Nespresso

Jones Brothers Coffee: (N)Espresso Cups

Het afgelopen jaar is het aanbod “Nespresso geschikte” cupjes explosief gegroeid. De capsules zijn inmiddels overal verkrijgbaar en het aanschaffen van capsules is niet langer een exclusieve online bezigheid. De enorme groei in aanbieders maakt het voor merken steeds minder makkelijk om direct op te vallen in de (online)schappen.


Jones Brothers CapsulesDe meeste merken proberen de klant te winnen door de strijd aan te gaan op vlak van “gevoel van” luxe waardoor zij dicht bij de strategie van Nespresso blijven. Dat er ook gekozen kan worden voor een totaal andere aanpak, bewijst koffieproducent Jones Brothers Coffee door een vernieuwend en hip alternatief aan te bieden.

Ondanks het feit dat de Jones Brothers Coffee capsules al geruime tijd verkrijgbaar zijn, waren wij nog niet over gegaan tot het proeven van de capsules. Mede door de leuke verpakking, de verleidelijke smaak beschrijvingen en de zeer mooie website hebben wij onlangs eindelijk de stap genomen.

Opmerking KoffieDuoSamen met èèn (voor de gelegenheid samengesteld) koffie-test-panel hebben wij drie varianten blind getest en vergeleken de varianten elkaar en met andere aanbieders.

Jones Brothers Coffee – origineel ontwerp, originele koffie

De witte verpakking in combinatie met het strakke logo en de gekleurde verpakking die de capsule variant duiden zorgen er samen voor dat deze capsules direct opvallen in het schap. Wanneer je het doosje eenmaal in handen hebt kan het bijna niet anders dan dat de beschrijvingen op het doosje je nieuwsgierigheid wekt.

De sprekende benamingen waaronder Enigma en Elevate gecombineerd met smaak omschrijvingen waarin “Een brutale smaakvolle koffie” vermeld staat, nodigde ons in ieder geval direct uit deze capsules te proberen

Opmerking KoffieDuoHet kan zijn dat wij volledig vallen voor een vooropgezette marketing strategie, maar wij vinden en vonden het drinken van deze koffie al leuk voor het doosje geopend was.

Jones Brothers Coffee – smaak volgens ons panel

Tijdens ons koffie capsule testmoment hebben wij met totaal 6 mensen 3 verschillende varianten Jones Brothers Coffee capsules geprobeerd. Zoals inmiddels onze gewoonte is geworden testen wij de sterkste variant (Noir) en de lungo met het laagste sterkte cijfer (Elevate). Als extra hebben wij ook de op èèn na sterkste variant geproefd (Enigma).

Omdat wij nieuwsgierig waren of ons de smaken op de doosje overeen zouden komen met de smaakbeleving, is het testen bereiden van de koffie gedaan door iemand die geen koffie dronk, zodat iedereen objectief opzoek kon gaan naar de smaak.

Per variant leest u hieronder onze gezamenlijke beoordeling van de capsules;

Jones Brothers Coffee ElevateElevate: Een fijne zachte lungo die om duidelijke redenen een sterkte cijfer met een laag niveau heeft mee gekregen.
De smaak is zacht, niet overheersend, en de toon van zoete koekjes komt zelfs met een scheutje warme melk goed
naar voren en tot zijn recht. De smaak van citroenschil was velen niet opgevallen, waardoor deze wat ons betreft niet zeer sterk aanwezig is.

Ons oordeel: Dat de smaak van citroenschil niet direct opvalt is wat ons betreft geen gemis. De groep vond deze lungo unaniem een fijne lungo met een prettige smaak. Voor sommige had deze variant ook erg goed gesmaakt wanneer deze net een tikje krachtiger was geweest, maar dit doet niet af aan de algemene positief smaak ervaring.


Jones Brothers Coffee EnigmaEnigma : De variant Enigma bleek iets minder makkelijk unaniem te beoordelen. Hoewel ook deze variant door iedereen als positief werd ervaren, bleken de genoemde smaken heel verschillend door iedereen te worden herkend. Cacao was de toon die voor iedereen aanwezig was en ook de gebrande noten werden meerdere malen als omschrijving opgemerkt. Suikerstroop is wellicht een smaak die je niet direct opmerkt voor wat hij is, maar ondanks dat is aan smaak geen gebrek binnen deze ristretto.

