Nespresso Nespresso Machines

Nespresso Lattissima

Nespresso Lattissima

Wat is een Nespresso Lattissima

De Nespresso Lattissima is een opvallende espresso machine binnen de Nespresso lijn. Niet alleen omdat de Lattissima wat betreft uiterlijk niet te vergelijken is met andere Nespresso apparaten, maar met name door het feit dat de Lattissima is voorzien van een automatisch geïntegreerd melk op schuim systeem.

De Lattissima is door deze nieuwe functie het ideale Nespresso apparaat voor liefhebbers van een cappuccino of latte, maar is natuurlijk ook nog steeds in staat tot het bereiden van een goede Nespresso espresso.


Uiterlijk en stijl van de Nespresso Lattissima

De Nespresso Lattissima is een compacte espresso machine die opvalt door zijn vierkante ontwerp.
Bij andere machines haalde Nespresso haar inspiratie vaak uit gebouwen (CitziZ) of oude koffie machines (Maestria) maar heeft bij het ontwerp van de Lattissima voor een andere ontwerp keuze gekozen wat zich het best laat beschrijven als compact en modern.

Direct in het oog springt bij de Lattissima als eerste het melkreservoir welke aan de voorzijde van de machine is geplaatst. Een functie die tot nu toe niet eerder beschikbaar was bij een Nespresso apparaat. De Lattissima maakt hierdoor als eerste Nespresso machine geen gebruik van een Aeroccino voor het opschuimen van melkschuim.

Opmerking KoffieDuo De Nespresso Lattissima is verkrijgbaar in de kleuren zilver, rood, wit en blauw.

Hoe werkt de Nespresso Lattissima?

Niet alleen het ontwerp van de Nespresso Lattissima is vernieuwend, ook het aantal knopjes is opvallend uitgebreid. Waar bij andere Nespresso machines de keuze knopjes ophielden bij 2 of 3 keuze knoppen (Ristrotto, Espresso, Lungo) is de Lattissima ook uitgerust met de functie keuze knoppen voor Macchiato, Cappuccino, warme melk en heet water.

De werking van de Lattissima is gelukkig nog wel even eenvoudig gebleven. Je hoeft alleen het water en eventueel het melkreservoir te vullen, de capsule te plaatsen en te knop van de door jouw gekozen koffie bereiding te kiezen, waarna de machine direct aan de slag gaat.

Natuurlijk is de meest bijzondere functie dat jij bij de Lattissima direct kunt kiezen voor een macchiato of cappuccino. Je hoeft hier zelf geen extra handelingen meer voor te verrichten doordat de Nespresso Lattissima in staat is om zelf de juiste (instelbare) hoeveelheid (opgeschuimde) warme melk aan koffie keuze toe te voegen.


Voor wie is de Nespresso Lattissima ideaal?

De Nespresso Lattissima is ideaal voor de echte Macchiato of Cappuccino fan. Ondanks dat deze optie uiteraard ook bij andere machines al mogelijk was, is dit de eerste Nespresso machine die het mogelijk maakt in een handeling een van deze koffie keuzes te kiezen.

Een uitkomst is daarnaast dat het melkreservoir afsluitbaar is, waardoor jij de overgebleven melk tussen jouw kopjes koffie door in de koelkast kunt plaatsen.

Opmerking KoffieDuo

Ben jij geen Macchiato of Cappuccino liefhebber? En ben jij alleen op zoek naar een Nespresso machine die in staat Ristretto of espresso te bereiden? Dan zijn de Pixie, U en de Citiz wellicht betere en goedkopere alternatieven.

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.