Nespresso

Consumentenbond – Nespresso capsule Test

Nespresso Test Consumentenbond

Tijdens een blinde smaaktest van de Consumentenbond onder 80 Nespresso-liefhebbers is Koffie Bellarom Azurro van de Lidl verkozen tot de lekkerste ‘lungo’ voor het Nespresso-apparaat.

Bij de espressokoffie wint Nespresso, al is het verschil met de nummers 2 (Bellarom Ristretto van Lidl) en 3 (DE L’OR EspressO Fortissimo) zo klein dat ze alle drie het predicaat ‘Beste uit de test’ krijgen. Vooral dat laatste is zeer opvallend, aangezien de duurste variant in deze test niet boven zijn goedkopere concurrenten uit weet te stijgen.


Consumentenbond Nespresso capsule test

Tijdens de blinde (alternatieve) Nespresso capsule test vergeleken twee panels van 40 testers 5 lungo’s en 5 espresso’s van diverse merken met Nespresso. 75% van de testers was ervan overtuigd dat Nespresso de lekkerste koffiecups heeft, maar uit de blinde smaaktest bleek de winnaar afkomstig van de Lidl en werd deze geprezen om zijn zachte smaak.

Lungo-Elegante Bellarom Azurro

Met een rapport cijfer van 7.5 wist de L’OR Espresso Elegante de tweede positie te bemachtigen.

Opvallend was dat Nespresso volgens de proevers wat scherp en branderig was. En het feit dat Café René het slechts uit de test komt: “een slappe bak met een wrange smaak” aldus het test panel.

Drie winnaars onder de Espresso’s capsules

Bij de espresso test wist Nespresso wel een eerste plaats te bemachtigen met zijn Ristretto, al moeten zij deze plek echter wel met twee concurrenten delen. Het testpanel vondt het smaakverschil namelijk zo minimaal dat ook de espresso van Lidl en de Fortissimo van L’or Espresso het predicaat “Best te Koop” hebben ontvangen.

Nespresso Ristretto L'or espresso Fortissimo Bellarom Ristretto

Opmerking KoffieDuo De complete uitslag van het onderzoek staat in het mei-nummer van de Consumentengids.

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.