Nespresso

Nespresso cups kopen in winkel

Nespresso Supermarkt

Nog niet zo lang geleden waren capsules voor in de Nespresso machines enkel verkrijgbaar via de officiële Nespresso website. Na een (lange) periode kwamen er alternatieve Nespresso Capsules op de markt, verkrijgbaar via diverse webwinkels.

De afgelopen periode is dit alles echter ineens drastisch veranderd en lijkt de aanval op Nespresso definitief geopend, en heeft het aanbod in de supermarkt een vlucht heeft genomen. Door deze concurrentie strijd is het nu mogelijk geworden om Nespresso cups te kopen in de winkel.


Het aanbod (N)espresso cups in de winkel

In het begin was het alleen mogelijk DE L’or EspressO capsules in de supermarkt te kopen – nog niet zo lang geleden kwam daar (een beetje onverwacht) ineens één concurrent bij onder de naam Velour Noir, welke exclusief verkrijgbaar is in de AlbertHeijn.

Twee concurrenten op de Espresso capsule markt die de concurrentie duidelijk aan proberen te gaan op het gebied van smaak in plaats van prijs (aangezien beiden merken op het gebied van prijs nauwelijks afstand creëert tegenover de prijs van de Nespresso Capsules zelf).

Het voordeel wat beiden merken tegen over andere alternatieve Nespresso Cup merken heeft is echter wel direct duidelijk – de door beiden merken geboden cups hoeven namelijk niet verplicht online besteld te worden (waardoor verzendkosten per definitie niet aan de orde zijn).

Het aanbod (N)espresso capsules in de winkel groeit enorm

Na DE L’or EspressO en Velour Noir kwam al snel V&D met haar eigen huismerk (N)espresso capsules en begon de Jumbo exclusief met de verkoop van de Coffee Planet Cups.

Inmiddels heeft ook Perla en het merk Swiss haar eigen espresso capsules lijn naar de supermarkt gebracht, waardoor het aanbod aan cups in een plaatselijke supermarkt ineens opgelopen kan zijn tot minimaal vier verschillende aanbieders met elk een compleet eigen lijn aan (N)espresso capsules voor de de Nespresso Machine.

Espresso capsules goedkoper in de winkel

Was de strijd tussen de eerste Nespresso concurrenten aanvankelijk alleen gericht op beschikbaarheid in de supermarkt en een alternatieve smaak – blijkt de aanval nu ook geopend te zijn om elkaar te beconcurreren op het gebied van prijs. Allereerst door supermarkt eigen aanbiedingen, maar inmiddels ook door de vaste lage(re) prijs die cup aanbieders zoals bijvoorbeeld Perla vragen voor hun Nespresso machine geschikte capsules.

Deze concurrentie stijd op Espresso cup gebied is een positief punt voor de prijs bewuste (N)espresso drinker. Inmiddels worden namelijk de goedkoopste capsules voor net onder de 2 euro worden aangeboden (een prijs waar op dit moment alleen de CoffeeDuck capsules nog op kunnen concurreren).

Overzicht (N)Espresso capsules in de winkel

Omdat via KoffieDuo graag een zo compleet mogelijk overzicht willen bieden aan beschikbare capsules nodigen wij iedereen graag uit om supermarkt capsules die wij nog niet hebben benoemd met ons te delen. Natuurlijk horen wij graag uw mening over de smaak en kwaliteit van de capsules – maar voor het overzicht zouden wij voor een merknaam alleen al erg dankbaar zijn.

Op dit moment komen wij zelf tot het volgende overzicht

  • V&D koffiecups (alleen verkrijgbaar in de V&D / La Place)
  • Velour Noir (alleen verkrijgbaar in de AH)
  • Perla (alleen verkrijgbaar in de AH) Swiss (alleen verkrijgbaar in de AH)
  • CoffeePlanet capsules (alleen verkrijgbaar in de Jumbo)
  • DE L’or EspressO (verkrijgbaar in meerdere supermarkten en via de DE webwinkel)
  • Gattopardo (verkrijgbaar via onder andere de webwinkel KoffieCupster)
  • Lollo Caffè (verkrijgbaar via onder andere de webwinkel KoffieCupster)

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.