Nespresso Nespresso Machines

Nespresso Lattissima Pro

Delonghi Lattissima Pro

Wat is een Nespresso Lattissima Pro

Deloghi heeft in het verleden met de Nespresso Lattissima bewezen dat zij in staat zijn om een Nespresso capsule machine te produceren die iedere Nespresso capsule om kan toveren tot een koffie specialiteit.

Waar luxe en gemak al ruim aanwezig waren in de Lattisima, laat Delonghi in de vorm van de Lattissima Pro zien dat het mogelijk is deze kwaliteiten van een nog luxer jasje te voorzien. Daarnaast hebben zij de uitgebreide functies van de Lattissima nog verder vergroot, waardoor de Lattissima Pro nu onder anderen als eerste Nespresso machine beschikt over een heet water functie.


Uiterlijk en stijl van de Nespresso Lattissima Pro

Omdat de Lattissima Pro de luxe variant en/of opvolger is van de Lattissima is het bijna onmogelijk deze twee Nespresso machines niet met elkaar te vergelijken.

Op het gebied van uiterlijk is dat opvallend genoeg minder makkelijk dan verwacht. Delonghi neemt met de Lattisima Pro namelijk afscheid van de bekende ronde vormen en heeft deze in de Pro versie vervangen door strakke hoeken en lijnen. Deze nieuwe invalshoek hebben zij echter bij het melkreservoir omgekeerd toegepast, waardoor de Pro beschikt over een ronde variant in tegenstelling tot de rechthoekige versie van de Lattisima.

Het resultaat van deze veranderingen is een zeer strakke en luxueuzere uitstraling. De Pro is voorzien van een RVS uitstraling die zeker in een moderne keuken nog beter tot zijn recht zal komen als zijn voorganger.

Ook het bedieningspaneel heeft een grote opfrisbeurt ondergaan tijdens het ontwerp van de Pro versie. Deloghi heeft in deze versie de standaard knoppen verwijderd en de machine hiervoor in de plaats voorzien van een zeer uitgebreid touch paneel die het mogelijk maakt om zeer veel invloed uit te oefenen op de bereiding van uw kopje Nespresso.

Waarin verschilt de Lattissima Pro van de Lattissima?

De Lattissima Pro verdiend zijn naam niet alleen door de upgrade in gebruikte materialen en design keuzes. De machine is namelijk ook voorzien van vele extra functies waaronder de mogelijk tot het bereiden van heetwater. De grootste verschillen tussen deze machines zijn daarnaast onder anderen:

  • De Lattissima Pro is het topsegment model van de Lattissima, onder anderen door zijn RVS uitstraling en blauwe LED verlichting.
  • De Lattissima Pro is voorzien van touch-display bedieningspaneel – de Lattissima heeft knopjes.
  • De Lattissima Pro heeft 6 voorgeprogrammeerde drankjes; ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte en warme melk. Daarnaast beschikt de machine over een heet water functie.
  • De Lattissima ‘normaal’ heeft 2 koffie keuzes en 3 opties tot het bereiden van melkvariaties.
  • De Lattissima Pro heeft een auto clean functie voor zowel de machine als de melkopschuimer.
  • De opwarm tijd van de Lattissima Pro is 25 seconden tegen over de 40 seconden van de Lattissima.

Voor wie is de Nespresso Lattissima Pro ideaal?

Ben jij op zoek naar een Nespresso machine die de mogelijkheid heeft tot het bereiden van onder anderen cappuccino en latte macchiato? Dan zijn zowel de Lattissima als de Lattissima Pro machines die jou beiden positief zullen verrassen.

De Pro versie beschikt duidelijk over meer functionaliteiten – maar het is goed om jezelf van te voren af te vragen of jij deze ook echt zult gebruiken – wanneer dit niet het geval is kan het zijn dat de gunstiger geprijsde Lattissima al jouw (N)espresso wensen al vervult voor minder geld.

Opmerking KoffieDuoBen jij geen Macchiato of Cappuccino liefhebber en alleen op zoek naar een Nespresso machine die in staat Ristretto of espresso te bereiden? Dan zijn de Pixie, U en de Citiz wellicht betere en goedkopere alternatieven.

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.