Nespresso Nespresso Machines

Nespresso O – Ontmoet de nieuwe superslimme koffiemachine van Nespresso

Westinghouse Capsule Koffiemachine
Nespresso O – Goed en slecht nieuws 

Nespresso heeft de afgelopen jaren bewezen dat ‘design’ en ‘koffie’ prima te combineren zijn. Tot nu toe zagen wij het resultaat van de combinatie ‘Nespresso en Design’ met name terug in het ontwerp van de limited edition capsules. Zo ging Nespresso voor deze collectie in 2018 de samenwerking aan met de franse ontwerpster India Mahdavi en in 2019 met de bekende Deense designer Louise Campbell.

Met de Nespresso O gaat Nespresso een stapje verder. Samen met design studio NONOBJECT heeft Nespresso namelijk een unieke en innovatieve conceptmachine ontwikkeld die klaar is voor de koffiemarkt van de toekomst. Deze hypermoderne koffie capsulemachine is niet alleen mooi, maar ook nog eens bijzonder slim.


Nespresso O – Het goede en het slechte nieuws

Nespresso O

Voor wie, net als wij, direct enthousiast word van de Nespresso O is er goed en slecht nieuws.

Het goede nieuws? Nederland behoort tot de 5 landen waar de machine in de komende maanden door een selecte groep gebruikers aan een testperiode zal worden onderworpen.

Het slechte nieuws? Er zijn slechts 1000 witte machines beschikbaar voor een zeer selecte testgroep waardoor het nog niet mogelijk is om deze koffiemachine direct te bestellen.

We vinden het ongelofelijk spannend om de O by Nespresso te introduceren. Onze klanten zijn de basis van alles wat we doen, dus we zijn trots dat we een conceptmachine kunnen lanceren die ons in staat stelt meer te leren over onze koffieliefhebbers. – Guillaume Le Cunff, CEO van Nespresso

Wat maakt de Nespresso O opvallend (mooi)?

Wat direct opvalt aan de Nespresso O? Dat is het hypermoderne en opvallend ronde ontwerp van deze Nespresso machine. Deze ontwerpstijl is opvallend anders dan de strakke en (vaak) recht hoekige vormgeving van de huidige koffiemachines van Nespresso.

Persoonlijk vinden wij de huidige koffiemachines van Nespresso nog altijd erg mooi. Dat gezegd hebbende zijn we nu al fan van deze nieuwe vormgeving. Het apparaat heeft iets futuristisch en oogt vernieuwend. Je zou haast zeggen dat de O eruit ziet als een koffiemachine uit de toekomst – en precies dat is goed nieuws voor een koffiemachine die gemaakt is voor de toekomst.

Hoewel wij de machine nog niet in het echt hebben gezien verwachten wij dat de O by Nespresso ook echt in het oog springt. Dit heeft twee voordelen; Allereerst krijgt de Nespresso liefhebber hierdoor meer (ontwerp)keuze mogelijkheden tijdens de zoektocht naar een nieuwe Nespresso machine. En daarnaast geloven wij dat deze vernieuwde Nespresso machine een echte eyecatcher zal zijn in de keuken(s) van de toekomst.

Nespresso O – Gemak zonder knopjes

Naast het opvallende ontwerp valt er nog iets anders op bij de Nespresso O. De knopjes, of beter gezegd, het ontbreken van de knopjes. De keuze om de knopjes weg te laten is bewust gemaakt.

De O by Nespresso is namelijk uitgerust met een intuïtief technisch systeem die de koffiecapsules van Nespresso zelf herkend aan de kleur en het metaal. De machine regelt door dit systeem alles helemaal zelf en bereid jouw kopje koffie precies zoals hij bedoeld is om te drinken.

Het intuïtieve systeem van de O by Nespresso herkent moeiteloos koffiecapsules en interactie vindt plaats via de Nespresso-app, waardoor de perfecte kop koffie bereid kan worden, aangepast op jouw smaak. – Nespresso

Ben jij een Nespresso koffieliefhebber die graag zelf invloed heeft op de bereiding van zijn of haar kopje koffie? Dan is dit geen enkel probleem. Koppel jij de machine namelijk aan de Nespresso-app dan kun jij de via de app:

  • De perfecte kopgrootte voor elke koffie bepalen
  • Moeiteloos de koffiecapsules van Nespresso herkennen
  • Je helpen om jouw koffiekennis te vergroten en verrijken
  • Jouw favoriete recepten voor de perfecte kop koffie bereiden

Door deze nieuwe techniek kun jij zelf bepalen of jij jouw kopje koffie bereid “zoals het hoort” of “zoals jij het zelf graag wilt”.

O by Nespresso in de winkels?

Zoals gezegd is de O by Nespresso een concept-koffiemachine. Of deze koffiemachine in de toekomst ook daadwerkelijk voor alle consumenten beschikbaar zal zijn is daardoor nog de vraag. Het doel van deze test fase is om te onderzoeken hoe gebruikers reageren op deze nieuwe manier van koffiezetten.

In het komende jaar zullen we een groot aantal feedbacksessies houden met de gebruikers van O by Nespresso, met als doel deze informatie te gebruiken voor alle ontwikkelingen binnen de wereld van het thuis koffie bereiden.” – Guillaume Le Cunff, CEO van Nespresso

Persoonlijk hopen wij dat er in ieder geval weinig zal veranderen aan het ontwerp van de (toekomstige) O by Nespresso. Wij zijn namelijk nu al bijzonder gecharmeerd van het witte en ronde ontwerp en zouden deze Nespresso graag in de toekomst terug zien op ons (toevallig ook witte) aanrechtblad.


O by Nespresso de koffiemachine van de toekomst?

Ben jij net als wij onder de indruk van deze nieuwe Nespresso concept koffiemachine? Of weet jij nu al zeker dat jij een toekomstige variant van de O by Nespresso aan je voorbij zult laten gaan?

Zoals altijd nodigen wij jou graag uit om jouw mening met ons, en onze andere bezoekers, te delen.

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.