Nespresso

Jones Brothers Coffee: Limited Edition Gigolo

Op de valreep, net voor de feestdagen, introduceert koffiemerk Jones Brothers zijn nieuwste tijdelijke, koffie capsule genaamd Gigolo. Deze limited edition koffiecapsule valt op door zijn naam, zijn sterkte cijfer, zijn prijs en zijn verrassend lekkere smaak combinatie. Gigolo heeft als sterkte cijfer het nummer 12 meegekregen, waardoor deze 100% arabica koffiecapsule garant staat voor een pittige smaakbeleving.

Gigolo komt het beste tot zijn recht als ristretto, maar smaakt volgens ons, ook erg goed als espresso in een cappuccino. Net als alle Jones Brothers koffiecapsules, zijn de Gigolo capsules zowel geschikt voor het gebruik in een Nespresso of Jones Brothers eigen RetroCino machine.


Omschrijving Jones Brothers Coffee Limited Edition Gigolo

Jones Brothers Coffee heeft voor deze Limited Edition Braziliaanse koffiebonen geselecteerd met een toevoeging van de rijke, zoete, intense smaken uit Mexico en Peru.

“Ik hou van deze koffie om heel veel redenen – we hebben een donkerder, nog langzamer geroosterde koffie gecreëerd om jouw koffiemoment nog intenser te maken en toch is deze koffie ook vlot en natuurlijk heel lekker. We hebben hem niet voor niets de sterkte 12 gegeven – hij heeft een volle body en zit vol smaken, gebalanceerd met lichtzoete hints van karamel en chocolade. Hij verdient de naam Gigolo, want het is een donker drankje die een heftige indruk achterlaat. Een nieuwe favoriet!” – Richard Jones – Oprichter Jones Brothers

De Limited Edition Gigolo valt op door zijn sterkte cijfer

Wat als eerste opvalt aan de koffiecapsule Gigolo is dat deze is voorzien van het sterkte cijfer 12. Dit cijfer zorgt ervoor dat deze koffiecapsules vallen in de categorie “sterk en pittig”. Dit cijfer is binnen het koffiecapsule assortiment redelijk uniek. Gigolo is door dit cijfer dan ook de (op dit moment) sterkst verkrijgbare koffiecapsule binnen het Jones Brothers assortiment. Dat dit cijfer vrij hoog is bewijst ook het assortiment van de concurrent, doordat Gigolo dit cijfers slechts hoeft te delen met de Nespresso Kazaar en de L’or Espresso variant Onyx.

De Limited Edition Gigolo valt op door zijn prijs

Het is voor het eerst dat wij de prijs van een nieuwe capsule specifiek belichten in een bericht. In het geval van de Gigolo konden wij daar, volgens ons, echter niet omheen. De reden; De prijs van deze limited edition koffiecapsule is gelijk aan die van de capsules uit het vaste assortiment Jones Brothers capsules. Wij vonden dit zelf erg opvallend, aangezien limited edition varianten meestal een stuk(je) duurder zijn.

Vergeten we even dat de Gigolo een limited edition betreft, dan is de prijs van € 2,75 – alsnog best opvallend te noemen. Deze prijs zorgt er namelijk voor dat de Gigolo capsules goedkoper uitvallen dan het ‘standaard’ assortiment van menig concurrent.

De Limited Edition Gigolo valt op door zijn smaak

Zoals wij inmiddels van de Jones Brothers capsules gewend zijn, komt ook de smaak van de Gigolo capsules (volgens ons) volledig overeen met de beschrijving op de verpakking. De tonen van karamel en chocolade zijn subtiel aanwezig, maar overheersen niet. Wat ons daarnaast opviel is dat, ondanks zijn hoge sterkte cijfer, dit een ristretto capsule is die op geen enkel vlak (te) overheersend is. De smaak is vol, opvallend en lichtzoet, maar toch op alle vlakken nog steeds subtiel te noemen.

Gigolo is een capsule die gemaakt is om als ristretto te worden gedronken, en inderdaad de smaak van deze capsule komt dan ook als ristretto het beste tot zijn recht. Vanuit onze persoonlijke ervaring zouden wij hier echter ook aan toe willen voegen dat Gigolo erg goed smaakt wanneer je hem gebruikt voor het bereiden van een cappuccino.

De Limited Edition Gigolo valt op door zijn naam

Wanneer een koffieproducent de naam Gigolo aan zijn of haar capsules mee geeft kan deze eigenlijk niet onbesproken blijven. Vanaf de start van Jones Brothers zijn zij er steeds in geslaagd op te vallen door hun mooie verpakkingen en opvallende capsule benamingen (bijv. Revive, Elevate en Enigma). Dat gezegd hebbende valt de naam Gigolo, zelfs binnen hun eigen assortiment, direct op.

Volgens Jones Brothers verdienen deze capsules deze naam doordat het een “donker drankje is die een heftige indruk achterlaat”. Of iedereen deze naam direct aan de smaak van een koffiecapsule koppelt is de vraag, maar het toont in ieder geval opnieuw aan dat Jones Brothers een koffiemerk met lef en humor is.

Limited Edition Sumatra en Colombia vooralsnog verkrijgbaar

Hoewel dit een bericht is over de nieuwste limited edition koffiecapsule van Jones Brothers, kon volgens ons een kleine verwijzing naar zijn voorgangers niet ontbreken. De eerdere limited edition varianten Colombia en Sumatra zijn op dit moment namelijk (gelukkig) nog niet volledig uit het assortiment verdwenen. Doordat ook zij echter als limited edition geïntroduceerd zijn, is de kans aanwezig dat zij op korte termijn uit het assortiment zullen verdwijnen.

Benieuwd naar de smaak van de Limited Edition Gigolo koffiecups?

Deze variant is nu (nog) exclusief verkrijgbaar via: Jones Brothers Coffee


Opmerking KoffieDuoPersoonlijke noot: KoffieDuo is op geen enkele wijze verbonden aan het merk Jones Brothers Coffee. Wij ontvangen geen vergoeding voor dit artikel en/of provisie over bestellingen die worden geplaatst na het lezen van dit bericht. Wij hopen met deze noot aan te geven dat onze mening over deze capsule uitsluitend onze persoonlijke ervaring vertegenwoordigd.


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.