Nespresso

Nespresso: Barista Capsules (Vernieuwd)

Nespresso Barista

Het is alweer een aantal jaar geleden (2017) dat Nespresso de barista capsules Chiaro, Scuro en Corto als tijdelijke limited edition aan haar assortiment toevoegde. Na een korte periode van verkrijgbaarheid verdwenen de capsules (zoals gebruikelijk ) uit het assortiment*.

Voorgoed verdwenen? Ja en nee. Nespresso heeft er namelijk voor gekozen om deze capsules door te ontwikkelen en te testen. Nu, een aantal jaar verder, zijn de capsules uitontwikkeld en heeft Nespresso deze vernieuwde capsules aan het vaste assortiment toegevoegd.


Nespresso maakte eerder een uitzondering

Hoewel de limited editions vrijwel nooit terug keren maakt Nespresso heel zelden een uitzondering op deze regel.

Een goed voorbeeld hiervan is de limited edition variations collectie uit 2016. Deze capsules zijn na een korte periode van tijdelijke verkrijgbaarheid later aan het vaste assortiment toegevoegd.

Ontworpen om samen te gaan met melk

Nespresso Barista Capsules

Hoewel alle Nespresso capsules geschikt zijn voor het bereiden van een cappuccino of latte macchiato, zijn de barista capsules volgens Nespresso volledig voor dit doel ontworpen.

Iedere barista capsule heeft zijn eigen smaakprofiel en sterkte. Hierdoor zijn alle drie de varianten geschikt zijn voor het bereiden van een specifieke melkspecialiteit. Welke capsule het beste bij jou of jouw gekozen kopje koffie past? Dat ziet er (volgens de Nespresso site) globaal als volgt uit.

Barista capsules in het kort:

De Chiaro capsules: Komen het beste tot hun recht in zoete en soepele melkrecepten.

De Scuro cups: Die passen op hun beurt het beste bij gebalanceerde en intense melkrecepten.

De Corto capsules: Die zijn het meest geschikt voor het bereiden van extra intense melkspecialiteiten.

NESPRESSO BARISTA CHIARO

Nespresso Barista Chiaro

Omschrijving:

Voor de Chiaro (‘licht’ in het Italiaans) lieten de koffie-experts zich inspireren door de barista’s uit Brooklyn.

De smaak van de Barista Chiaro komt het beste tot zijn recht wanneer er melkschuim wordt toegevoegd. In combinatie met melkschuim onthult de koffie namelijk warme tonen van karamel en zoete biscuit.

Leverbaar: Bestel via Nespresso.com

NESPRESSO BARISTA SCURO

Nespresso Barista Scuro

Omschrijving:

De barista’s in Melbourne gaven de inspiratie voor de Scuro (‘donker’ in het Italiaans).

De Barista Corto capsules hebben een intens smaakprofiel. Gecombineerd met melk onthult de Scuro capsule zijn intense, geroosterde en gebalanceerde karakter.

Leverbaar: Bestel via Nespresso.com

NESPRESSO BARISTA CORTO

Nespresso Barista Corto

De Corto (‘kort’ in het Italiaans) is geïnspireerd op het vakmanschap van Spaanse barista’s.

De Barista Corto capsules zijn (ondermeer) perfect voor het bereiden van een (door ons zeer geliefde) Cortado. Het smaakprofiel van deze capsules is kruidig, intens gebrand en rokerig.

Leverbaar: Bestel via Nespresso.com

Welke Nespresso capsule zie jij graag nog een keer terug?

Hoewel het vrij onwaarschijnlijk is dat Nespresso een gewoonte zal maken van het doorontwikkelen en herintroduceren van cups, konden wij het niet laten om zelf even weg te dromen bij de smaken uit het verleden.

De top 3 van capsules die wij persoonlijk het liefste terug zouden zien? Dat zijn (in willekeurige volgorde) de:

Masala Chai uit 2013
De Apfelstrudel uit 2016
De Apple Crumble uit 2014

Heb jij zelf ook een favoriete capsule die helaas niet meer beschikbaar is? Dan hopen wij dat je deze met ons zou willen delen. Wij zijn namelijk erg benieuwd welke smaken bij andere Nespresso drinkers erg goed in de smaak vielen en maken hier graag een overzicht van.

Jouw tip delen? Dat kan het snelst via ons contact formulier.

Opmerking KoffieDuo De Barista capsules zijn verkrijgbaar in de Nespresso Boutiques, Nespresso webwinkel en via de Nespresso app.

*Reageren op dit bericht is helaas niet langer mogelijk*


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.