Nespresso Nespresso Machines

Nespresso Expert & Milk

Nespresso Expert & Milk
Wat is een Nespresso Expert & Milk

De Nespresso Expert & Milk is het meest veelzijdige Nespresso apparaat tot nu toe. Deze Nespresso machine is uitgerust met bijzonder veel nieuwe functies en overtreft op dit gebied zelfs de, onlangs verschenen, Nespresso Prodigio. Naast de vele nieuwe functies beschikt de Nespresso Expert & Milk ook over een totaal vernieuwd ontwerp. Het meest opvallende aan dit nieuwe ontwerp is dat het een breed ontwerp betreft, in tegenstelling tot de gebruikelijke langwerpige ontwerp stijl.

Deze nieuwe Nespresso machine beschikt over de Aeroccino 3, waardoor jij niet alleen een sterke espresso maar ook een verrukkelijke cappuccino kunt bereiden.

Uiterlijk en stijl van de Nespresso Expert & Milk

Het ontwerp van de Nespresso Expert & Milk heeft opvallend weinig overeenkomsten met eerder uitgebrachte Nespresso machines. Wat direct opvalt is de keuze van Nespresso om het ontwerp van deze machine te richten op de breedte en niet op lengte. Deze nieuwe ontwerp stijl biedt een belangrijk voordeel; De machine is nu praktisch tegen de muur aan te plaatsen wat ruimte bespaard.

Nespresso Expert & Milk met een gescheiden koffieuitloop

Nieuw aan de Nespresso Expert & Milk is dat deze naast de koffieuitloop beschikt over een gescheiden heetwater uitloop.

Deze heetwateruitloop maakt het mogelijk om bijvoorbeeld je kopje met heet water voor te verwarmen, te gebruiken is voor een kopje thee en door machine gebruikt wordt om een amiricano aan te vullen met heetwater.

Voordeel van deze ‘scheiding’ is dat er nooit koffie door de heet water uitloop komt, waardoor het hete water altijd koffie vrij zal zijn.

Nespresso Expert & Milk – Geen druk maar draaiknoppen

Dat deze machine breed in plaats van lang is, is niet het enigste wat opvalt aan deze Nespresso machine. Nespresso heeft er namelijk ook voor gekozen de ‘standaard’ verlichte draaiknoppen in te ruilen voor draaiknoppen van geborsteld aluminium. De knoppen zelf zijn ook vernieuwd, doordat deze niet alleen de gebruikelijke lungo, espresso en ristretto optie toont, maar ook de nieuwe kopmaat americano en de heet water functie.

Daarnaast beschikt de Nespresso Expert & Milk tevens over een totaal nieuwe knop. Deze knop is gemaakt voor de nieuwe functie die het mogelijk maakt om zelf de temperatuur in te stellen.

Met deze knop kun je een de keuze maken uit de temperatuur instellingen; warm, heet en extra heet.

Opmerking KoffieDuoWat opvallend is aan deze nieuwe knoppen is dat deze enkel gebruikt worden om de kopgrote te selecteren – de machine daadwerkelijk starten gaat via de knop aan de bovenzijde van het apparaat.

Nespresso Expert & Milk – niet klikken maar schuiven

Misschien iets minder vernieuwend, maar toch opvallend, is de bovenkant van de Nespresso Expert & Milk. Waar je bij de de meeste Nespresso apparaten de Nespresso capsule met een hendel vergrendeld, sluit je deze bij de Nespresso Expert & Milk door de klep van links naar rechts te schuiven.

De Nespresso Expert & Milk in het kort:

 • Pompdruk: 19 bar
 • Vermogen: 1700 Watt
 • Snel opwarmen: 25 seconden
 • Capaciteit waterreservoir: 1,2 L
 • Kopjes per zetbeurt: 1
 • Koffiematen: Ristretto, espresso, lungo, Americano
 • Temperatuur instellingen: warm, heet, extra heet
 • Smart Bluetooth Connectiviteit
 • Incl. Aeroccino 3
 • Heetwaterfunctie
 • Afmetingen (B x H x D): 38,54 x 28,7 x 22,3 cm
Nespresso Expert & Milk met Smart Bluetooth Connectiviteit

Net als de Nespresso Prodigio is ook de Nespresso Expert & Milk uitgerust met de nieuwe smart bluetooth connectiviteit. Deze functie maakt het mogelijk om de machine bijna volledig via je smartphone te bedienen (hiervoor is het wel nodig om eerst de Nespresso app op te downloaden via de Google play of Apple app store).

Heb je deze app geïnstalleerd en met het apparaat verbonden? Dan kun je met de app je eigen koffierecepten creëren, je capsulevoorraad beheren en ontvang je een herinnering wanneer je het apparaat dient te ontkalken.


Voor wie is de Nespresso Expert & Milk ideaal?

Ben jij een liefhebber van Nespresso? Dan is volgens ons de Nespresso Expert & Milk op dit moment het meest veelzijdige en uitgebreide apparaat dat verkrijgbaar is. De nieuwe heetwater functie, de nieuwe kopgrote en de mogelijkheid om het apparaat te bedienen via de app zijn slechts enkele voorbeelden waardoor dit echt een bijzonder leuke nieuwe Nespresso machine is.

Daarnaast maakt het brede design van de Nespresso Expert & Milk de machine ideaal om tegen de muur aan te plaatsen, waardoor de machine ook in een kleinere keuken iets makkelijker te plaatsen is.

Ben jij geen americano drinker? maar zie jij wel voordeel in de optie waarmee je het apparaat via de Nespresso app kunt bedienen? Dan is de onlangs verschenen Prodigio een leuk (en goedkoper) alternatief. Hoewel de Prodigio niet beschikt over een Aeroccino is deze functie vrij gemakkelijk zelf toe te voegen doormiddel van een losse melkopschuimer.

Ben jij geen americano drinker? en zie jij geen voordeel in de optie waarmee je het apparaat via de Nespresso app kunt bedienen? Dan zijn er binnen de Nespresso lijn absoluut goedkopere machines te vinden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Nespresso klassiekers als de Pixie (verkrijgbaar vanaf ongeveer € 100,-) of de goedkopere Inissia (verkrijgbaar vanaf net iets minder dan € 80,-)

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.