Nespresso

Nespresso introduceert Nespresso Touch Collectie

Het lijkt of Nespresso de smaak van het samenwerken goed te pakken heeft gekregen. Eerder werkte zij al succesvol samen met Kitchenaid (resulaat de Kitchenaid Artisan Nespresso) en Riedel (resultaat Reveal Collection).

En ook nu introduceren zij opnieuw een volledig nieuwe koffie/Nespresso servies dat is ontstaan vanuit een samenwerking. Ditmaal werkte Nespresso samen met de Berlijnse Desgingstudio Geckeler, het resultaat van deze samenwerking is de nieuwe Nespresso Touch Collection.


Nespresso Touch Collectie

Het ontwerp van de Touch Collectie is modern en strak. De kopjes zijn uitgevoerd in zwart porselein en voorzien van een soft touch siliconen ring. Deze siliconen ring geeft het kopje een prettige grip in de hand, wat heeft gezorgd voor de insparatie voor de naam van de collectie; Touch.

Volgens Nespresso “reflecteert het ontwerp van de Touch collectie Nespresso’s reputatie als pionier in design” en zijn de kopjes volgens Nespresso“Ergonomisch gevormd om het koffiearoma te versterken”.

Nespresso touch collectie set

De gedachte achter het ontwerp van de Touch Collectie

Voor de collectie kozen de ontwerpers voor verfijnd zwart gepigmenteerd porselein. Hiermee wilden zij een diep glanzende kleur garanderen en in lijn blijven met Nespresso’s hoge kwaliteitsnormen.

“Wij hebben geprobeerd Nespresso meest herkenbare element in het ontwerp van de beker te integreren, dit element is de vorm van de capsule. Deze vorm wordt weerspiegeld in de vorm van het bovenste deel van elk kopje. Het resultaat is een kom vorm met een sterk silhouet die een onbewuste associatie oproept naar de identiteit van het merk”, aldus David Geckeler en Frank Michels.

Nespresso Touch Collectie meer dan een mooi ontwerp

Tijdens het ontwerp van de serie koffiekoppen is niet alleen rekening gehouden met esthetiek. Dankzij de inbreng van Nespresso experts komen ook de koffiearoma’s in deze koppen optimaal tot hun recht. De gekozen vorm van de koppen waarborgt een optimale crema, zowel in termen van finesse als hoeveelheid. Het compacte porselein van de kop houdt de koffie op de perfecte temperatuur voor ultieme drinkgenot.

De Touch collectie bestaat uit vier verschillende maten waarmee aan alle koffie voorkeuren van koffieliefhebbers is gedacht: Espresso (80ml) Lungo (170 ml) Cappuccino (180ml) en Koffiemok (300ml).

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.