Nespresso

Nespresso presenteert Explorations 2 – Tijdelijk verkrijgbare zeldzame koffie

Slechts vijf maanden na de introductie van de eerste Nespresso explorations capules, presenteerde Nespresso afgelopen week twee nieuwe (en tijdelijk verkrijgbare) koffie capsules die onderdeel zijn van de Explorations collectie. Deze 2de editie van de exploration koffie collectie bestaat opnieuw uit 2 verschillende variaties Nespresso capsules; Ethiopia Yirgacheffe en de Colombia Aguadas, elk met een uniek verhaal en een uitzonderlijke smaak.

Net als bij de eerdere explorations varianten is het Nespresso opnieuw gelukt om twee bijzonder smaakvolle en interessante koffie capsules te presenteren. Hoewel wij deze capsules absoluut zouden willen aanraden moet gezegd worden dat ze zeker niet budget vriendelijk zijn. Kwaliteit heeft inderdaad vaak een flink prijskaartje – en dat is precies wat er over de prijs van (24 euro voor 20 capsules) deze capsules gezegd kan worden.


Het verhaal achter de Ethiopia Yirgacheffe capsule

Na jarenlang geduldig zoeken en proberen creërden onze koffie-experts deze bijzondere koffie. De historische, ongrijpbare accenten, die velen allang opgegeven hadden, kwamen weer tot leven. Dit is het verhaal van Ethiopia Yirgacheffe.

Nespresso Ethiopia YirgacheffeAl zolang er koffie bestaat, is de streek Yirgacheffe in Zuid-Ethiopië de thuisbasis van de beroemde bloemachtige tonen van jasmijn en bergamot. Deze delicate aroma’s worden gekoesterd door de plaatselijke bewoners en koffieliefhebbers.


Hoe drink je de Ethiopia Yirgacheffe:

Nespresso raad aan de Ethiopia Yirgacheffe zwart te drinken om optimaal te kunnen genieten van zijn kenmerkende aromatische nuances. Houdt jij echter persoonlijk meer van een scheutje melk door de koffie? Dan raad Nespresso aan deze capsule ook zeker te gebruiken voor het bereiden van een Latte Macchiato.

De aroma’s komen dan namelijk nog beter tot hun recht, met verrassende bloemachtige toetsen die doen denken aan vioolsnoepjes. De melk geeft deze heerlijke espresso een zoete koekjessmaak.

Het verhaal achter de Colombia Aguadas capsule

Nespresso is constant op zoek naar speciale aroma’s en tijdens een standaard proefsessie viel hen onverwacht een aroma op dat zij nog niet eerder hadden aangetroffen. Enthousiast over het speciale profiel, zochten zij uit hoe deze smaak was ontstaan.

Nespresso Colombia AguadasDankzij hun vakmanschap, passie en vertrouwen, is het gelukt om de smaak die zij aantroffen tijdens de proefsessie te reproduceren. Het resultaat deelt Nespresso graag via de Colombia Aguadas met haar klanten. Volgens Nespresso een Colombiaanse koffie als nooit tevoren.

Hoe komt de Colombia Aguadas het beste tot zijn recht:

Ook de Colombia Aguadas raad Nespresso aan zwart te drinken om ten volle te genieten van zijn kenmerkende aromatische nuances. Goed nieuws voor de melkliefhebbers, ook als deze variant blijkt als Latte Macchiato verrassend uit de hoek te kunnen komen. Een klein beetje melk veranderd deze koffie (volgens Nespresso) namelijk in een elegant, romig drankje met een zoete, gekaramelliseerde en fruitige toets.


Wederom tijdelijk verkrijgbaar en niet ‘goedkoop’

Ook deze tweede editie van de Explorations koffie collectie is slechts beperkt verkrijgbaar in de Nespresso Boutiques en online in de Nespresso shop. Bestellen kan zoals altijd via www.nespresso.com of de Nespresso app. De capsules worden uitsluitend verkocht in een duoverpakking.

Opnieuw zijn ook deze capsules niet goedkoop te noemen – een duo verpakking met daarin 20 capsules kost op dit moment 24 euro.


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.