KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Nespresso Variations 2015 Limited Edition

nespresso variation 2015

Traditie getrouw introduceert Nespresso in deze periode van het jaar drie tijdelijke variations. Een traditie die voor ons gelijk staat met het begin van de 'feest' periode. Zoals wij ieder jaar toeleven naar de kerstdagen, zo kijken wij (stiekem) ook altijd een beetje uit naar de speciale koffie's die worden aangeboden in de maanden ervoor. Bij Starbucks is dat onder anderen de Ginger-Bread Latte, bij Nespresso's zijn dit de variations. 

De Nespresso variations van 2015 zijn geïnspireerd op de "warme aroma's die passen bij de feestdagen" deze aroma's zijn onder anderen; Chocolade, Vanille, Gember en Kardemom. Wij hebben ze direct besteld en geproefd en kwamen zelf direct in de sint / kerst stemming.

 Nespresso Variations 2015 Limited Edition

Volg de aroma’s van de nieuwe Limited Edition Variations en ontdek de zoete, kruidige en biscuitachtige tonen en de verfijnde smaak van deze bijzondere Grands Crus.

Slechts èèn maand geleden ging bij ons het (bijna te lang bewaarde) laatste (vreselijk geliefde) 'kerst' variations 2014 cupje - Apple Crumble in de Nespresso machine. Gelukkig pas op dat moment, hierdoor was het niet namelijk niet lang meer wachten tot de Nespresso 2015 variations verkrijgbaar zouden zijn.

De Variations van 2015 hebben een hoop overeenkomsten met zijn of haar voorgangers van voorgaand jaar.

Zo is de smaak van Chocolade ook dit jaar weer breed vertegenwoordigd - en waar de cups uit voorgaande jaar hun inspiratie vonden in desserts, zou hetzelfde gezegd kunnen worden over de varianten van 2015.

De smaken? Feestelijk

Wij konden niet wachten om deze varianten te proeven, en waren blij verrast dat de capsules wederom bijzonder, smaakvol, en 'feestelijk' zijn.

Onze persoonlijke favoriet (op dit moment) is de gember variant 'Ciocco Ginger'. De smaak van deze capsule is kruidig, lichtzoet en doet inderdaad denken aan de warme winter aroma's.Net als voorgaand jaar zullen wij ook dit jaar een variant erg ruim inkopen - in de hoop dat wij het bij gematigd gebruik - ook kunnen volhouden tot de herfst van 2016 :-) 

blockheadericonOpvallend feitje is dat de Limited Edition Variations geen stukjes van de toegevoegde ingrediënten bevatten - Nespresso heeft de smaken doormiddel van aroma's toegevoegd. Nespresso maakte in 2014 voor het eerst (en slechts bij een variant; Hazelnut Dessert) gebruik van aroma's.

 

Naam: Sterkte: Smaak: Prijs: 

Vanilla Cardamom

Nespresso 2015 variations Vanilla Cardamom

 

 6

Vanilla Cardamom - Harmonie tussen vanille- en kardemom

De Vanilla Cardamom heeft een verfijnde harmonie tussen vanille- en kardemom-aroma’s. Dit brengt de gebrande tonen van Livanto tot leven voor een zijdezachte koffiebeleving.

€  0.42                 

Vanilla Cardamom Bestellen

Alternatieve nespresso cups 

Ciocco Ginger

Nespresso 2015 variations Ciocco Ginger

 

Ciocco Ginger -  Pure chocolade, gekruid met een vleugje gember

Ciocco Ginger balanceert de gebrande en biscuitachtige tonen van de Livanto met de smaak van pure chocolade, gekruid met een vleugje gember.

€  0.42                 

Ciocco Ginger Bestellen

Alternatieve nespresso cups 

 

Vanilla Amaretti

Nespresso 2015 variations Vanilla Amaretti

 

 

Vanilla Amaretti - Amandeltonen geaccentueerd door vanille-aroma

Met zijn amandeltonen en geaccentueerd door een vanille-aroma, doet de Vanilla Amaretti denken aan amarettikoekjes. De gebrande karameltonen van de Livanto versterken dit aroma.

 

 €  0.42                 

Vanilla Armaretti Bestellen

Alternatieve nespresso cups 

 

Deel uw smaak en mening

Wij hebben de tijdelijke smaken besteld en vinden ze erg lekker, maar natuurlijk zijn wij heel erg benieuwd naar uw ervaringen. 
Wij nodigen u graag uit uw ervaring met deze nieuwe varianten te delen.