Nespresso

Nespresso: 3 nieuwe caffeine vrije Grands Crus

Nespresso Caffeine vrij.

Goed nieuws voor Nespresso liefhebbers die ‘wel’ houden van de smaken van de bekendste Nespresso Grand Cru’s, maar ‘niet’ altijd houden van een dosis caffeine. Nespresso introduceert namelijk drie nieuwe capsules gebaseerd op het rijke aroma van de drie bekendste Grand Cru’s Volluto, Vivalto Lungo en Arpeggio.

Deze nieuwe cafeïnevrije Grands Crus zullen de plaats in gaan nemen van de capsules Decaffeinato en Decaffeinato Lungo, en sluiten zich aan bij de Decaffeinato Intenso cup. Doormiddel van deze introductie breid Nespresso het aanbod van cafeïnevrije koffie uit tot vier varianten.


Ontdek (geen) verschil – cafeïne vrij met behoud van smaakprofiel

De nieuwe capsules zijn volgens Nespresso niet te onderscheiden van hun Cafeïne rijke alter ego’s.

Natuurlijk kunnen wij niet wachten om hiervan zelf de proef op de som te kunnen nemen, maar op dit moment geloven wij dat zij hierin geslaagd zullen zijn. Een voordeel van deze ontwikkeling is uiteraard dat er nu op ieder moment van de dag genoten kan worden van 1 capsule, ook op de momenten dat normaal een cafeïne bevattend drankje niet meer de voorkeur heeft.

Herken de cafeïne vrij capsule

Een opvallende rode stip op de top van de capsule onderscheidt de drie cafeïnevrije Grands Crus van hun oorspronkelijke alter ego’s. Met deze kleur markering volgt Nespresso haar eigen traditie van het toevoegen van een rode kleur markering, waardoor het voor consumenten direct duidelijk is dat de gekozen capsule een cafeïne vrije variant betreft.

De drie nieuwe varianten Nespresso Grand Cru’s

Arpeggio Decaffeinato – Sterkte cijfer 9

Nespresso Arpeggio-DecaffeinatoDonker gebrand en rijk in smaak, heeft Arpeggio Decaffeinato hetzelfde onderscheidende karakter en volle body als de originele Arpeggio Grand Cru.

Arpeggio Decaffeinato is een melange van donker gebrande Arabica-variëteiten uit Midden- en Zuid-Amerika, met een sterk karakter, een intense body en cacaotonen.

Een split-roastingtechniek is toegepast om de specifieke tonen van de verschillen in herkomst te onthullen.


Volluto Decaffeinato – Sterkte cijfer 4

Met haar zachte en zoete accenten heeft Volluto Decaffeinato hetzelfde delicate aroma en ronde body als de originele Volluto Grand Cru.

De Braziliaanse en Colombiaanse Arabica-bonen in deze melange worden licht en apart gebrand om hun karakteristieken te accentueren en de subtiele biscuitachtige accenten en fruitachtige tonen te onthullen.


Vivalto Lungo Decaffeinato – Sterkte cijfer 4

Nespresso Vivalto Lungo DecaffeinatoDecaffeinatoMet haar complexe maar evenwichtige melange heeft Vivalto Lungo Decaffeinato hetzelfde rijke karakter als de orginele Vivalto Lungo Grand Cru: gebrand, houtachtig, een zoete graantoon en subtiele bloementonen.

De 100% Arabica is een melange van Arabica-variëteiten uit Zuid-Amerika en Oost-Afrika.


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.