Nespresso

Nespresso: Limited Edition Master Origin Costa Rica

De Master Origin capsule collectie van Nespresso is uitgebreid met een nieuwe, tijdelijk verkrijgbare limited edition capsule, variant die de naam Costa Rica draagt. Deze nieuwe Nespresso capsule is niet alleen nieuw maar ook (opvallend en) vernieuwend doordat de Arabica koffiebonen van deze variant gewassen worden in het mineraalrijke warme bron water uit het regenwoud.

Volgens Nespresso is betreft dit een ambachtelijk verwerkingsproces die de koffie niet alleen zoet, maar ook schaars maakt. Hierdoor is deze koffie (volgens ons) absoluut het uitproberen waard, maar gelijktijdig ook de reden van het hogere prijskaartje (€ 0,82 per capsule).


Het verhaal achter de limited edition Master Origin Costa Rica:

Hoog in de bergen van Costa Rica wordt een kleine selectie, met de hand geplukte, Arabica bonen 12 uur lang geweekt in de hete bronnen van het regenwoud.

Dit zeldzame en ambachtelijke proces versterkt het mottige, zoet, graanachtige karakter van de koffie. Dat Nespresso dit opvallende en unieke, door lokale koffie producten gepatenteerde, koffieproces mag gebruiken is het het bewijs van de goede en intensieve samenwerking die Nespresso heeft opgebouwd met de lokale (koffie gerelateerde) ambachtslieden.

Smaak en Sterkte profiel Master Origin Costa Rica:

Verfijnd en zoet, met een gebalanceerde graanachtige smaak – Nespresso

Nespresso Limited Edition Master Origin Costa RicaDeze tijdelijke Master Origin variant is, volgens Nespresso’s eigen beschrijving, een verfijnde en zoete koffie met een graanachtige smaak. Wat betreft het sterkte cijfer scoort de Costa Rica net iets boven Nespresso’s gemiddelde waardoor deze capsule is voorzien van het sterkte cijfer 7.

Binnen de Master Origin collectie zelf behoort deze capsule zelfs tot de sterkere varianten. Deze is namelijk sterker gewaardeerd dan drie van vijf vaste varianten namelijk Colombia (sterkte cijfer 6), Nicaragua (sterkte cijfer 5) en Ethiopia (sterkte cijfer 4).

Ben jij benieuwd naar deze tijdelijke Master Origin variant? En of zoek jij meer informatie over de nieuwe Nespresso Costa Rica capsule? Dan verwijzen wij je graag door naar Nespresso’s eigen informatie en bestel pagina: Nespresso Master Origin Costa Rica.


Deel jouw smaak ervaring en mening

Opmerking KoffieDuoWij hebben deze tijdelijke variant inmiddels besteld en kunnen niet wachten om deze te proeven. Zoals altijd zijn wij niet alleen benieuwd naar onze persoonlijke ervaring maar ook heel erg benieuwd naar de ervaringen van mensen die deze capsules al hebben geproefd.

Heb jij al kennis gemaakt met deze variant? Dan nodigen wij jou dan ook graag uit om jouw ervaring met deze nieuwe varianten te delen.


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.