Nespresso

Nespresso on Ice – 2de IJskoffie Cups van Nespresso

Nespresso Shakereto

De zomer is officieel gestart en, ondanks dat het weer even ietsjes minder mooi is, betekend dit dat de tijd van koude en ijskoffie varianten weer is aangebroken. Koffie fabrikanten spelen hier natuurlijk graag op in. Zo presenteerde Nespresso op de valreep van de lente, en net als vorig jaar, 2 nieuwe en tijdelijke ijskoffie varianten.

Voor de ontwikkeling van deze zomerse koffie varianten, liet Nespresso zich dit jaar inspireren door twee authentieke Italiaanse ijskoffierecepten. Het resultaat? Twee bijzondere opvallende tijdelijke koffie varianten met de namen: Ispirazione shakerato en Ispirazione Salentina. Deze twee varianten zijn (nog meer als vorig jaar) totaal uniek en hebben beiden een eigen (verschillend) bereidingsadvies.


Een ode aan de Shakerato

Een intens gebrande blend met de fijnste aroma’s van cacao en kruiden die jou het plezier van een authentieke ijskoffie uit Italië laat ervaren.

Intens en puur: deze blend is een eerbetoon aan de Shakerato, een beroemd Italiaans recept voor ijskoffie. Aroma’s van cacao en kruiden komen perfect samen met een gebrande toon. Bereid in een shaker met ijs en suiker ontstaat een krachtige, soepele ijskoffie met een volle body en een rijke schuimlaag.

Recept Ispirazione Shakerato

1. Voeg 1 Nespresso suikerstaaf* aan een receptglas (of aan een shakebeker) toe met de deksel.
2. Schenk 40 ml koffie in het kopje
3. Voeg 3 ijsklontjes** toe
4. Schud krachtig

Korte persoonlijke ervaring – Ispirazione Shakerato

Deze ijskoude drank moet worden bereid met een shaker die ijsblokjes, suiker en een capsule mengt. Uit de twee iced-koffiecapsules van dit jaar, geniet ik het meest van Shakerato omdat deze net iets minder zoet is als Salentina, wat zorgt voor een iets pittigere ervaring met duidelijk aanwezige kruidige en cacao-tonen.

Ook de nadronk is redelijk stevig te noemen en is er een die ook na het drinken nog even blijft hangen. Deze variant valt hierdoor (denk ik) het beste in de smaak bij espresso-drinkers.

Een eerbetoon aan de caffè alla Salentina

Tijd voor de zomer. Een zeebriesje. Warme zonneschijn. Het leven is ontspannen met dit Ispirazione Salentina ijskoffierecept – Nespresso

Deze blend is een eerbetoon aan de caffè alla Salentina, een ijskoffie recept uit Zuid-Italië. Krachtig en evenwichtig, met een zachte en ronde textuur, nootachtige aroma’s en typische Robusta-tonen. Bereid met rietsuikersiroop, ijs en amandelmelk ontstaat er een zoete ijskoffie met een romige textuur.

Recept Ispirazione Salentina

1. Doe 2 ijsklontjes** in een glas
2. Schenk er 30 ml amandelmelk*** over (of koemelk als alternatief)
3. Voeg voorzichtig 5 ml rietsuikersiroop toe
4. Schenk er 25 ml koffie overheen

Korte persoonlijke ervaring – Ispirazione Salentina

De Ispirazione Salentina capsule is speciaal ontworpen voor het bereiden van een Italiaanse ijskoffie, caffe a la salentina, die bestaat uit melk en suikerstroop en ijsblokjes. De capsule is te bitter voor een shot espresso zonder suiker of melk, maar wanneer jij een liefhebber bent van (amandel)melk dranken, dan is deze mooie ronde en zachte ijskoffie absoluut een aanrader.

Voor iemand zoals ik, die nooit rietsuikersiroop in zijn koffie stopt, maar wel geniet van een ijskoude zomerse koffie, is deze koffie aangenaam, maar mist hij wel een beetje de extra pit van de Ispirazione Shakerato.


* Een Nespresso suikerstaaf staat gelijk aan 3 gram suiker.
** Nespresso gaat uit van ijsblokjes van 30 gram.
*** Amandel merk is gezoet en ongezoet verkrijgbaar in de meeste supermarkten.


NESPRESSO SHAKERATO

Ispirazione Shakerato Nespresso

Omschrijving:

“Een stevige ijskoffie.”

Een intense koffie waarin aroma’s van cacao en kruiden samenkomen met een gebrande toon.

Leverbaar: Helaas niet langer verkrijgbaar.

NESPRESSO SALENTINA

Nespresso Salentina

Omschrijving:

“Voor de liefhebbers van amandelmelk.”

Een krachtige en evenwichtige koffie, met een zachte en ronde textuur, nootachtige aroma’s en typische Robusta tonen.

Leverbaar: Helaas niet langer verkrijgbaar.

Deel jouw smaak en mening

Inmiddels hebben wij de tijdelijke smaken besteld, maar zijn natuurlijk erg benieuwd naar jouw ervaringen. Wij hopen daarom dan ook dat jij jouw mening met ons zou willen delen. Daarom nodigen wij je graag uit hieronder jouw ervaring met deze nieuwe varianten te delen.


*Reageren is helaas niet langer mogelijk*


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.