Ons oordeel: Een fijne ristretto (die het ook prima als espresso bleek te doen) met een prettige cacao smaak die niet overheersend is. Cacao is bij capsules van de concurrenten (waaronder de cacao variant van Nespresso eind ’13 en ’14) erg tegen gevallen, waardoor deze positieve uitkomst voor iedereen verrassend was. Het sterkte cijfer van 8 past goed bij deze variant. Van de drie geteste varianten stond deze variant voor ons op de 2de plaats.


Jones Brothers Coffee NoirNoir: De smaak beschrijving van sterke bitterzoete chocolade met een hint van hazelnoot was voor iedereen direct herkenbaar. De smaak was niet alleen direct bij iedereen duidelijk, maar werd ook direct door iedereen gewaardeerd. Deze capsule viel zo goed in de smaak zodat de koffie recepten (onder anderen voor de kerstdagen) waar deze variant erg goed in of bij tot zijn recht zou komen, direct werden uitgewisseld.

Ons oordeel: Een heerlijke ristretto die zijn sterkte cijfer en smaak omschrijving eer aan doet. Deze variant capsule is door onze test groep direct als favoriet van de drie bestempeld en staat ook ook direct hoog genoteerd op het lijstje van lekkerste capsules ongeacht het merk.


Revive: Niet eerder maakten wij mee dat de smaakomschrijving op de verpakking zo in overeenstemming is met die van ons. Revive maakt voor ons de beloften van een volle intense lungo met een gebalanceerde lichte zoetheid van citrus(vruchten) dan ook helemaal waar. Het sterkte cijfer 8 past daarnaast volledig bij Revive, waardoor deze capsule zelfs in combinatie met melk niet aan smaak en kracht inlevert.

Ons oordeel: Revive is een aangename Lungo die door zijn kracht bijzonder goed smaakt in combinatie met (warme)melk. De citrus zoetheid maakt deze capsule opvallend en uniek en draagt eraan bij dat deze niet snel zal vervelen. Voor ons is dit een lungo die op alle tijden van de dag gedronken kan worden en een smaak die bij ons (letterlijk) goed in smaak valt.


Algemeen oordeel Jones Brothers capsules:

Voorafgaand aan deze test stond Apple Crumble van Nespresso bij iedereen boven aan het lijstje van “meest verrassend lekkere capsule” van het afgelopen jaar. Noir van Jones Brothers Coffee is de concurrent die deze plek bij velen wel eens in gevaar zou kunnen brengen.

Naast Noir vielen ook de andere varianten goed in de smaak. De capsules van Jones Brothers Coffee hebben een prettige smaak die niet snel verveeld. Na het proeven van deze varianten zijn wij erg benieuwd geworden naar de twee overige smaken en zullen deze in te toekomst absoluut geen proberen.

De capsules zijn tijdens deze test bereid in een Nespresso Citiz en een Nespresso Pixie – beiden machines konden de capsules goed perforeren en ondervonden tijdens de test geen problemen op het gebied van vast of doorlopen.

Jones Brothers Coffee – prijs en verkrijgbaarheid

Het gehele assortiment Jones Brothers Coffee koffie capsules en bonen is verkrijgbaar via de webshop van Jones Brothers Coffee.
De capsules worden aangeboden voor de prijs van € 2,75 per verpakking van 10 capsules, of voor een gereduceerd bedrag binnen een groot of proefpakket verpakking.

Jones Brothers Coffee – jouw persoonlijke ervaring(en)

Zoals altijd zijn wij heel erg benieuwd naar de (koffie)ervaringen van anderen. Wij nodigen jou daarom dan ook graag uit jouw ervaringen met de Jones Brothers Coffee capsules (of bonen) via de reactie knop met ons te delen.

Opmerking KoffieDuoPersoonlijke noot: KoffieDuo is op geen enkele wijze verbonden aan het merk Jones Brothers Coffee. Wij ontvangen geen vergoeding voor dit artikel – en ontvangen tevens geen vergoeding wanneer jij na het lezen van dit bericht besluit een bestelling te plaatsen bij Jones Brothers Coffee.nl

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.