waar zij voor bedoeld zijn.

Aan de bovenkant van het apparaat is ruimte gemaakt voor de Lavazza capsules - en aan de voorkant van het apparaat vinden wij 2 knoppen (één voor het bereiden van koffie en een voor het activeren van de het stoompijpje).

Nadat het apparaat is ingeschakeld is het water in minder dan een minuut op tempratuur, waarna de Modo Mio capsule van uw keuze geplaatst kan worden. Nadat de koffieknop is ingedrukt begint de machine direct met het bereiden van espresso.

De espresso was direct herkenbaar als Lavazza espresso en vergelijkbaar met de espresso die bereid wordt met de Saeco Lavazza A Modo Mio.

*Melkschuimen gaat doormiddel van het stoompijpje, wat betekend dat hier na het bereiden van espresso een extra handeling voor nodig is.

Voor wie is de Electrolux A Modo Mio Ideaal

Voor het eerst vonden wij dit een lastige vraag, niet omdat deze espresso machine niet ideaal is, maar door het feit dat hij veel mensen aan zou kunnen spreken.
Het apparaat oogt moderner dan zijn voorganger, maar daar zijn eigenlijk de verschillen wel mee benoemd.

De machine bereid goede espresso, is compact en is te koop voor een budget prijs (terwijl het apparaat absoluut niet goedkoop aanvoelt).

Nadelen heeft de Electrolux Lavazza A Modo Mio uiteraard ook, maar ook deze zijn vergelijkbaar met andere Modo Mio machines.
Bij het gebruik van de machine is het alleen mogelijk gebruik te maken van Lavazza capsules en voor het bereiden van cappuccino is het noodzakelijk te wachten tot de machine weer op de juiste tempratuur is gekomen.