KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Limited Edition Nespresso Capsules Arabica Harrar en Robusta Uganda

Nespresso Limited Edition 2018De derde week van januari staat bij ons bekend om twee dingen; 1. Blue Monday (depri maandag) en, veel vrolijker, 2. De introductie van Nespresso’s eerste limited edition capsules van het jaar.

Nu is blue monday geen dag om lang bij stil te staan, maar doen wij dit natuurlijk wel graag bij de nieuwe en tijdelijke Nespresso capsules de; Arabica Ethopia Harrar en de Robusta Uganda. 2 tijdelijke Nespresso variaties waarbij Nespresso zich liet inspireren door de 2 bekendste legendes over het ontstaan van koffie.

Het verhaal achter deze limited edition Nespresso capsules:

Koffie, zoals wij die vandaag de dag kennen, vind zijn oorsprong in Afrika. Over hoe iemand precies op het idee is gekomen om koffie te gaan maken en drinken gaan veel verschillende verhalen. Nespresso heeft zich door deze verhalen laten inspireren en, doordat het hart van de koffiebes twee bonen bevat, er voor gekozen 2 capsules samen te stellen welke gebaseerd zijn op de twee bekendste legendes, en de capsules zo samengesteld dat zij de de smaak oproepen van de eerste koffie(s).

Arabica Ethiopia Harrar

“Een smaakvolle espresso met het sterkte cijfer 5, rijk door de tonen van rijpe vruchten, verse bloemen, mout en granen. Een mild gebrande koffie die uitermate geschikt is als lungo”

Nespresso Arabica 2018De Arabica Ethiopia Harrar is de capsule die Nespresso ontwikkeld en gebaseerd heeft op de legende van de geitenherder Kaldi.

Deze legende verteld dat geitenherder Kaldi op een dag iets vreemds zag, namelijk dat zijn geiten aan het dansen waren. Toen hij dichterbij kwam, zeg Kaldi dat de kudde rode bessen aan het eten was, van een voor hem onbekende struik. Dapper nam en at hij zelf ook een paar van deze bessen en begon vrijwel meteen met zijn geiten mee te dansen. Daarna ontdekte hij dat deze besjes hem wakker hielden, waardoor hij meer tijd had om te bidden. Het resultaat van deze toevallig ontdekking is volgens de legende de onstaansgeschiedenis van koffie.

De Arabica Ethiopia Harrar is op dit moment tijdelijk verkrijgbaar voor een bedrag van € 4,50 per verpakking van 10 capsules. Deze tijdelijke capsule is exclusief verkrijgbaar bij Nespresso.

Direct na de Arabica Ethiopia Harrar pagina van Nespresso

Robusta Uganda

“Een krachtige espresso met het sterkte cijfer 10. Een espresso die voor een Robusta een verrassende zoete in zachte indruk achterlaat. Ongekend intens en rijk aan cacaotonen.”

A Welke legende Nespresso precies heeft gevolgd bij het creëren van de Robusta Uganda koffie is na het lezen niet helemaal direct duidelijk. Om die reden lees je hieronder een van de (online) bekendste verhalen.

Nespresso Robusta 2018Robusta werd in 1898 in het wild aangetroffen in Belgisch-Congo (Zaïre of Republiek Congo). De naam Robusta was oorspronkelijk de handelsnaam van een Belgisch tuinbouwhuis die deze soort vroeg in de 20e eeuw op de markt bracht nadat de Fransman Emil Laurent het onder hun aandacht bracht.

Van de naam wordt gezegd dat deze de meer robuuste aard van de smaak en de 'kick' weerspiegelt die je krijgt van het drinken van deze drank. Robusta is de op een na meest gecultiveerde koffiestruik die momenteel ongeveer 25% van de koffiebonen ter wereld produceert.

De Robusta Uganda is op dit moment tijdelijk verkrijgbaar voor een bedrag van € 4,50 per verpakking van 10 capsules.

Ook deze tijdelijke capsule is exclusief verkrijgbaar in zowel de webshop van Nespresso en in alle Nespresso boutiques.

Direct na de Robusta Uganda pagina van Nespresso

Tip: Nespresso bedacht speciaal voor deze capsules twee nieuwe (leuke en smaakvolle) koffierecepten. Met name het recept welke voor de Robusta bedacht is, het grapefruit en tijm koffiecocktail recept, lijkt ons bijzonder leuk om binnenkort uit te proberen. 


Dit bericht delen: