Nespresso

Nespresso: Limited Edition Reviving Origins

Nespresso heeft 2 hele bijzondere, en tijdelijk verkrijgbare, capsules aan het Nespresso cup assortiment toegevoegd. Deze capsules zijn onderdeel van Nespresso’s Reviving Origins programma. Het Reviving Origins project is door Nespresso in het leven geroepen om samen met plaatselijke boeren koffiegemeenschappen die verloren zijn gegaan te herstellen.

De twee capsules die inmiddels uit deze samenwerking zijn voortgekomen zijn de Tamuka mu Zimbabwe and Esperanza de Colombia.


Nespresso Reviving Origins:

Reviving Origins is een nieuw koffie-initiatief van Nespresso. Het doel van dit initiatief is om nieuw leven te blazen in noodlijdende koffieproducerende regio’s.

Via haar AAA Duurzaam Kwaliteitsprogramma belooft Nespresso gebieden te revitaliseren die verwoest zijn door conflicten, economische ontberingen of milieurampen. Door met koffieboeren samen te werken om de koffiesectoren nieuw leven in te blazen, kunnen koffies die vergeten zijn opnieuw worden ontdekt.


Nespresso Tamuka mu Zimbabwe

De naam van deze eerste Afrikaanse koffie laat zich vertalen als ‘Wij in Zimbabwe’ en staat symbool voor hoe we samen een levendige en hoopvolle toekomst voor ons zien. – Nespresso

De tijdelijk verkrijgbare Tamuka mu Zimbabwe is een bloemachtige espresso uit de beroemde Honde Valley. In deze espresso proef je complexe fruittonen en frisse zuurheid.

Nespresso heeft deze koffie het sterkte cijfer 5 gegeven. Het sterkte cijfer 5 houdt in dat het een milde espresso betreft die zowel met als zonder melk goed tot zijn recht komt.

De Tamuka mu Zimbabwe is verkrijgbaar via Nespresso’s eigen website en in de Nespresso winkels.


Nespresso Esperanza de Colombia

De naam van Esperanza de Colombia laat zich vertalen als ‘Hoop van Colombia’ – Nespresso
De tijdelijk verkrijgbare Esperanza de Colombia capsule bevat een harmonieuze Arabica met frisse fruittonen.

Net as de Tamuka mu Zimbabwe heeft ook deze tijdelijke variant het sterkte cijfer 5 meegekregen.

De Esperanza Colombia capsules zijn tijdelijk verkrijgbaar via Nespresso’s eigen website en in de Nespresso winkels.


Opmerking KoffieDuoWat ons persoonlijk opvalt aan beide tijdelijke varianten is de prijs van € 0,61 per capsule. Deze prijs (hoewel zeker niet goedkoop) is lager dan wij hadden verwacht gezien het maatschappelijke karakter van deze capsule varianten.


Deel jouw smaak ervaring en mening

Opmerking KoffieDuoWij hebben deze tijdelijke variant inmiddels besteld en kunnen niet wachten om deze te proeven. Zoals altijd zijn wij niet alleen benieuwd naar onze persoonlijke ervaring maar ook heel erg benieuwd naar de ervaringen van mensen die deze capsules al hebben geproefd.

Heb jij al kennis gemaakt met deze variant? Dan nodigen wij jou dan ook graag uit om jouw ervaring met deze nieuwe varianten te delen.


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.