KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Nespresso U

Wat is een Nespresso U

nespresso-u-espresso-machine
De Nespresso U is de meest flexibele Nespresso machine van dit moment. Flexibel is op deze machine letterlijk van toepassing, aangezien deze Nespresso machine door een aantal handige flexibele delen, in heel veel verschillende vormen kan worden omgetoverd.  De U hoort thuis in het espresso machine rijtje van de Pixie en de Nespresso Citiz en is een van de beter betaalbare Nespresso capsule machines, zonder dat hier bezuinigd is op functies (en zelfs een knopje extra voorsprong heeft op de rest).

 

Uiterlijk en stijl van de Nespresso U

De U is verkrijgbaar in vier pure kleuren: pure black, pure orange, pure cream en pure grey.
De Nespresso U is net als de Pixie en de Citiz een van de kleinere espresso machines die op dit moment te koop zijn. Nespresso heeft de U echter flexibeler gemaakt dan zijn voorgangers waardoor de U nog makkelijker een plekje zal weten te vinden in uw keuken.

Nespresso-UEen Voorbeeld van deze nieuwe Flexibele delen is onder anderen de watertank, deze is bij de U voorzien van een flexibele houder waardoor u de watertank achter, links of rechts van het apparaat kunt plaatsen. Hierdoor is het mogelijk de U in iedere denkbare hoek neer te zetten.

Ook de kopjeshouder is voorzien van een flexibel systeem, in de zin dat de deze met een magneet is bevestigd en hierdoor makkelijk van het apparaat te verwijderen is. Dit is niet alleen makkelijk met schoonmaken, maar zorgt er ook voor dat u een grotere kop onder de U kunt plaatsen.

*De kopjeshouder kan ook aan de zijkant van de machine worden geplaatst, echter konden wij hier persoonlijk geen logisch doel voor bedenken.

Hoe werkt de Nespresso U

Nespresso U is ontworpen om snel een kopje Ristretto, Espresso of Lungo te bereiden - en wat ons betreft is deze machine daar prima in geslaagd. U Selecteert doormiddel van de tip toetsen een van de drie maten - small, medium of large - zet uw kopje eronder, plaats de Nespresso capsule in de machine, sluit de capsule ingang met behulp van de Nespresso vergrendeling, en vervolgens neemt de machine het verder over en zal uw koffie binnen 30 seconden bereiden.

* De Nespresso U werkt iets anders dan eerdere modellen, maar het resultaat blijft hetzelfde, een lekker bakje espresso, ristretto of lungo.

Voor wie is de Nespresso U ideaal

De Nespresso U is ideaal voor iedereen die een kleine Nespresso machine wilt aanschaffen. Vooral in keukens met een lastige hoek is de U ideaal omdat hij flexibel neer te zetten is.
De U heeft daarnaast een bijzonder strak design, waardoor deze espresso machine wellicht net iets beter tot zijn recht komt in een moderne keuken dan bijvoorbeeld de Pixie.