Nespresso Nespresso Machines

Nespresso CitiZ & Milk

Nespresso Citiz & Milk

Wat is een Nespresso CitiZ & Milk

De Nespresso CitiZ & Milk is de luxe variant van de Nespresso CitiZ (één van de best verkochte Nespresso machines van dit moment).

Net als de Nespresso CitiZ is de Nespresso CitiZ & Milk instaat om binnen een minuut een heerlijke Nespresso espresso te bereiden, maar beschikt de Nespresso CitiZ & Milk daarnaast ook over een Aeroccino melkopschuimer zodat jij binnen enkele minuten ook een cappuccino of latte macchiato kunt maken.


Uiterlijk en stijl van de Nespresso CitiZ & Milk

De Citiz & Milk is momenteel beschikbaar in jaren 60 wit, een mooie crème kleur, limousine zwart en rood.

Net als bij andere Nespresso machines heb jij de keuze tussen een Magimix en een Krups variant van de CitiZ & Milk. Wat betreft uiterlijk zijn deze twee machines bijna identiek met als kleine uitzondering van espresso uitloop.

Hoe werkt de Nespresso CitiZ & Milk?

De CitiZ heeft een aan-en uitknop en twee knoppen waarmee je kunt kiezen voor een ristretto of lungo. Het systeem is volledig geautomatiseerd. Koffie liefhebbers kunnen de automatische instellingen voor de Espresso en Lungo aanpassen – zo kun jij het apparaat makkelijk herprogrammeren zodat hij meer of minder koffie schenkt.

Je kunt de machine zo instellen dat er kleine en grotere kopjes onder passen. Dit is erg handig is wanneer jij afgewisseld espresso en lungo drinkt.

De Nespresso CitiZ & Milk heeft als extra functie een melkopschuimer “aeroccino” aan de machine vastgekoppeld. De Aeroccino is een soort beker waar je melk in kunt doen en vervolgens kunt kiezen uit (koud of warm) cappuccino of latte macchiato schuim.

De Nespresso CitiZ & Milk in gebruik

De Citiz & Milk kan alle soorten Nespresso capsules bereiden en doormiddel van de Aeroccino kun jij jouw espresso in een paar minuten omtoveren tot een cappuccino .

De Citiz & Milk warmt in een mum van tijd op en is vervolgens direct klaar om jouw espresso te bereiden.
Het duurt ongeveer 30 seconden om een espresso, en 50 seconden om een Lungo te maken.


Voor wie is de Nespresso CitiZ & Milk ideaal?

De CitiZ & Milk is wat duurder dan de standaard modellen zoals de Essenza, maar maakt dit goed met de automatische functies.

De machine ligt met zijn prijs in de middenklasse van de Nespresso lijn. Ideaal wanneer jij op zoek bent naar een machine die er goed uit ziet, goede koffie maakt, en niet heel prijzig is.

Opmerking KoffieDuo

Wij hebben deze machine na het testen direct aangeschaft en staat op ons persoonlijke lijstje van beste capsule espresso machines voor een goede prijs bovenaan.

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.