Nespresso

Jones Brothers Coffee: Limited Edition Sumatra

Jones Brothers Coffee Sumatra

Vanaf onze eerste kennismaking met de Jones Brothers (N)espresso capsules zijn wij liefhebbers van hun bescheiden (maar zeer diverse) assortiment espresso capsules. De intense en verrassende smaak varianten uit het Jones Brothers assortiment zijn dan ook vrijwel direct een vast onderdeel geworden van onze (N)espresso voorraad.

Naast het ‘standaard’ assortiment koffiecups voegt Jones Brothers ook regelmatig een tijdelijke Limited edition toe aan hun assortiment. Vaak is dit een verrassende smaak die net even anders is. De huidige Limited edition ‘Sumatra’ voldoet wederom volledig aan de beschrijving van ‘anders en opvallend’ maar is (net als eerdere varianten) ook ‘verrassend smaakvol’ te noemen.


Omschrijving Limited Edition Sumatra

Jones Brothers Coffee heeft voor deze Limited Edition koffiebonen geselecteerd met een hoge kwaliteit koffiebonen en een bijzondere herkomst: Lake Toba in Noord Sumatra in Indonesië.

“Deze uitzonderlijke koffiebonen groeien in een van de meest fruitige koffieregio’s ter wereld, Noord Sumatra, en zorgen voor een gebalanceerde en zachte soepele koffie met een gemiddeld sterke body. Onze Sumatra Lintong Raja Batak koffieboon is met de hand geplukt en zal je verrassen met een licht zuurtje en licht “siropige” smaak gecombineerd met hints van chocolade en zachte kruiden. Het aardse aroma komt tot zijn recht bij elke slok. Het is echt de hemel in je kopje!” – Richard Jones – Oprichter Jones Brothers

Persoonlijke smaakbeleving KoffieDuo – Echt anders & echt lekker

Doordat wij altijd erg benieuwd zijn welke smaken wijzelf herkennen (zonder onbewust opzoek te gaan naar smaken die beschreven staan op verpakking) hebben wij inmiddels de gewoonte de smaakbeschrijving van de fabrikant pas te lezen na het proeven. Zoals ons ook eerder is opgevallen is Jones Brothers coffee één van de fabrikanten waarbij hun en onze smaakbeschrijving bijna compleet overeenkomt.

Na een eerste slok Sumatra te hebben gedronken was het eerste wat in ons opkwam “het heeft iets weg van siroop”, dit klinkt misschien niet direct positief, maar in het geval van deze capsule neigt de smaak naar die van een traditionele en smaakvolle pannenkoeken siroop. Wij kunnen ons voorstellen dat dit een smaak is waar je ‘volledig van houdt’ of ‘net niet (of totaal niet) past bij jouw persoonlijke smaak’. Doordat ons ontbijt in het weekend meestal bestaat uit ‘ontbijt’ pannenkoeken horen wij bij de groep die direct voor de smaak van Sumatra is gevallen.

Naast de licht “siropige” smaak komen ook de door de fabrikant genoemde tonen van chocolade en zachte kruiden terug in deze capsule. Deze smaken samen vullen elkaar, net als bij eerdere varianten, bijzonder goed aan en maken samen dat wij deze capsule echt hebben ervaren als een zeer bijzondere (helaas tijdelijke) koffiecapsule.

Wat zouden ze nu gaan doen in de wintermaanden?

De smaken die terugkomen in deze capsule zijn niet gekoppeld aan een jaargetijde, dat gezegd hebbende, kunnen wij ons voorstellen dat deze variant bijzonder goed past bij de meeste zoete en lekkere winter/december maand recepten. Doordat een hoop merken er voor kiezen juist in de wintermaanden hun limited edition te presenteren, zijn wij nu erg benieuwd geworden of Jones Brothers deze variant ook in de wintermaanden blijft aanbieden? Of dat zij misschien de keuze maken in die periode een andere (of geen) Limited edition aan het assortiment toe te voegen.

Doordat wijzelf deze capsule graag zouden proeven in combinatie met een zoet en lekker december recept hebben wij (om ieder risico te vermijden) er voor gekozen alvast maar een paar doosjes extra te bestellen.

Benieuwd naar de smaak van de Limited Edition Sumatra koffiecups?

Deze variant is nu (nog) exclusief verkrijgbaar via: Jones Brothers Coffee


Opmerking KoffieDuoPersoonlijke noot: KoffieDuo is op geen enkele wijze verbonden aan het merk Jones Brothers Coffee. Wij ontvangen geen vergoeding voor dit artikel en/of provisie over bestellingen die worden geplaatst na het lezen van dit bericht. Wij hopen met deze noot aan te geven dat onze mening over deze capsule uitsluitend onze persoonlijke ervaring vertegenwoordigd.


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.