KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Nespresso introduceert Nespresso Touch Collectie

nespresso touch collectie zwartHet lijkt of Nespresso de smaak van het samenwerken goed te pakken heeft gekregen. Eerder werkte zij al succesvol samen met Kitchenaid (resulaat de Kitchenaid Artisan Nespresso) en  Riedel (resultaat Reveal Collection). En ook nu introduceren zij opnieuw een volledig nieuwe koffie/Nespresso servies dat is ontstaan vanuit een samenwerking. Ditmaal werkte Nespresso samen met de Berlijnse Desgingstudio Geckeler, het resultaat van deze samenwerking is de nieuwe Nespresso Touch Collection.  

Nespresso Touch Collectie  

Het ontwerp van de Touch Collectie is modern en strak. De kopjes zijn uitgevoerd in zwart porselein en voorzien van een soft touch siliconen ring. Deze siliconen ring geeft het kopje een prettige grip in de hand, wat heeft gezorgd voor de insparatie voor de naam van de collectie; Touch.  

Volgens Nespresso “reflecteert het ontwerp van de Touch collectie Nespresso's reputatie als pionier in design” en zijn de kopjes volgens Nespresso“Ergonomisch gevormd om het koffiearoma te versterken”.  

nespresso touch collectie set

De gedachte achter het ontwerp van de Touch Collectie  

Voor de collectie kozen de ontwerpers voor verfijnd zwart gepigmenteerd porselein. Hiermee wilden zij een diep glanzande kleur garanderen en in lijn blijven met Nespresso's hoge kwaliteitsnormen.  

"Wij hebben geprobeerd Nespresso meest herkenbare element in het onwerp van de beker te integreren, dit elemenent is de vorm van de capsule. Deze vorm wordt weerspiegeld in de vorm van het bovenste deel van elk kopje. Het resultaat is een komvorm met een sterk silhouet die een onbewuste associatie oproept naar de identiteit van het merk", aldus David Geckeler en Frank Michels.  

nespresso touch collectie

Nespresso Touch Collectie meer dan een mooi ontwerp  

Tijdens het ontwerp van de serie koffiekoppen is niet alleen rekening gehouden met esthetiek. Dankzij de inbreng van Nespresso experts komen ook de koffiearoma’s in deze koppen optimaal tot hun recht. De gekozen vorm van de koppen waarborgt een optimale crema, zowel in termen van finesse als hoeveelheid. Het compacte porselein van de kop houdt de koffie op de perfecte temperatuur voor ultieme drinkgenot.  

De Touch collectie bestaat uit vier verschillende maten waarmee aan alle koffie voorkeuren van koffieliefhebbers is gedacht: Espresso (80ml) Lungo (170 ml) Cappuccino (180ml) en Koffiemok (300ml).


Dit bericht delen:

KokenKoken