Nespresso

La Place (N)Espresso Koffiecups

La Place Koffiecups

Tot onze grote verassing introduceerde La Place onlangs haar eigen KoffieCups welke geschikt zijn voor de Nespresso machine. Natuurlijk konden wij niet wachten deze cupjes te testen – maar helaas waren deze bij onze plaatselijke La Place bijna direct uitverkocht.


Gelukkig voor ons lukte het een koffievriendin op tijd een doosje capsules te bemachtigen. Hierdoor konden wij alvast onze ervaring met één van de twee varianten La Place (N)espresso cups kunnen delen.


De smaak van de La Place KoffieCups

Om gelijk met de deur in huis te vallen, de smaak viel bij ons direct in de smaak. Toegegeven de geteste capsules zijn het meest geschikt voor de liefhebber van een sterke espresso (onze koffievriendin vond ze zelf iets te sterk).

Wij zouden deze capsule zelf net iets boven de Nespresso Ristretto variant plaatsen – waardoor hij naar ons idee erg geschikt is om te gebruiken voor het maken van een cappuccino of late macchiato – of natuurlijk gewoon voor een stevige espresso.

Het plaatsen van de La Place KoffieCups

Niets past zo goed in een Nespresso machine als de Nespreso cups – en nog voor wij het eerste cupje in de machine stopte ontvingen wij de tip om de Nespresso hendel met beleid te laten zakken zodat het cupje langzaam doorgeprikt kon worden.
Deze tip bleek inderdaad erg handig doordat de koffie capsule gemaakt is van een nogal stevig materiaal.

Eenmaal met beleid doorgeprikt lijkt de capsule prima op zijn plek in de machine en valt de capsule na gebruik zonder moeite in het capsule opvang bakje.

De Doorloop van de La Place KoffieCups

Wat ons vaak opvalt bij cupjes die gebruikt kunnen worden in een Nespresso machine (met uitzondering van de originele) is het feit dat ze niet goed of niet constant doorlopen. Opvallend genoeg bleek dit bij de La Place cupjes geen enkel probleem in onze machine en stroomde de koffie er met gemak uit.

Opmerking KoffieDuoDe ristretto stand van onze test machine stond tijdens het filmen helaas erg ruim afgesteld – wat eigenlijk gelijk een voordeel had doordat het direct aantoont dat deze capsule (indien de smaak toch te sterk uitvalt) eventueel ook als lungo gedronken zou kunnen worden. Onze ervaring met de La Place KoffieCups

De door ons geteste variant viel bij ons erg goed in de smaak. Een lekkere (stevige) espresso met een capsule die ook goed door bleek te lopen. De smaak is vergelijkbaar met een van de sterkere variant van bijvoorbeeld Nespresso en is daardoor niet alleen erg lekker als Espresso maar ook goed te gebruiken voor een Cappuccino of Late Macchiato.

**Update 09-01-14 – Vandaag ontvingen een bericht van La Place met de boodschap dat de capsules weer online verkrijgbaar zijn.

Zowel de variant Espresso als Cappuccino zijn verkrijgbaar voor 2,95 per doosje van 10 capsules.

Opmerking KoffieDuo Heb jij de La Place KoffieCups geprobeerd? Dan zijn wij uiteraard erg benieuwd naar jouw ervaring en hopen wij dat jij deze met ons zou willen delen.

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.