Nespresso Nespresso Machines

Nespresso CitiZ

Nespresso Citiz

Wat is een Nespresso CitiZ

De Nespresso CitiZ is één van de best verkochte Nespresso machines van dit moment. Door zijn retro-stijl ziet hij er geweldig uit, en is mede daardoor een aantrekkelijke aanvulling in iedere keuken. De Nespresso Citiz lijn bestaat uit een groot kleurbereik – waardoor er voor iedereen een passende kleur te vinden is. Het bereiden van een kopje (n)espresso met de Nespresso CitiZ is gemakkelijk en snel.


Uiterlijk en stijl van de Nespresso CitiZ

De Citiz is momenteel beschikbaar in jaren 60 wit, een mooie crème kleur, limousine zwart en rood.
De CitiZ is verkrijgbaar met of zonder de melkopschuimer.

Opmerking KoffieDuoWeet jij niet zeker of jij de melkopschuimer gaat gebruiken? Geen zorgen, je kunt deze later alsnog aanschaffen. De keerzijde hiervan is wel dat de machine dan meer ruimte nodig heeft en je zult daarnaast ook een extra stopcontact moeten gebruiken.

Hoe werkt de Nespresso CitiZ

De CitiZ heeft een aan-en uitknop en twee knoppen waarmee jij het soort koffie kunt kiezen (ristretto of lungo). Het systeem is volledig geautomatiseerd. Koffie liefhebbers kunnen de automatische instellingen voor de Espresso en Lungo aanpassen – zo kun jij zelf het apparaat makkelijk herprogrammeren zodat hij meer of minder koffie schenkt.

Daarnaast is het mogelijk om de machine zo instellen dat er kleine en grotere kopjes onder passen. Dit is erg handig wanneer jij afgewisseld espresso en lungo drinkt.

  • De Citiz heeft een 19 bar espresso pomp en een 1 liter waterreservoir.
  • De capsules plaats je doormiddel van een hefboomsysteem dat gemakkelijk is te gebruiken
  • Als laatste is er een opvangbak voor gebruikte capsules, hierin passen ongeveer 10 capsules.

De Nespresso CitiZ in gebruik

  • De Citiz kan elke soort koffie aan, o.a. espresso, lungo en cappuccino* (wanneer je het model met melkopschuimer kiest).
  • De Citiz warmt in een mum van tijd op en is vervolgens direct klaar om jouw espresso te bereiden.
  • Het duurt ongeveer 30 seconden om een espresso, en 50 seconden om een Lungo te maken.
  • De melk opschuimer duurt iets langer, het is dus een goed idee om met de melk op schuimer te starten voordat je begint met het bereiden van koffie.

Voor wie is de Nespresso CitiZ ideaal?

De CitiZ is wat duurder dan de standaard modellen zoals de Essenza. Dit prijsverschil is verklaarbaar omdat deze koffiemachine over meerdere automatische functies beschikt. De machine ligt met zijn prijs in de middenklasse van de Nespresso lijn. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een machine die er goed uit ziet, goede koffie maakt, en niet heel prijzig is.

Opmerking KoffieDuoEr is ook een tweeling van de Citiz beschikbaar, de CitiZ & Co. Dit is de duoversie en hiermee kun je twee kopjes espresso tegelijk maken. Wanneer jij een druk huishouden hebt, gewoon een liefhebber van koffie bent, of vaak gasten ontvangt is de CitiZ & Co een fantastische optie waarmee jij tijd kunt besparen.

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.