Nespresso

Jones Brothers Coffee: Limited Edition Colombia

Vanaf onze eerste kennismaking met de Jones Brothers espresso capsules (en bonen) zijn wij fan van hun bescheiden maar complete assortiment espresso capsules. Na onze eerste kennismaking zijn de intense en verrassende smaak varianten een vast onderdeel geworden van onze (N)espresso voorraad.


Dit jaar introduceerde Jones Brothers voor het eerst een limited edition capsule (met de naam Limited Edition Ethiopië) die zoals verwacht slechts tijdelijk verkrijgbaar is geweest. De limited edition lijn is met het verdwijnen van de capsule Ethopië echter niet gestopt. Jones Brothers introduceerde onlangs als nieuwe limited edition de capsules Colombia.

Omschrijving Limited Edition Colombia

Deze Limited Edition capsules zijn gevuld met hoge kwaliteit “Excelso” bonen. Een term die in Colombia wordt gebruikt om het kwaliteitsniveau aan te geven.

“Deze uitzonderlijk hoge kwaliteit Colombia bonen bieden een dynamische, rijk zure, medium-body koffie-ervaring met hints van citrus en een zuivere, zoete nasmaak. We hebben deze bonen langer en op lagere temperatuur geroosterd om de intensiteit van smaken gradueel op te bouwen. Op die manier levert de boon bij bereiding van je kop koffie hetzelfde kwaliteitsniveau als de Colombianen beogen.” – Richard Jones – Oprichter Jones Brothers

Persoonlijke smaakbeleving KoffieDuo – Hij is tijdens het zetten al lekker

Inmiddels hebben wij geleerd de smaakbeschrijving van de fabrikant pas te lezen nadat wij de capsule hebben geproefd. Sommige smaken klinken nu eenmaal anders dan dat ze proeven. Citrus roept bij ons bijvoorbeeld direct de associatie met een zure overheersende smaak op – iets wat totaal niet overeenkomt de zachte smaak die deze vertegenwoordig in de Colombia Capsule.

Wat ons direct opviel bij het testen/proeven van de Colombia capsule is de geur tijdens het zetten. De geur (in tegenstelling tot eigenlijk alle door ons geproefde cups ongeacht het merk) was direct vol, lekker, goed. Deze geur doet denken aan versgemalen bonen die door de piston van een espresso machine lopen – vol, warm, vers.

Zoals altijd is de smaak het belangrijkst – en (gelukkig) deed de smaak eer aan de geur. Wij proefden een rijke volle donkere espresso met een licht zoete afdronk. Deze variant past dan ook wat ons betreft perfect bij de herfstachtige periode waarin deze verkrijgbaar zal zijn.

Ook viel ons op dat dit een variant is zonder duidelijk overheersende smaak tonen (bijv. chocolade). Dit zorgt er volgens ons voor dat hij/zij (in tegenstelling tot bijv. onze persoonlijke Jones Brothers favoriet Noir) geschikt is voor een zeer divers espresso publiek.

Jones-Brothers-Limited-Edition-Colombia

Limited Edition nadeel

Ondanks dat wij altijd erg blij worden wanneer een capsule of bonen producent een tijdelijke editie introduceert – is het onbewust altijd erg lastig om weer afscheid te moeten nemen van een variant die erg goed bevalt (zo denken wij nog steeds bijvoorbeeld nog steeds met veel plezier en verlangen terug aan Jones Brothers eerdere limited variant Ethiopië maar ook de Nespresso variant Masala Chai).

Ondanks dit gegeven staan tijdelijke varianten vaak garant voor een kennismaking met een bijzondere koffie variant. Een prestatie die Jones Brothers volgens ons met deze variant wederom zeker weer heeft behaald.

Jones Brothers Coffee – jouw ervaringen?

Zoals altijd zijn wij heel erg benieuwd naar de (koffie)ervaringen van anderen. Wij nodigen je daarom dan ook graag uit om jouw ervaringen met de Jones Brothers Coffee capsules (of bonen) via de reactie knop met ons te delen.


Opmerking KoffieDuoPersoonlijke noot: KoffieDuo is op geen enkele wijze verbonden aan het merk Jones Brothers Coffee. Wij ontvangen geen vergoeding voor dit artikel – en ontvangen tevens geen vergoeding wanneer u na het lezen van dit bericht besluit een bestelling te plaatsen bij Jones Brothers Coffee.nl Onze mening over deze capsule vertegenwoordig daarmee enkel onze persoonlijke ervaring.


*Reageren op dit bericht is helaas niet langer mogelijk.*

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.