Nespresso

Ervaringen Coffeeduck Nespresso

CoffeeDuck

Net als vele met ons, vinden wij de espresso uit een Nespresso machine een uitkomst. Het voordeel tegen over ‘normale’ espresso is dat het mogelijk is om binnen een minuut een lekker kopje espresso te bereiden, het nadeel dat Nespresso capsules niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn en per kopje niet de goedkoopste manier van espresso drinken is.

Coffeeduck lijkt met haar navulbare Nespresso capsule de uitkomst te bieden. Of dat ook echt zo is vonden wij een test waardig. Hierdoor konden wij het niet laten de hervulbare Nespresso capsule te proberen en onze ervaring met jou te delen.

Wat is een Coffeeduck Nespresso cup

Het idee van de navulbare Coffeeduck Nespresso cup is eigenlijk vrij simpel namelijk “de hervulbare plastic capsule vervangt de Nespresso capsule” waardoor het mogelijk is gemalen espresso uit de supermarkt te gebruiken in uw Nespresso machine. Een simpel idee wat gezien de prijs van normale Nespresso capsules vooral voor de portemonnee een uitkomst zal zijn.

Hoe werkt een Coffeeduck Nespresso capsule

Zo simpel als het idee, zo simpel is ook het gebruik van de Coffeeduck Nespresso capsule. Het enigste verschil met het normale gebruik van jouw Nespresso machine is dat je nu voor het plaatsen van de cup eerst de plastic capsule vult met de door jouw gekozen espresso maling.

Nadat je de coffeeduck Nespresso capsule gebruikt hebt verwijder jij gemakkelijk de espresso uit de capsule. De cup kun je vervolgens afwassen met de hand of in de vaatwasser.

Opmerking KoffieDuoHet is belangrijk om de capsule goed te laten drogen voordat u de capsule opnieuw vult met espresso.

Onze ervaring met de hervulbare Coffeeduck Nespresso capsules

De eerste keer dat wij de capsules gebruikten bleek dat het voor ons lastig was om in te schatten hoeveel gemalen espresso in een capsule past. Wij haalden de capsule door de gemalen koffie en drukte vervolgens de koffie teveel aan – met als gevolg dat de koffie niet goed doorstroomde.
Bij de volgende poging gebruikten wij te weinig koffie – met als gevolg een heel slap bakje koffie.

Na meerdere pogingen lukte het ons om de juiste hoeveelheid te bepalen en een redelijk kopje espresso uit de machine te laten stromen.

Voor en nadelen van de Coffeeduck Nespresso capsules

Espresso bereid met de capsules is wat ons betreft niet van dezelfde kwaliteit als die van Nespresso, en toegegeven ook het vullen van de capsules is niet altijd onze sterkste kant.

Toch gebruiken wij de capsules met grote regelmaat bijvoorbeeld wanneer wij een dag erg veel espresso drinken, en de Nespresso of L’or espresso capsules iets te prijzig vinden voor een ‘snelle bak’.

De kracht van Coffeeduck ligt wat ons betreft naast de lage prijs daarnaast in de keuzevrijheid van koffie, waardoor wat ons betreft de Nespresso machine ineens een stuk meer keuze mogelijkheden heeft gekregen.

Coffeeduck Nespresso Capsules kopen?

De hervulbare Nespresso cups van Coffeeduck zijn onder anderen verkrijgbaar bij:

Bol.com

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.